HomeNieuwsCrossFit GamesTerugblik: Dit waren de NOBULL CrossFit Games van 2021

Terugblik: Dit waren de NOBULL CrossFit Games van 2021

-

Wauw! Wat was het spannend hè de afgelopen dagen!? De NOBULL CrossFit Games 2021 zijn inmiddels afgerond in het Alliant Energy Center in Madison en de Fittest on Earth zijn gekroond. Nu terugblikken. In dit eerste artikel een kort overzicht van de laatste spannende events.

De competitie, die afgelopen woensdag begon, daagde de aller beste atleten ter wereld uit met gevarieerde tests van kracht, vaardigheid, uithoudingsvermogen en mentale capaciteit in vier volle dagen.

Zondagochtend was de Australische Tia-Clair Toomey bijna verzekerd van een vijfde opeenvolgende kampioenschap bij de vrouwen met een voorsprong van 206 punten. De Hongaarse Laura Horváth zat stevig op de tweede plaats, met 105 punten voorsprong op de derde plaats. De race om de laatste podiumplaats was dichtbij, met slechts 10 punten tussen de Noorse Kristin Holte op de derde en de IJslandse Annie Thorisdottir op de vierde.

Aan de mannenkant was het nog spannend. Justin Medeiros begon de dag op de eerste plaats algemeen, 42 punten voorsprong op de als tweede geplaatste Patrick Vellner. De Canadese Brent Fikowski zat slechts 19 punten achter Vellner als derde. Met nog drie evenementen te gaan, waren er nog genoeg kansen om het klassement op te schudden.

Event 13

Het eerste evenement van de dag bracht een eerbetoon aan de wortels van Wisconsin met zandzakken en hooibalen. De top 20 mannen en vrouwen vernietigden het evenement, dat ook GHD sit-ups en zware yoke-draagt ​​bevatte.

Björgvin Karl Guðmundsson won het herenevenement en schoof een plek op het klassement op naar de vierde plaats in het algemeen klassement.

Ik heb dit weekend goed voor mijn lichaam gezorgd en ik denk dat het nu zijn vruchten afwerpt”, zei de IJslandse Guðmundsson. “Het uiteindelijke doel is om de CrossFit Games te winnen. Ik hou echt van trainen, ik hou van lijden, ik hou van competitie. Het is geweldig om hier in Madison te zijn, en dat is gewoon een gevoel waar ik elk jaar naar op zoek ben.

Horváth, die derde werd in het evenement, was gefocust op wat ze kon controleren op deze laatste wedstrijddag.

Ik kan alleen zo veel doen als ik kan om Tia in te halen“, zei ze over haar concurrent die als eerste eindigde in het evenement. “Dat is alles wat ik kan doen, dus ik concentreer me alleen op de laatste twee evenementen. Ik zal alles geven wat ik heb en zien waar dat me brengt.

Event 14

De atleten keerden terug naar het Colosseum voor de laatste twee evenementen van de dag. Evenement 14 bootste de klassieke CrossFit benchmark-workout Diane na met een paar opmerkelijke verschillen: het gewicht was veel zwaarder en – in overeenstemming met het thema van evoluerende omgekeerde bewegingen – waren de handstand-push-ups vrijstaand.

In een race naar de finish zoals we nog nooit hebben gezien, gingen Medeiros en Vellner rep voor rep op in de laatste set van 14 vrijstaande handstand push-ups. Terwijl het publiek brulde, verdreef Vellner Medeiros en bleef het gat op zijn voorsprong dichten.

Ik wou dat ik mezelf niet in de positie had gebracht waarin ik zat“, zei Vellner over het vroege gat waarin hij zich bevond na een 35e plaats op Event 1. “Maar zoals ik opnieuw heb bewezen, kan ik het weekend behoorlijk sterk afsluiten, dus ik zal dat momentum vasthouden en het meenemen naar het laatste evenement en doen wat ik kan.

Thorisdottir had een behoorlijk weekend. De tweevoudig kampioen van de Games maakte een 200-pond. snatch – een PR – in Event 12. Ze leek dat momentum in Event 14 te houden, waar ze haar eerste overwinning van de competitie behaalde met een 5:22.12-finish.

De Final

Medeiros had de leiding voor het laatste evenement, maar had slechts 32 punten meer dan Vellner op de tweede plaats. Het kwam neer op roeien, Chest to bar pull-ups en barbell lunges.

Medeiros liet er geen twijfel over bestaan ​​dat hij de sterkste man op aarde is toen hij de finale eindigde in 6.36.59, waarmee hij zijn eerste evenementoverwinning van de competitie behaalde en de titel pakte.

Ik stapte over de finish en zag mijn ouders, en ik dacht: ‘Oh mijn god.’ Zij zijn er al sinds dag 1, en ik zou dit niet zonder hen hebben kunnen doen,” zei Medeiros.

Medeiros is de jongste mannelijke CrossFit Games-kampioen in de geschiedenis. De Canadezen Vellner en Fikowski behaalden de tweede en derde podiumplaats.

Het laatste evenement was een overwinningsronde voor Toomey, die op dat moment een voorsprong van 251 punten op het veld had. Horváth behield haar tweede plaats en de race was voor de derde plaats. Holte en Thorisdottir gingen de finale in met een gedeelde score van 1.009 punten.

Thorisdottir liep voor op Holte gedurende het hele evenement. Toen ze de finishlijn passeerde en een terugkeer naar het podium verdiende – waar ze niet had gestaan sinds 2017, toen ze derde werd – zakte Thorisdottir in elkaar, overmand door emotie.

Ik was niet eens van plan om hier te zijn. Ik dacht niet dat ik kon concurreren. En ik kwam op het podium“, zei Thorisdottir. “Ik heb een van de moeilijkste jaren van mijn leven gehad, maar tegelijkertijd ook een van de beste jaren van mijn leven.

Toomey, die het laatste evenement won, sloot haar competitie af met twee nieuwe records: de meeste evenementoverwinningen door een CrossFit Games-atleet (33) en de enige vrouw die ooit vijf opeenvolgende CrossFit Games-kampioenschappen won. Op de vraag hoe ze het vindt om een inspiratie voor anderen te zijn, zei Toomey dat het nederig is.

Het is zo’n eer. Voor iedereen die probeert je uiterste best te doen, blijf gewoon doorgaan, het vereist zoveel hard werk, maar als je het juiste team achter je hebt staan en dat verlangen en die vastberadenheid hebt, is alles mogelijk.”

Medeiros en Toomey ontvangen elk $ 310.000, terwijl Horváth en Vellner $ 120.000 ontvangen voor hun tweede plaats. Thorisdottir en Fikowski ontvangen $ 80.000 voor de derde plaats.

Eindstand winnaars

Mannen:

  • Justin Medeiros (1134 ptn.)
  • Patrick Vellner (1.102 pnt.)
  • Brent Fikowski (998 punten)

    Vrouwen:
  • Tia-Clair Toomey (1435 pnt.)
  • Laura Horváth (1.179 pnt.)
  • Annie Thorisdottir (1.099 pnt.)

    *Opmerking: alle scores en plaatsingen zijn nog onofficieel op het moment van publicatie en kunnen worden gewijzigd.*

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN