HomeNieuwsAchtergrondWie is Eric Roza eigenlijk?

Wie is Eric Roza eigenlijk?

-

Het is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven dat er heel wat veranderingen zijn geweest in de wereld van CrossFit. Er is veel nieuws geweest en de naam Eric Roza is vaak voorbij gekomen. Maar wie is dat eigenlijk?

We hoeven niet heel diep meer in te gaan op het hele Greg Glassman debakel. Heb je het gemist? (we kunnen het ons niet voorstellen.) Dan verwijzen we je toch even door naar RTL Nieuws of het AD. In het kort. Na nogal controversiële opmerkingen over de dood van George Floyd door de nu voormalig CEO, Greg Glasman, keerde gehele CrossFit-community zich tegen hem. Hij zag zich genoodzaakt op te stappen, waarna Eric Roza het bedrijf CrossFit van hem overkocht.

Daarna was het een tijd rommelig en wij waren vooral benieuwd hoe het allemaal zou uitpakken. Inmiddels lijken we weer in wat stabieler vaarwater te komen (op het gebied van CrossFit dan) en dus vroegen wij ons af, wie is Eric eigenlijk? En staat hij alleen aan het roer?

bron foto: Instagram Eric

De nieuwe CEO Eric Roza heeft een enorme taak op zich genomen door een van ’s werelds grootste fitnessmerken “CrossFit” over te nemen. Dit midden in een wereldwijde pandemie én kort daarna werd opgeschrikt door een controverse over beschuldigingen van racisme en seksisme.
De crisis waarmee CrossFit werd geconfronteerd gaf Roza juist de kracht om de kans te grijpen vertelt hij tegen CNN Business:

“Ik voelde een roeping. Ik voelde dat dit mijn tijd was om in te grijpen.”

– Erci Roza –

Over Eric

Roza is de mede-oprichter van CrossFit Sanitas, herhaaldelijk erkend als een van de vijf beste CrossFit-sportscholen van de regio en voorzitter van TrueCoach, een toonaangevend SaaS-platform voor persoonlijke training. Hij is lid van verschillende raden van bestuur en is een actieve investeerder in en mentor van snelgroeiende leiders in zowel de non-profit- als de for-profitsector.

Eric is afgestudeerd aan de University of Michigan en Stanford University Graduate School of Business. In zijn “vrije” tijd doet hij aan skieën, hij reist graag, helpt hij oude en nieuwe vrienden gelukkiger en gezonder te worden, en treedt hij op als singer / songwriter / gitarist met zijn band The House Cats.

Roza is een 52-jarige vader van 4 (inclusief een tweeling). Hij was getrouwd met Melissa Roza, eveneens een succesvolle zakenvrouw in de sportsector. Eric beschrijft zichzelf als een ‘levenslange fitnessfanaat’ die CrossFit in 2008 ontdekte nadat hij geblesseerd was geraakt tijdens een training voor een ultramarathon van 100 mijl.


Over Eric Roza

Geboren: 1968
Komt uit: VS
CrossFit Games Profiel

 


Een brief van Roza

Beste CrossFit-gemeenschap,

Sinds ik CrossFit in 2008 ontdekte, heeft het mijn leven veranderd, en ik ben zeer vereerd dat ik de kans heb gehad om CrossFit door het volgende hoofdstuk te mogen leiden als CEO en eigenaar, over 2 maanden.

Als eigenaar van een box en als atleet heb ik de transformerende kracht van CrossFit ervaren en de gedeelde band die het creëert tussen mensen van verschillende rassen, geslachten, leeftijden, etniciteiten, inkomens, opleidingen en fysieke capaciteiten. Die magie, gecreëerd door onze aangesloten eigenaren, coaches en atleten in 158 landen over de hele wereld, is echt. En ik geloof dat het de wereld een betere plek maakt.

In de afgelopen weken hebben veel leden van onze gemeenschap door verdeeldheid zaaiende verklaringen en beschuldigingen moeite gedaan om onze transformerende ervaringen in de lokale box te verzoenen met wat we online hebben gelezen.

Mijn mening is simpel: racisme en seksisme zijn weerzinwekkend en worden niet getolereerd in CrossFit. We openen onze armen voor iedereen en ik zal hard werken om bruggen te bouwen met degenen wier vertrouwen we hebben verloren.

Ik kom naar je toe met diepe nederigheid en het besef dat we hard moeten werken. Ik ben toegewijd om te luisteren, ik ben toegewijd om te leren en ik zet me in om positieve verandering te leiden. Bovenal ben ik toegewijd aan CrossFit en aan jou, als lid van onze community.

Als je toegewijd bent aan de toekomst van CrossFit en ideeën hebt, dan hoor ik dat graag van je. En als je van CrossFit hield, en we zijn je onderweg kwijtgeraakt, dan wil ik je vertrouwen en partnerschap herwinnen. Neem contact met me op via [email protected].

Eric Roza


Onmiddellijk nadat het papierwerk van de koop was afgerond, hielden Castro en Roza, die elkaar nog nooit persoonlijk hadden ontmoet, een Zoom-call die via YouTube Live naar de CrossFit-community werd gestreamd. Castro begon met het erkennen van de recente onrust voordat hij Roza introduceerde, waarbij hij opmerkte dat hij een dochteronderneming had, CrossFit Sanitas in Boulder, en al tien jaar CrossFit deed.

Om het merk te redden, geloofde Roza dat het moest evolueren en meer op Roza zelf moest gaan lijken: technisch, zakelijk, progressief en wakker. In de 27 minuten durende stream sprak hij zaken en liet iedereen weten dat er geen dubbelzinnigheid was: “We streven ernaar een echt breed inclusieve gemeenschap te zijn.”

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

RECENTE ARTIKELEN