CrossFitWereld

Fitness, Sport, Reizen

Welke Sport Hoort Niet Bij Racketlon?

Welke Sport Hoort Niet Bij Racketlon
Opslag en wisselen van speelhelft –

 • Toss: voor aanvang van een wedstrijd wordt eenmaal getost. De winnaar van de toss, mag bepalen of die bij tafeltennis en squash of bij badminton en tennis wil beginnen met serveren.
 • Wissel van speelhelft: wanneer één van beide spelers elf punten heeft behaald in een discipline wordt er van kant gewisseld (behalve bij squash) en een pauze van 60 seconden ingelast. De uitzondering is squash – een speler mag, wanneer de eerste speler elf punten behaald heeft, verzoeken om een pauze.
 • Opslag: elke speler heeft telkens twee opslagen op een rij. De speler begint steeds van rechts naar links en serveert altijd in volgorde van links naar rechts (uitzondering tafeltennis). De opslagregels zijn conform de desbetreffende regels van de racketdiscipline.
 • Vanaf stand 20-20 wisselt de opslag na ieder punt.

Welke sporten horen bij Racketlon?

Maak kennis met Racketlon! Welke Sport Hoort Niet Bij Racketlon Altijd al eens een sport met een racket uit willen proberen? Maar is een echte wedstrijdsport met een racket te belastend voor je? Of heb je al ervaring met een racketsport en wil je het graag weer oppakken? Dan is dit hét moment om aan te haken bij Racketlon.

Racketlon is namelijk voor iedereen! Wat is Racketlon? Racketlon is een sport die eigenlijk uit vier verschillende sporten bestaat; tafeltennis, badminton, tennis en squash. Vandaar ook de naam Racketlon. Het gaat bij deze sport om meerdere onderdelen waarbij je een racket gebruikt. Racketlon Gooise Meren Beweegt Bij het Racketlon-uur van Gooise Meren Beweegt komen drie van de vier racketsporten aan bod: tafeltennis, badminton en tennis.

Tijdens de les staat steeds één van deze sporten centraal. Na een zorgvuldige warming–up besteden we aandacht aan zowel de techniek, tactiek en spelregels als het gezellig kennismaken met alle soorten racketsport. Het verschil in bal en shuttle doet wat met je coördinatie en samen met de nodige andere oefeningen, balans, kracht en lenigheid is deze Racketlon-les een complete training.

 1. We sluiten de les af met een nuttige stretch en daarna de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen bij een kopje koffie of thee.
 2. Gratis proefles Interesse om een keer mee toe doen? Neem dan voor een gratis proefles contact op met Buurtsportcoach Jeffrey: [email protected] of 06-39 63 46 84.
 3. Dag, tijd, locatie & kosten – Iedere vrijdag van 12.30 – 13.30 uur- Koffie of thee drinken van 13.30 – 14.00 uur – Sportcentrum De Zandzee – Struikheiweg 14, 1406 TK Bussum Er is een 12-strippenkaart voor € 48,- te koop bij de Buurtsportcoach.

Deze strippenkaart is onbeperkt houdbaar. : Maak kennis met Racketlon!

Welke sport speelt men met een racket en een shuttle?

Leuk dat je geïnteresseerd bent in het spelen van badminton. Badminton is de snelste racketsport in de wereld en kan gespeeld worden door jong en oud en op alle niveaus. In de sport badminton kennen we verschillende groepen:

recreanten (jeugd en senior)wedstrijdspelers (jeugd en senior)topbadmintonpara-badminton

Badminton wordt binnen in sporthallen gespeeld, met een racket en een shuttle. Afhankelijk met hoeveel personen je op de baan staat, speel je een enkelspel of een dubbelspel. Bij een wedstrijd in de vorm van een enkelspel wordt een tegen een gespeeld en in het dubbelspel twee tegen twee.

Wat is een racketsport?

1 definitie op Encyclo Een Racquetsport is een sport waarbij de spelers gebruikmaken van een racket om de bal of pluim te raken.

Hoe noem je de sport waarbij je in een zaal tennist met kleinere rackets met een laag net en een zachte tennisbal?

Padel – Wikipedia Deze sport moet niet verward worden met, Padel Algemene gegevens Organisatie : en : Mondiaal: Europees: Start () Type Categorie Locatie Padelbaan Verwante sporten

Portaal

P a del (Spaans: pádel ) is een en, die gespeeld wordt in een omsloten veld, of kooi. Het wordt voornamelijk met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het lijkt een mix van en,

 1. Het speelveld is ongeveer 25% kleiner dan een tennisveld.
 2. Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt.
 3. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan.
 4. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden.

Dit zorgt voor langere, Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De wordt zowel recreatief als competitief beoefend. Padelspelers zijn over het algemeen lid van een padelclub, die dan is aangesloten bij een padelfederatie.

Welke sport is gemengd?

EditieNL 21 mei 2018 14:58 Aangepast 21 mei 2018 18:37 Van tafeltennis tot triatlon: bij steeds meer sporten nemen mannen en vrouwen het in gemengde teams tegen elkaar op. Veel sportclubs doen hieraan, en ook op de Olympische Spelen in 2020 zullen meer gemengde teams dan ooit tegen elkaar uitkomen.

 • Niet alleen korfbal, maar ook sporten als badminton, voetbal, volleybal en tennis worden steeds vaker gemengd gespeeld.
 • Volgens korfbalcoach Gerben Hofstede is dat alleen maar een goede ontwikkeling.
 • Orfbal is echt een voorloper geweest op andere sporten als het gaat om gelijkheid tussen mannen en vrouwen”, zegt hij.

“Voor ons is het niet meer dan normaal om samen te spelen. De sport verbindt ook echt.”

Welke sport is shuttle?

Shuttle (badminton) Nylon shuttle Veren shuttle Shuttle is de -benaming van het gevederde balletje dat bij gebruikt wordt. Badmintonshuttles bestaan in verschillende soorten en er zijn tientallen merken.

Wat voor racket bij Padel?

Hoe kies je het juiste Padel Racket? / / Hoe kies je het juiste Padel Racket? Beslissen over een Padel-racket kan een ontmoedigende taak zijn. Met zoveel keuze op de markt, is het gemakkelijk om je overweldigd te voelen. Hopelijk zal deze gids een deel van de informatie bevatten die u mogelijk voor het eerst ziet.

 • Het belangrijkste bij het kiezen van een Padel-racket is dat het comfortabel aanvoelt, omdat het kiezen van het verkeerde racket niet alleen je spel schaadt, maar ook je lichaam.
 • Er bestaat niet zoiets als het perfecte Padel-racket, elke speler heeft iets andere vereisten, maar hier zijn enkele richtlijnen om u te helpen het beste racket voor u te vinden.Een Padel-racket bestaat uit drie delen.
See also:  What Is The Most Popular Sport In The Netherlands?

Het profiel: dit is het gebied rond de rand van het racket, de kern: dit is de binnenkant van het racket en het slagoppervlak: dit bedekt de kern. Alle drie deze onderdelen bestaan uit verschillende materialen die vervolgens worden samengesmolten tot één Balans Evenwicht zal ook een grote impact hebben op onze kracht en controle over de bal.

 • Rackets met een hoog balanspunt zijn ruitvormig en geven veel kracht achter de bal, maar hebben geen controle.
 • Deze zijn over het algemeen niet geschikt voor beginners, omdat een goed niveau van techniek vereist is om de kracht te beheersen.
 • Zelfs gebalanceerde rackets zijn druppelvormig, deze zijn goed voor normale spelers en bieden een goede mix van kracht en controle.

Rackets met een lage balans zijn rond van vorm en bieden maximale controle, maar hebben mogelijk een gebrek aan vermogen. Ze worden over het algemeen als het beste beschouwd voor beginners omdat ze een verbeterde techniek aanmoedigen, terwijl ze een grote sweetspot bieden. Welke Sport Hoort Niet Bij Racketlon Hoog: deze rackets worden “grote hoofden” genoemd omdat ze het gewicht dichter bij de kop van het racket hebben, aan de andere kant van het handvat. Ondanks dat we minder wegen, geeft het gewicht op een grotere afstand van onze hand ons het gevoel dat ze meer wegen.

Dit type rackets zal ons veel kracht geven, maar kan de pols overbelasten naarmate het gewicht verder weg is en dus de geproduceerde hefboomwerking hoger is (we zullen meer kracht moeten doen om het racket vast te houden). Deze hoogbalansrackets hebben meestal een ruitvorm aan de bovenkant. Midden / gebalanceerd : het gewicht ligt iets dichter bij het handvat, wat ons een betere hantering van het racket geeft, dus meer controle en ons helpt om de pols te laten rusten.

Deze balansrackets hebben meestal een traanvorm en sommige modellen kunnen rond van vorm zijn. Laag: het gewicht ligt ver beneden, dicht bij de handgreep en dit geeft ons uitstekende controle, omdat de hand het gewicht gemakkelijker kan verplaatsen, maar we zullen veel kracht verliezen die we zullen missen bij de volley en verdedigende schoten,

Ronde (Round) Padel Rackets Diamant (Diamond) Padel Rackets Druppel (Tear drop) Padel Rackets Padel Racket Grip Padel Racket gewicht Racket Frame De dikte van het racket ligt meestal tussen de 36 en 38 m, waarbij de laatste de maximale dikte is die is toegestaan volgens de huidige voorschriften.

Ronde rackets zijn ideaal voor beginners. Ze hebben een medium / laag gewichtsbalans waardoor ze zeer comfortabel omgaan. Ze hebben ook de neiging om een versterkte sweet spot te hebben, en zijn dus behoorlijk vergevingsgezind als je de bal niet precies met het midden van het racket raakt (wat je niettemin altijd moet proberen te doen).Het zijn rackets die ook ideaal zijn voor verdedigende spelers met als grote kracht de plaatsing van de bal.

Ze bieden uitstekende controle en hun belangrijkste nadeel is het gebrek aan vermogen voor smashes.Dit zijn de favoriete vormen van veel professionele spelers. Ze hebben een topbalans, wat betekent dat het grootste deel van het gewicht wordt verdeeld weg van de grip en naar het bovenste deel van het racket.

Dit geeft het racket veel kracht maar maakt het daarentegen veel moeilijker te besturen. De sweet spot van het racket is ook minimaal. Daarom wordt dit type racket alleen aanbevolen aan diegenen die het repertoire van padel shots echt onder de knie hebben en de bal consequent met veel kracht en altijd met het midden van het racket kunnen raken.

Het is ideaal voor aanvalsgerichte spelers, vooral spelers die aan de linkerkant spelen.Als u overschakelt naar een ruitvormig padelracket van een ander type racket, is het beste om te kiezen voor een racket dat iets minder weegt dan u gewend bent, om te compenseren voor het feit dat de balans op deze rackets staat scheef naar boven.Dit zijn de meest populaire rackets, omdat ze ideaal zijn voor gemiddelde spelers.

Ze bieden een geweldige combinatie van kracht en controle en kunnen u dus helpen uitstekende opnamen te maken met een grote verscheidenheid aan effecten.Het zijn zeer veelzijdige rackets die zich aanpassen aan alle speelstijlen, klimatologische omstandigheden en wedstrijdsituaties.

 • Het is een mix tussen diamant en rond en heeft een gewichtsverdeling die zeer gelijkmatig is en naar het midden van het racket is verschoven, waardoor het gevoel zeer evenwichtig en aanpasbaar aan verschillende situaties is.Padelrackets worden geleverd met verschillende greeplengten en diktes.
 • Je kunt ook meer overgrips toevoegen als je de grip groter wilt maken.

Het is belangrijk om de overgrip regelmatig te veranderen, want als je handen zweten, zal je grip snel verslechteren en zul je uiteindelijk veel racketbeweging hebben wanneer je de bal raakt, vooral als je de bal niet raakt met de sweet spot van de racket’s hoofd.Racketgewicht is erg subjectief, je moet verschillende rackets proberen en zien welk gewicht je het leukst vindt.

 1. Als je een grotere en sterkere speler bent, wil je in de regel voor een zwaarder racket gaan.De algemene richtlijnen zijn de volgende:• Vrouwen – tussen 340 g en 370 g.
 2. De meeste kiezen voor 360g.• Heren – tussen 360 g en 390 g.
 3. De meeste kiezen voor 370-375g.• Junior – tussen 240 g en 280 g.Hoe het gewicht wordt verdeeld, is ook erg belangrijk en kan de manoeuvreerbaarheid en balans tussen controle en kracht volledig veranderen.
See also:  Mit Muskelkater Sport Machen?

De beste manier om wendbaarheid te beoordelen, is door een racket uit te proberen en te kijken welke stijl het beste bij u past. Uit mijn ervaring is het het gemakkelijkst om te beoordelen hoe wendbaar een racket dichtbij het net is om volleys te doen.

De behendiger rackets geven je een gevoel van snelheid bij het voorbereiden van een volley, terwijl de minder behendige rackets een beetje omslachtiger aanvoelen.De dikte van padelrackets varieert van 36 mm tot 38 mm bij junioren die 35 mm gebruiken. Volgens de regels van Padel kunt u geen racket gebruiken dat meer dan 38 mm dik is.

Dunnere rackets bieden betere manoeuvreerbaarheid en controle, terwijl dikkere rackets u meer kracht geven. Beginners zijn normaal gesproken beter af met een dunner racket van 36 mm, terwijl meer gevorderde spelers 38 mm gebruiken.Padelracket frames zijn meestal gemaakt van glasvezel of carbon. Welke Sport Hoort Niet Bij Racketlon Kernmateriaal Zacht schuim (polyethyleen) helpt je elke opname te voelen en je hebt niet veel kracht nodig om snelle opnamen te maken. Omdat je iets meer tijd hebt om in contact te komen met de bal, kun je effecten gemakkelijker toepassen. Het nadeel is dat, omdat het schuim erg veerkrachtig is, je minder kracht zult hebben in smashes.Op de verpakking of het marketingmateriaal van een racket wordt mogelijk ‘salida de bola’ of ‘baloutput’ vermeld.

 • Dit verwijst naar de veerkracht van het materiaal.
 • Als je een racket hebt met een hoge “salida de bola”, betekent dit dat de bal zeer actief van het racket stuitert.
 • Dit is ideaal voor beginners en misschien oudere spelers, omdat ze niet veel kracht en arm / body-techniek hebben om de bal met controle en snelheid rond te bewegen, dus het maakt het voor hen gemakkelijker om de bal van het racket te laten stuiteren en het naar de andere kant, vooral vanuit een devensive positie verder terug in het veld.EVA-rubber is hard en minder flexibel.

Het is moeilijker om mee te spelen, vooral in de winter wanneer de ballen zwaarder zijn. Bij hoge snelheidswedstrijden zijn rackets met EVA-kernen echter ideaal. Er zijn spelers die spelen met hard schuim in de zomer en zacht schuim in de winter. EVA-kernen zijn duurzamer dan die van polyethyleen.De laatste tijd hebben sommige fabrikanten een derde type kern (polyethyleen) ontwikkeld dat zowel EVA als FOAM combineert.

Deze hybride is een zacht rubber met een veel langere duurzaamheid, gemaakt van een kernschuim omringd door een uitwendig EVA-rubber.Het kan moeilijk zijn om te onderscheiden welk schuim in een racket wordt gebruikt, alleen al door ernaar te kijken, maar het geluid dat ze bij impact maken, is aanzienlijk anders.

Aanvallende versus defensieve Padel Rackets Een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kopen van een racket is of je een aanvallende of verdedigende speler bent. Meestal spelen aanvallende spelers links en de verdedigende spelers rechts.

 1. Als speler gericht op aanvallend spel, zal je het beter doen met een agressief racket dat macht over controle benadrukt.
 2. Het omgekeerde is van toepassing als je een verdedigende speler bent.
 3. Conclusie bij aankoop Padel Racket We raden beginners aan te beginnen met een racket van minder dan 365 gram, een ronde vorm (lage balans) en een dikte van 36 mm of 38 mm.

Normale spelers kijken naar een rond racket tussen 365 g en 370 g, of een druppelvormig racket tot 370 g, met een dikte van 36 mm of 38 mm, afhankelijk van de voorkeur van de speler. Gevorderde spelers hebben een beter idee van wat bij hun spel past en kunnen alle gewichten, vormen en diktes variëren.

Hoewel de meeste zullen spelen met een racket van 370 g of meer met een dikte van 38 mm. Junioren kunnen het beste beginnen met een junior specifiek racket. Deze zijn meestal licht van gewicht, rond van vorm en 35 mm of 36 mm dik, gaan vervolgens naar volwassen rackets als hun kracht en vaardigheid verbetert.

bestelpadel.nl is het adres voor aanschaf van uw Padel Rackets, tassen, ballen van Adidas, Babolat, Cartri, Dunlop, NB Enebe, Legend, Head, Bullpadel, Black Crown, Royal Padel, Pure32, Starvie, Volt, Vibor-A, Nox, en Drop Shot, : Hoe kies je het juiste Padel Racket?

Wat is padel les?

Wat is Padel? – een omschrijving van het spel Padel Padel (spreek uit als Pá-del) is een combinatie van tennis, squash en beachball. Je speelt het 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie.

 1. Net als bij tennis mag de bal 1x het oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet.
 2. Net als bij squash kan dit de grond of de wand zijn.
 3. De wanden maken dat een onhaalbare bal alsnog haalbaar wordt, maar ook dat gevoel en tactiek nog belangrijker zijn dan bij tennis.
 4. De kleinere baan en het gebruik van de wanden maakt Padel een explosieve sport waarbij snelheid en uithoudingsvermogen minder cruciaal zijn.

Het is makkelijk op te pakken en de spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Wel gebruik je een ander racket (Padel). Een Padelracket is kleiner dan een tennisracket en heeft geen snaren, maar is van fiberglas of carbon.

Hoe heet het nieuwe tennis?

Wat is padel voor sport? – Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt padel met vier personen op een rechthoekig veld, een padelbaan van 10 bij 20. De baan is omringd door wanden en vrijwel altijd zijn deze een mix van glas met hekwerk. Bij padel gebruik je een en een, daarnaast maak je tijdens het spel gebruik van de wanden.

See also:  Is Esports A Sport?

Is het padel of padel?

Hoe spreek je Padel uit? – Dit is een vraag die erg veel wordt gesteld. Hoe spreek je nou eigenlijk Padel uit? Padel is ontstaan in Mexico. Daar spreken ze het uit als Paadl. In Nederland echter, spreek je het uit als Pà-del. Met de klemtoon op del. Welke Sport Hoort Niet Bij Racketlon : Wat is padel?

Is padel binnen of buiten?

Padel speel je buiten meestal 2 tegen 2 op een baan van 10 x 20 meter. Om te singelen heb je een andere baan nodig van 6 x 20 meter, deze zijn schaars in Nederland. De padelbaan ziet eruit als een gewone tennisbaan, verdeelt door een net in 2 helften met elk 3 vlakken zoals op een gewone tennisbaan.

Is korfbal gemengd?

Korfbal Korfbal Algemene gegevens Organisatie : : Mondiaal: Start 1902 Type Categorie Locatie, Olympisch nee / Competities België: (veld) (zaal) (veld) Nederland: (veld) (zaal) Europees: (veld) Mondiaal: Belgisch kampioen (veld) (zaal) Nederlands kampioen (veld)(zaal) Wereldkampioen Verwante sporten

Portaal

Viering van 50 jaar korfbal in in 1952 Springen voor de bal tussen ZKV Zaandam en Haagsche Korfbal Club, Korfbal is een van oorsprong Nederlandse, bedacht door de Amsterdamse onderwijzer in, Het spel is gebaseerd op het ringboll, zelf een variant van “vrouwenbasketbal”, waarmee Broekhuysen op het Zweedse landgoed in 1902 in aanraking kwam.

Is turnen en gymnastiek hetzelfde?

Verschil tussen turnen en gymnastiek – Vaak wordt gedacht dat gymnastiek en turnen hetzelfde zijn, maar dat is niet zo. Onder gymnastiek op school vallen veel sporten, waaronder ook turnonderdelen. Gymnastiek bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie omvat turnen maar ook trampolinespringen, aerobic en ritmische gymnastiek.

Is turnen atletiek?

Atletiek en gymnastiek zij 2 heel verschillen de sporten. Atletiek doe je buiten op de atletiekbaan (OK, er zijn ook binnenbanen) Gymnastiek doe je in en gymzaal- of hal. Atletiekonderdelen zijn o.a.: hardlopen (allerlei afstanden), hordelopen, marathon, hinkstapspringen, verspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen.

Wat is het spel padel?

Over Padel Benieuwd naar de oorsprong van padel? Kijk dan op de pagina ” Oorsprong padel “. – Wat is Padel eigenlijk? Dit proberen we hieronder te verduidelijken. – Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld.

 1. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden.
 2. In bijna alle gevallen zijn de wanden een combinatie van glas en een hekwerk.
 3. Padel speel je met een padel racket en een padelbal.
 4. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel.
 5. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel.

Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets. Welke Sport Hoort Niet Bij Racketlon Welke Sport Hoort Niet Bij Racketlon Padel wordt gespeeld met een padelbal. Een padelbal lijkt op een tennisbal maar er is toch verschil. Een padelbal heeft een lagere atmosferische druk per cm2 dan een tennisbal. Kort gezegd betekent dit dat een padelbal over het algemeen minder snelheid heeft dan een tennisbal in een vergelijkbare situatie.

 1. Zoals hierboven al is vermeld is het toegestaan om de wanden tijdens het spel te gebruiken.
 2. Dit is echter alleen toegestaan als de bal heeft gestuiterd in het vak van de tegenstander.
 3. Raakt de bal direct het glas dan betekent dat een punt voor de tegenstander.
 4. De opslag moet altijd onderhands en diagonaal en dient een keer te stuiteren voor de slag.

Bij de opslag is het ook toegestaan de wanden te gebruiken. Het hekwerk mag echter niet worden gebruikt bij de opslag. Als een bal te strak wordt geserveerd en het hekwerk raakt i.p.v. de glaswand betekent dat 2e servicebeurt. Hopelijk heeft deze uitleg met bijbehorende video u op weg geholpen deze mooie sport verder te begrijpen.

Wat is Fast badminton?

Productbeschrijving – Fast Badminton is een echte hype en gaat net wat sneller als badminton. De rackets hebben een aerodynamische vorm die ervoor zorgt dat je de shuttle nog sneller over kunt slaan. De fast shuttle weegt zwaarder dan de standaard shuttle, waardoor deze minder last heeft van de wind. Specificaties • 2 fast rackets gemaakt van aluminium • 3 fast shuttles • beschermhoes

Wat lijkt op squash?

Padel is één van de snelst groeiende sporten van Nederland, maar wat is padel nu eigenlijk precies? Padel kun je beschouwen als een combinatie tussen tennis en squash. In Zuid-Europese landen als Spanje en Portugal is padel al jaren een erg populaire sport.

 • De laatste tijd is padel ook in opkomst in Noord-Europese landen waaronder Nederland.
 • De spelregels van padel lijken erg veel op de spelregels van tennis.
 • Een padelbaan lijkt veel op een squashbaan en is ook omringd door 4 wanden van glas, waardoor de bal altijd in het spel blijft.
 • Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang.

Omdat de wanden van de padelbaan onderdeel zijn van het spel, is kracht bij padel minder van belang dan bij tennis. Dit maakt padel direct een laagdrempelige sport die door jong en oud kan worden beoefend. De padel rackets verschillen van de rackets die worden gebruikt bij tennis en squash.