HomeNieuwsCrossFit GamesZes brandende vragen op weg naar het CrossFit Games-seizoen van 2022

Zes brandende vragen op weg naar het CrossFit Games-seizoen van 2022

-

Terwijl we de balans opmaken van 2021, weer een jaar in de ban van de wereldwijde pandemie, geteisterd door reisbeperkingen, stijgende ziektegevallen en schijnbaar oneindige golven van lockdowns en maatregelen, moeten we toch credits geven aan CrossFit en haar community. Het seizoen van CrossFit ging nog steeds door, de Games waren weer een enorme hit en de sport overleefde weer een tumultueus jaar na een al wereldschokkend 2020.

Maar tijd om verder te kijken, hoe zal 2022 dit jaar overtreffen? Laten we hopen dat het allemaal om de competitie gaat, en niet om wat er om ons heen gebeurt. Met dat in gedachten zijn hier zes brandende vragen waar we de komende 365 dagen allemaal het antwoord op willen weten.

Is Justin Medeiros de volgende Mat Fraser?

Justin Medeiros - CrossFit Atleet - CrossFitWereld

De 22-jarige tweedejaars matjes man verspilde absoluut geen tijd door een hele generatie elite CrossFit-atleten te omzeilen en de 2021-kroon te pakken te krijgen. Medeiros, die duidelijk is gesneden uit een soortgelijk hout als de vijfvoudig gepensioneerd kampioen Mat Fraser, ziet eruit alsof hij decennialang zou kunnen regeren, gezien zijn leeftijd en prestaties.

Of zou dit een nieuw tijdperk van parodie in de sport worden waar de titel elk jaar van eigenaar verandert en een paar veteranen toch verdwijnen van het toneel (we kijken onder andere naar jou Ben Smith)? Als de geschiedenis een indicatie is, zal dit niet het geval zijn en gaan we een lange regeerperiode tegemoet, aangezien Fraser en Rich Froning in feite de enige kampioenen zijn die de herendivisie het afgelopen decennium heeft gehad.

Is Ricky Garard inwisselbaar?

Ricky Garard - CrossFitWereld
Bron: Instagrag Ricky Garard

De Australiër heeft de laatste tijd alle juiste dingen gezegd en gedaan, hij is duidelijk geworden over het nemen van PED’s en ziet eruit alsof hij het vertrouwen van CrossFit-fans en zijn medeconcurrenten wil terugwinnen. Iedereen houdt van een tweedekansverhaal en Ricky Garards weg naar verlossing zal uiteindelijk niet neerkomen op zijn plaatsing bij de CrossFit Games, maar op zijn testresultaat daarna.

Garard kan zichzelf volgens sommige mensen niet meer herstellen, maar zo is het in elk professioneel domein. Sommige sportfans zijn nu eenmaal puristen en als je een keer de mist in gaat, ben je voor het leven afgeschreven voor hen. Garard heeft echter een reële kans om zijn naam te zuiveren en moet de rest van zijn carrière clean blijven om dit te laten gebeuren, en waarschijnlijk ook vrij van controverse blijven. De tijd zal het leren, elke test die hij doet die negatief is, helpt zijn zaak, maar dit is duidelijk een two strikes and you’re out-situatie.

Waar neemt Eric Roza CrossFit mee naartoe in een endemische pandemie?

Eric Roza - CEO CrossFit - CrossFitwereld

Toen Roza in 2020 het bedrijf overnam van de in ongenade gevallen oprichter Greg Glassman, had hij grootse plannen en wereldse ambities. Zijn aanstelling van Gary Gaines om leiding te geven aan alle wereldwijde filialen stuurde een duidelijke boodschap: CrossFit was uit op wereldheerschappij en geen enkel land was te klein om te targeten.

Maar we weten allemaal wat er is gebeurd, een wereldwijde pandemie sloeg in over de planeet en tegen het einde van 2020 had het de plannen van iedereen in de prullenbak gegooid. Er is een “nieuw normaal” ontstaan ​​waar bepaalde markten nu veel moeilijker te bereiken zijn voor het CrossFit-hoofdkwartier, met name China en Azië, waar het vasteland een “nul Covid-19”-strategie heeft aangenomen. Een strategie die alle evenementen buiten de deur houdt.

De vraag is, hoe draait Roza in een endemisch landschap? Verankert hij CrossFit in Noord-Amerika en wacht hij zijn tijd af als het gaat om grootse internationale doelen, of houdt hij zijn uitbreidingsplannen vast op landen waarvan hij weet dat hij zijn team veilig in en uit kan sturen zonder grote hoofdpijn? Roza en zijn staat van dienst kennende heeft hij zijn denkproces al op orde, en is de trekker overhalen slechts een kwestie van tijd.

Zullen we Greg Glassman zien of horen?

Aankondiging vernieuwingen CrossFit - CrossFitWereld

De in ongenade gevallen voormalige CEO en CrossFit-oprichter Glassman heeft een nieuw boek uitgebracht, getiteld “Defining Fitness”. Glassman is grotendeels uit het publieke oog gehouden sinds hij in 2020 aftrad te midden van een wervelwind van controverse.

Zullen CrossFit-fans hem terug verwelkomen, of krijgt hij de koude schouder bij het opnieuw betreden van de discussiesfeer van de sport? Velen zouden op het laatste wijzen, omdat sommige van zijn acties permanent bruggen hebben verbrand, maar het valt nog te bezien hoeveel van CrossFit en de daaropvolgende gemeenschap hem permanent heeft verstoten.

Waar gaat Tia-Clair Toomey heen vanaf hier?

Tia-Clair Toomey - CrossFit Atleet - CrossFitWereld

Niet alleen heeft Tia-Clair een succesvol boek “How i became the fittest woman on earth” uitgebracht. Toomey is momenteel op jacht om de eerste persoon ooit te worden die deelneemt aan zowel de CrossFit Games als de Olympische Zomer- en Winterspelen én de Commonwealth Games. Toomey lijkt wel bovenmenselijk en niet van deze planeet. Als ze zich kwalificeert voor Peking 2022 in de tweemans bobslee voor Australië, is dat echt heel knap. Maar een zesde CrossFit Games-titel, die haar voorbij Fraser zou duwen, is de ultieme maatstaf.

Toomey is de beste vrouwelijke CrossFit-atleet aller tijden, een titel die ze misschien nooit zal opgeven, maar 2022 biedt een kans om te kwijlen: de kans voor fans om haar boven haar mannelijke tegenhangers te plaatsen als de beste CrossFitter ooit, punt uit.

Gaat Patrick Vellner met pensioen?

Patrick Vellner - CrossFit Atleet - CrossFitWereld

Samen met Ohlsen is Vellner een van de favorieten bij de fans en een van de weinige veteranen die we graag de zonsondergang tegemoet zien gaan met een titel op hun cv. Vellner kwam het afgelopen seizoen heel dichtbij en heeft duidelijk het idee overwogen om dat het einde van een carrière te noemen, maar wij denken dat hij er graag met een knal uit zou gaan.

Medeiros is de favoriet op weg naar de CrossFit Games van 2022, maar je kunt Vellner nooit inschatten gezien zijn staat van dienst. Zal hij eindelijk die ongrijpbare titel veroveren en een buitengewone carrière zo afsluiten? Of zal Medeiros een maatje te groot zijn en besluit Vellner dat zijn lichaam genoeg heeft gehad en dat het tijd is voor deze bepalende persoonlijkhijd van de sport om met pensioen te gaan?

Allemaal vragen waarvan wij uitkijken naar de antwoorden. Het belooft in ieder geval weer een mooi jaar te worden wat er ook op ons af komt. CrossFit en haar Community hebben hun kracht bewezen en wij geloven dat er nog heel veel mooie CrossFit jaren zullen volgen.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN