HomeNieuwsCrossFit GamesVragen en antwoorden over de CrossFit games kwart finales 2021

Vragen en antwoorden over de CrossFit games kwart finales 2021

-

De kwart finales van de CrossFit games zijn altijd super spannend omdat we naar in de top 10% van de atleten gaan kijken. Maar hoe zit het nu precies met die quarter finals. In dit artikel duiken we er in.

De cutlines

De positie van een atleet in de CrossFit Open zal bepalen of een persoon in aanmerking komt om naar de kwartfinales te gaan.

De officiële “cutlines” van de kwartfinales zijn binnen. CrossFit heeft aangekondigd welke positie een atleet moet hebben behaald om zich te kunnen kwalificeren voor de kwartfinales. Het open klassement werd officieel afgerond op 5 april en op dezelfde dag stuurde CrossFit Inc. via een e-mail uitnodigingen naar degenen die zich kwalificeerden.

Alleen de top 10% individuele mannen en vrouwen van elk continent komen in aanmerking voor deelname aan de kwartfinales. De ranglijst is gebaseerd op het CrossFit Open-klassement.

ContinentVrouwen cutline Heren cutline
Afrika#302#437
Azië#418#828
Europa#2344#3594
Noord Amerika#6594#7410
Oceanië#898#997
Zuid Amerkika#474#725
# geeft de maximale plaats in de ranglijst aan die nog mee mag doen

De cutline omvat de persoon op die specifieke plek. Een individuele vrouw uit Azië die op dat continent op de 418e plaats eindigde, komt bijvoorbeeld in aanmerking voor deelname aan de kwartfinales.

*Het continent van een atleet is gebaseerd op staatsburgerschap, niet waar de persoon op dat moment woont.

Wat is de individuele kwartfinale precies

Eigenlijk zegt de naam het al. De individuele kwartfinales is een online competitie waarin individuele atleten strijden om een plek in de halve finales.

Waarom is het belangrijk

De kwartfinales zijn de tweede etappe in het CrossFit-seizoen. Het is de directe weg naar de CrossFit Games die de Fittest On Earth zullen beslissen.

Details

Natuurlijk zijn er ook nog specifieke groepen en zijn er nog een paar belangrijke details.

Wanneer zijn de kwartfinales
De CrossFit kwartfinales 2021 vinden plaats in het weekend van 8 april tot 12 april. De workouts worden binnenkort bekend gemaakt.

Is deelname gratis?
Nee, Deelname aan de kwartfinale kost $50 aan inschrijfgeld

Zijn er ook cutlines voor de andere divisies zoals scaled en equipment free
Nee, deelname aan de kwartfinale is enkel voor atleten die alle workouts in de CrossFit Open RX hebben gedaan

Zijn er ook kwartfinales voor tieners?
Jongens en meisjes die in de Open deelnamen aan de RX divisie in de leeftijdsgroep van 16-17 komen in aanmerking voor deelname aan de kwartfinales.

Jongere atleten zullen geen uitnodigingsmail ontvangen voor de kwartfinales, ongeacht hoe goed die atleet was gerangschikt in de CrossFit Open 2021.

Komen atleten in de Master-divisie in aanmerking om deel te nemen aan de kwartfinales?
Ja, als de atleet in de leeftijdsgroep 35-54 jaar heeft meegedaan en de RX’d-training heeft voltooid tijdens de CrossFit Open. Oudere atleten komen niet standaard in aanmerking voor deelname aan de normale kwartfinales, maar de top 10% komt wel in aanmerking voor deelname aan de Age-Group Online Qualifier op basis van hun Open rang wereldwijd, in plaats van per continent.

“We zullen binnenkort updates geven over dat stadium van de wedstrijd”, schrijft CrossFit.

Kunnen tieners / masters deelnemen aan zowel de kwartfinales als de online kwalificatietoernooi voor leeftijdsgroepen?
Ja. Als de tiener / master een uitnodigingsmail heeft ontvangen van CrossFit Inc. om deel te nemen aan de kwartfinales, is het de atleet vrij om dit te doen.

Het voordeel om mee te doen aan zowel Kwartfinales als Age Group Online Qualifier is een extra pad om je te kwalificeren voor de CrossFit Games in juli.

Opmerking: het officiële CrossFit Open-klassement bevat al in aanmerking komende tieners en meesters in de rang. Kijk hier voor de rang van de mannen en hier voor de vrouwen.

Klik hier voor meer informatie over de Age Group Online Qualifier.

Ik kom waarschijnlijk in aanmerking voor de kwartfinales. Wat nu?
Je ontvangt een e-mail van CrossFit Inc. met een uitnodiging om deel te nemen aan de kwartfinales. Het inschrijfgeld is $ 50 per atleet.

CrossFit vraagt ook dat alle atleten tijdens de kwartfinale trainingen over verschillende apparaten moeten beschikken. Bekijk de lijst:

  • Alle open spullen (Dumbbell, Barbell met plates, Plyo box, Speed rope, Een pull-up locatie)
  • 10 m vlakke ruimte geschikt voor verplaatsingen over afstand
  • 4,5 m climbing rope
  • Medicine ball 9 / 6 kg
  • 2 dumbbells, 22,5 / 16 kg
  • C2 rower
  • Gymnastics rings
  • GHD
  • Squat rack

In tegenstelling tot de Open, zijn atleten in de kwartfinales verplicht om een video van elke training te leveren en om hun eigen judge te voorzien die de 2021 Judges Course van CrossFit Inc. heeft voltooid.

Van alle atleten die ervoor kiezen om deel te nemen aan de kwartfinales, zullen in totaal 300 atleten wereldwijd doorgaan naar de halve finale. Het aantal atleten wordt opnieuw per continent bepaald.

ContinentCutline
Noord AmerikaTop 120
EuropaTop 60
OceaniëTop 30
Zuid AmerikaTop 30
AziëTop 30
AfrikaTop 30

Het aantal atleten dat door gaat per continent is gebaseerd op deelnemers aan de Open 2020.

Klik hier voor meer informatie over hoe te kwalificeren voor de halve finales en voor de CrossFit Games.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN