HomeNieuwsCrossFit GamesToppers van eigen bodem

Toppers van eigen bodem

-

Eind vorig jaar en begin dit jaar verschenen er meerdere lijsten op internet met de Nederlandse top CrossFit Atleten. Wie waren dat en wie moeten we nu in de gaten houden?

We hebben ze niet op een specifieke volgorde gezet, het zijn immers allemaal toppers. Ook is dit zeker geen volledige lijst want Nederland kent (gelukkig) behoorlijk wat CrossFit talenten.

Marcha van Glaanen Weijhel

Marcha van Glaanen Weijhel - CrossFitWereld
Bron: Facebook Marcha

Marcha liet in 2018 zien dat zij een echte topper was. Uiteindelijk deed zij mee met de Games van 2018 en behaalde daar een 5de plek in de categorie Vrouwen (50 โ€“ 54).

Elwin ter Avest

Elwin ter Avest - CrossFitWereld
Bron: facebook Elwin

Marion Valkenburg

Marion Valkenburg - CrossFitWereld
Bron: Facebook Marion

Marion Valkenburg is zonder twijfel een echte topper. Ze is inmiddels al een Games veteraan te noemen nu zij al 5 keer op de games heeft gestaan. In 2017 werd zij 1e bij de vrouwen 50- 54 divisie. Om in 2018 net naast het podium te grijpen met een 4e plek.

Thorsten Bruning

Thorsten Bruning - CrossFitWereld
Bron: Facebook Thorsten

Thorsten de grote concurrent van Elwi. In het overall klassement van de TIGLON Series van 2017 werd Thorsten tweede. The Lowlands Throwdown liet hij zien dat hij echt kon strijden en won brons.

Belinda Bekker

Belinda Bekker - CrossFitWereld
Bron: Facebook Belinda

Belinda Bekker haalde in 2017 de regionals en haalde daar een 26ste plek. In 2018 liet zij op de Italian Showdown zien dat zij er echt voor gaat. Hier haalde ze een 2e plek. Tijdens de Open van 2018 werd Belinda 2e van Nederland.

Danny ter Bork

Danny ter Bork - CrossFitWereld
Bron: dtb_sport instagram

Danny is altijd een atleet om rekening mee te houden. In The Open van 2017 werd Danny tweede van Nederland! Op de eerste en derde competitiedag van de TIGLON Series eindigde hij als derde. Daarnaast werd hij samen met Dirk Horsman derde op The Beach Throwdown van datzelfde jaar.

Jill Hermans

Jill Hermans - CrossFitWereld
Bron: crossfithelmond.nl

Jill Hermans is de allereerste Nederlandse tiener die zich kwalificeerde voor The CrossFit Games! Jill eindigde op haar eerste CrossFit Games op de 18e plaats in de divisie meisjes (14-15).

Jeremy Reijnders

Jeremy Reijnders - CrossFitWereld
Bron: instagram Jeremy

Jeremy begon 2017 al lekker met een vierde plaats (van Nederland) in The Open. Op The Lowlands Throwdown haalde hij net niet het podium en eindigde als vijfde. 2018 werd nog beter, Hij werd in de open 1e van Nederland, tijdens de Regionals deed hij mee in de team series met Team Punt Uit. Op de Games stond hij met Team Vondelgym en zij werden 33ste.

Karin Weijgers

Karin Weijgers - CrossFitWereld
Bron: Instagram Karin

Karin Weijgers had in 2017 een geweldig seizoen. Na drie competitiedagen won Karin het overall klassement van de TIGLON Series. Begin december behaalde Karin ook het goud op The Amsterdam Throwdown. Op The Lowlands Throwdown eindigde ze net naast het podium op een vierde plaats. In de Open van 2018 werd zij 6e van Nederland

Bastiaan Rejen

Bastiaan Rejen - CrossFitWereld
Bron: wodathletes.com

Bastiaan is een master-atleet, desondanks werd hij tijdens de Open 1e van Nederland, tussen de elite-atleten! Ook won hij The Greek Throwdown in de masters divisie.

Brenda van Zaanen-Koolhaas

Brenda van Zaanen-Koolhaas - CrossFitWereld
Bron: wodathletes.com

Brenda maakte in 2017 haar comeback, nadat ze het jaar ervoor was bevallen van haar dochtertje. Op The Lowlands Throwdown van 2017 wist ze meteen op de tweede plaats te eindigen! Tijdens de regionals van 2018 deed ze mee met team Punt uit en op de games stond zij in het team CrossFit Vondelgym, zij werden op de games 33ste.
Dirk Horsman
Dirk eindigde in 2017 samen met Danny ter Bork op de derde plaats bij The Beach Throwdown. In 2017 werd hij 26e van Nederland in de Open. 2018 scoorde hij minder goed maar we kijken uit naar zijn prestaties in het aankomende seizoen.

Nienke van Overveld

Nienke van Overveld - CrossFitWereld

Nienke van Overveld eindigde in 2017 net achter Brenda op The Lowlands Throwdown op de derde plaats. Ook in The Open werd Nienke derde van Nederland! Tijdens het seizoen van 2018 deed Nienke ook mee met Team Punt Uit en CrossFit Vondelgym

Martin Koelewijn

Martin Koelewijn - CrossFitWereld
Bron: Facebook Martin

Martin is een man die we echt in de gaten moeten houden. In 2017 liet hij mooie prestaties zien. Tijdens de Open van 2018 werd hij 11de van Nederland.

Charlotte Maris

Charlotte Maris - CrossFitWereld
Bron: Pictame Charlotte

Charlotte Maris werd tweede in het overall klassement van de TIGLON Series in 2017. Ook op The Beach Throwdown eindigde Charlotte samen met haar buddy Madelon van Zanten op de tweede plaats. In The Open presteerde Charlotte goed in 2017 wed ze vierde van Nederland en in 2018 zette ze een 7e plek neer.

Sven Verheul

Sven Verheul - CrossFitWereld
Bron: Instagram Sven

Sven liet in 2018 mooie resultaten zien. Hij werd in de Open 2e van Nederland en streed mee met Team Punt Uit en CrossFit Vondelgym op de regionals en de Games.

Silea Boertjes

Silea Boertjes - CrossFitWereld
Bron: Facebook Silea

Silea heeft mooie prestaties neergezet. Tijdens de French Throwdown van 2018 eindigde zij maar liefst 5 keer in de top 3 en bemachtigde daarmee een 3e plek in de categorie Teens 16 โ€“ 18 jaar. In 2017 werd zij 3 van Nederland in de groep meisjes 16-17 jaar.

Zoals we in het begin schreven deze lijst is absoluut niet op volgorde en zeker niet volledig. 

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

RECENTE ARTIKELEN