HomeNieuwsCrossFit GamesWOW! Rich Froning jr. is terug van weggeweest

WOW! Rich Froning jr. is terug van weggeweest

-

Het leek even wat minder te gaan met Rich Froning maar hij is weer helemaal terug van Weggeweest! Heb jij ook zo enorm moeten afzien tijdens de Open WOD 19.2? Rich liet ons allemaal weer eens zien hoe het moet.

De Viervoudig CrossFit Games Champion Rich Froning jr. werd met de Open wod 19.2 eerste! Hij zette een tijd neer van maar liefst 15:58 min. Hiermee is hij de enige man die deze wod haalde onder de 16 minuten. Patrick Vellner haalde een heel knappe tweede plaats met een tijd van 16:11 min. Mat Fraser eindigde op de derde plaats in 16:28 min.

Maar wat gaat Froning nu doen?

Sinds 2015 heeft Froning niet meegdaan als individu aan de CrossFit Games. Wel heeft hij al 3 keer met het team ‘CrossFit Mayhem’ CrossFit Games gewonnen. (In 2017 werd het team tweede). Dit jaar kunnen teams zich alleen nog via een sanctioned event (aangewezen events) voor de Games kwalificeren.
In april doet Rich Froning met zijn team mee aan The Asia CrossFit Championship. Mochten zij hier winnen dan zal Froning wederom met zijn team naar mee doen aan de Games.

En als Team Mayhem niet wint?

Teams kunnen zich niet meer kwalificeren via de CrossFit Open. Toch doet Froning zelf mee aan de Open en dit betekent dat Froning zich kan kwalificeren voor de CrossFit Games als hij 1e wordt van de Verenigde Staten of als hij in de top 20 van de wereld staat. Vooralsnog lijkt het er dus op de Froning een back-up plan heeft voor als zijn team zich niet kwalificeert voor de Games.

Op het moment van schrijven staat Froning op de 73e plek wereldwijd en 26e van de Verenigde Staten. Froning haalde in open wod 19.1 de 294e plek. Gelukkig deed hij het in 19.2 een stuk beter maar hij moet nog flink werk verzetten wil hij zich echt kwalificeren.

Video

Hier zie je het videomateriaal van Froning die 19.2 doet.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN