CrossFitWereld

Fitness, Sport, Reizen

Welke Magnesium Sporten?

Welke Magnesium Sporten
Top 5 beste magnesium & sport

 • Magnesium is een populair supplement onder duursporters en dat is niet voor niets.
 • Amacx – Magnesium Liquid.
 • Virtuoos – Magnesium Gold.
 • BORN – Magnesium Liquid.
 • PowerBar – Magnesium Liquid.
 • NatuSport – Magnesiumcitraat.

Welke magnesium beste voor sporten?

Magnesium malaat tegen spierpijn – Magnesium malaat is een combinatie van magnesium met appelzuur en speelt een belangrijke rol binnen de zogenoemde citroenzuurcyclus ; het mechanisme dat de energieproductie in onze lichaamscellen reguleert. Deze combinatie stelt ons lichaam dus instaat om meer energie te leveren.

 1. De energie die we vormen uit de citroenzuurcyclus noemen we ATP.
 2. Wanneer er onvoldoende appelzuur aanwezig is in de cellen krijgt het lichaam moeite om genoeg zuurstof op te nemen bij de verbranding.
 3. Dit proces zorgt voor vermoeidheid en een verzuurd gevoel bij sporten, wat resulteert in spierpijn.7 En hier komt magnesium malaat om de hoek kijken.

Malaat is namelijk de best opneembare vorm voor het spierweefsel wat een effectieve energietoevoer aan de spiercellen mogelijk maakt. Hierdoor kan er interactie plaatsvinden tussen de voeding- en afvalstoffen. Door deze interactie ontspannen de spieren wat magnesium de vooraanstaande heelmeester tegen spierpijn maakt.8

Welke magnesium voor Spierontspanning?

Magnesium Malaat – Magnesiummalaat is een verbinding van magnesium aan appelzuur. Appelzuur is onderdeel van de energievoorziening in onze cellen. Magnesiummalaat is de beste keuze bij vermoeidheid en een verminderde spierwerking. Ook is deze vorm aan te raden tijdens stressvolle periodes, voor spierontspanning en een goede slaap. Wil je een magnesiummalaat supplement kopen, dan raden we deze van Vitakruid Magnesium malaat aan.

See also:  Is Gran Turismo Sport Split Screen?

Wat is een goed merk magnesium?

Mijn beoordeling

# Merk Supplement
1 Nutribites Magnesium Bisglycinaat
2 Vitakruid Magnesium 200 Complex
3 Proviform Magnesium Bisglycinaat Complex
4 VitOrtho Magnesium Bisglycinaat en Taurine

Welke magnesium bij hoge spierspanning?

Magnesium Complex – Wanneer je echter op zoek bent naar een breed inzetbaar magnesiumsupplement wil je dat deze vormen verenigd zijn in één tablet zodat al de specifieke toepassingsgebieden afgevinkt kunnen worden. In dit geval is Magnesium Complex het beste magnesiumsupplement voor de brede toepassing met alle goed opneembare vormen verenigd in één tablet.

 • Zo bevat deze ultieme combinatie de vormen bisglycinaat en tauraat; voor de hersenfunctie,* maar ook malaat en citraat; voor de spierfunctie.* Ook is aan deze formule de veilige vorm van vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) toegevoegd.
 • Dit maakt Magnesium Complex de ultieme combinatie van de vele specifieke toepassingen van de goed opneembare vormen van magnesium.

Voordelen product

Goed opneembare magnesiumvormen voor de brede toepassingMagnesium bisglycinaat en tauraat; voor de hersenfunctie*Magnesium malaat en citraat; voor de spierfunctie*

Wat zijn de bijwerkingen van magnesium citraat?

Bijwerkingen – Vaak (1-10%): na een hoge dosis: diarree, zachte ontlasting, irritatie van het maag-darmkanaal. Zelden (0,01-0,1%): hypermagnesiëmie. Zeer zelden (< 0,01%): bij hoge doses en langdurig gebruik: vermoeidheid kan een aanduiding zijn dat een verhoogde magnesiumspiegel is bereikt. Bij bijwerkingen zoals diarree, de behandeling tijdelijk staken. Na verbetering en/of verdwijnen van de symptomen de behandeling met een lagere dosering hervatten.

Informatie van Lareb over dit middel Meldformulier bijwerkingen

Hoeveel mg magnesium per dag sport?

Magnesium dosering sporters – De dagelijkse behoefte aan magnesium bedraagt 300 milligram voor vrouwen en bij mannen ligt de magnesium behoefte tussen de 300 mg tot 350 mg. Deze hoeveelheden magnesium zijn in principe te halen uit de dagelijkse voeding.

Uiteraard kan de daadwerkelijke inname door leefwijze, sport (verlies tijdens zweten) en voeding minder zijn, dan kan extra inname van magnesium uitkomst bieden. Je kan dan kiezen voor verschillende soorten magnesium supplementen. Maar voor welk magnesiumsupplement kies ik dan? Het aanbod wordt steeds beter, in verschillende vormen en prijzen.

Het lichaam reageert het beste op een hoogwaardige vorm. Het lichaam is hierdoor beter in staat de stof op te nemen, waardoor het effectiever werkt. Voorbeelden van de diverse magnesiumsoorten zijn: magnesium gluconaat, magnesiumoxide, magnesiumcitraat, magnesium lactaat, magnesiumsulfaat en magnesiumhydroxide.

See also:  Wat Te Doen Tegen Vermoeide Benen Na Sporten?

Hoeveel magnesium voor sporters?

Hoeveel magnesium heb ik nodig? – Het lichaam bevat zo’n 25 gram magnesium, Magnesium bevindt zich voornamelijk in je botten, tanden, en spieren. Niet in je bloed. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium is zo’n 6 mg per kilogram aan lichaamsgewicht per dag,

Voor mannen is dit zo’n 300 tot 400 mg per dag, voor vrouwen ligt dit eerder rond de 300 tot 250 mg, Sporters hebben 10 tot 20 procent meer nodig dan niet actieve mensen. Dit komt omdat sporten gepaard gaat met zweten en frequenter urineren, waarbij magnesium verloren gaat, Stel je bent een man van 80 kg die aan krachttraining doet, dan heb je dagelijks zo’n 580 mg magnesium nodig volgens bovenstaande richtlijnen.

(80 * 6) + 20% = 580 mg