HomeNieuwsCrossFit GamesThe West Coast Classic is CrossFit Games Qualifier voor 2020

The West Coast Classic is CrossFit Games Qualifier voor 2020

-

Er is al heel wat geschreven over de nieuwe manier van kwalificeren voor de CrossFit Games. Daar komt nu nog meer nieuws bij. Want ook The West Coast Classic maakt vanaf 2020 deel uit van de aangewezen kwalificatie events.

Het nieuwste aangewezen CrossFit Games kwalificatie evenement is aangekondigd voor het CrossFit Games-seizoen van 2020. Het evenement zal plaatsvinden in maart 2020 in Del Mar, Californië en heet “The West Coast CrossFit Classic”. Live en Loud Sports, die ook gastheer zijn van het Wodapalooza CrossFit-festival in Miami en Florida, zal ook dit event hosten.
In het persbericht gedeeld door Live en Loud Sports, zegt Matt O’Keefe:

We verheugen ons op voortzetting van de traditie die CrossFit heeft gecreëerd in de geboorteplaats van CrossFit, door de nieuwste toevoeging aan het seizoen. Via deze partnerschappen zet Loud and Live zich in om CrossFit te ondersteunen als een trainingsmethode en sport, en meer in het algemeen om onze gedeelde wereldwijde toewijding aan gezondheid, welzijn en fitness te ondersteunen.

Loud and Live Sports today announced the launch of the The West Coast Classic, the most recent event to join the roster…

Posted by The CrossFit Games on Wednesday, November 14, 2018

De West Coast CrossFit Classic is bedoeld als een normaal kwalificatie evenement voor de CrossFit Games van 2020. Dit betekent dat de beste man, vrouw en team hun ticket kunnen verdienen om deel te nemen aan de Games. Voor nu is er geen verdere informatie vrijgegeven met betrekking tot de duur of planning van de competitie maar dat volgt vast snel.

Van wat we tot nu toe weten, is dit de derde kwalificatie evenement dat is bekend gemaakt voor het CrossFit Games-seizoen van 2020. De drie evenementen die we nu kennen voor het 2020 seizoen zijn;

  • Pandaland CrossFit Championship — December 2019
  • West Coast CrossFit Classic — March 2020
  • The SouthFit CrossFit Challenge — November 2020

Het zal interessant zijn om te zien wat de CrossFit kwalificatie evenementen van 2019 meebrengen naar het CrossFit Games-seizoen van 2020. Voor de Games van 2019 zijn er op dit moment 16 goedgekeurde evenementen (kwalificatietoernooien) aangekondigd. Er is echter niet bekend of deze constant zullen blijven voor de volgende seizoenen.

Als er sprake is van carry-over van 2019 tot 2020, dan zullen er meer kwalificatie evenementen plaatsvinden voor het CrossFit Games-seizoen van 2020 dan in 2019. Dit zou meer mogelijkheden bieden om te strijden voor een plek op de CrossFit Games. Niets is echter zeker totdat het definitieve schema en de rulebook zijn vrijgegeven door CrossFit HQ.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN