CrossFitWereld

Fitness, Sport, Reizen

Wat Is Pr Sport?

Wat Is Pr Sport
PR – Persoonlijk record. Quads – Quadriceps. Bovenbeenspieren. Reps – Rep staat voor repetition.

Wat betekent PR sporten?

CrossFit begrippenlijst – Crossfit2712 – Forging Elite Fitness AMRAP As Many Rounds (of soms ook Reps) As Possible. Dit is een veel voorkomende structuur in de CrossFit trainingen. De tijdsduur van de training staat op voorhand vast en de bedoeling is om in die tijd zoveel mogelijk werk uit te voeren (en dus zoveel mogelijk rondes of herhalingen te behalen).

 • As RX’d Een workout afronden zoals deze voorgeschreven is (dus zonder te “schalen”).
 • Box Een box is een synoniem voor een plek waar CrossFit wordt gebruikt/gegeven.
 • BJ Box Jumps.
 • Bij deze movement spring je met twee benen tegelijkertijd op een box, strek je je heup zodat je rechtop staat en spring je er weer vanaf.

Als deze movement te zwaar is kan je ook op- en afstappen op de box. BW/BWT Bodyweight. In sommige workouts staat er bij een oefening “@ BW”. Het gewicht dat voorgeschreven wordt in deze oefening, is gelijk aan je lichaamsgewicht. Als dat niet lukt is “scalen” naar een lichter gewicht natuurlijk een optie.

 • C&J Clean & Jerk.
 • DL Deadlift
 • DU Double Unders

EM Every minute. Gedurende een aantal minuten voer je iedere minuut een aantal reps van een oefening uit.

 1. EMOM Every minute on the minute. Gedurende de even minuten van de workout voer je een aantal reps van een oefening uit en gedurende de oneven minuten van de workout voer je een aantal reps van een andere oefening
 2. FS Front Squat
 3. HSPU Handstand Push-Up
 4. K2E Knees-2-Elbows
 5. KB Kettlebell
 6. Metcon Metabolic Conditioning

Kipping Dit is een gymnastiek oefening die ervoor zorgt dat je horizontale momentum kunt veranderen naar verticale momentum. Veel mensen zien dit als vals spelen, maar afhankelijk van het beoogde trainingsresultaat kan dit een zeer effectieve oefening zijn.

 • Binnen CrossFit wordt hij vaak toegepast in workouts waarbij veel pull-ups gedaan moeten worden.
 • MU Muscle-Up OHS Overhead Squat PR/PB Personal Record/Personal Best, ook al train je samen met anderen, je bent eigenlijk altijd in een wedstrijd met jezelf.
 • Wanneer je een tijd van een WOD verbetert of wanneer je meer gewicht hebt getild bij een bepaalde “lift” (squat, press, deadlift etc), heb je een PR/PB behaald.

Goed gedaan! RM Rep Max RFT Rounds For Time, is het tegenovergestelde van een “AMRAP”. In een RFT workout moet je zo snel mogelijk zijn en de klok stopt pas zodra je klaar bent. De tijd dat de klok voor jou is stopgezet is de score van je training! Scaled Wanneer je meedoet in een CrossFit les zul je zien dat iedereen hetzelfde doet! Kinderen, senioren, mensen in revalidatie of topatleten.

 1. Maar hoe werkt dat nu? Heel simpel, door het schalen van workouts naar zijn/haar persoonlijke fysieke vaardigheden.
 2. Elke WOD is ongelimiteerd te schalen zodat iedereen, ongeacht welk fitness level je hebt, een workout kan doen die past bij zijn/haar niveau.
 3. SDHP Sumo Deadlift High-Pull S LDL Stiffed Leg Deadlift Snag Jouw “snag” is een specifieke oefening of WOD die je vreselijk vindt om te doen of waar je niet zo goed in bent.

We weten niet waar de term vandaan komt, maar we weten wel dat iedereen er een heeft! Door CrossFit leer je je zwakke punten kennen, ga je ze onder ogen zien en ga je keihard werken om deze punten te verbeteren. The Girls Dit zijn “benchmark” workouts die de CrossFit community over de hele wereld begrijpt en zijn afgeleid van de naamgeving van orkanen.

 1. Deze “benchmark” workouts zijn trainingen die eens in de zoveel tijd terugkomen en je de mogelijkheid bieden om te zien of je progressie geboekt hebt.
 2. Als CrossFitters vragen naar je “Fran” of “Angie” tijd, hebben ze het over de workouts en niet over wat je afgelopen weekend hebt gedaan! The Heroes Dit zijn workouts ter ere van overleden soldaten/militairen in dienst.

In tegenstelling tot de “Girls” zijn de “Heroes” vaak lange workouts met de bedoeling om je fitheid te testen. Bij CrossFit 2712 willen we je fitheid verbeteren, dus deze workouts staan bij ons slechts sporadisch op het programma. TTB/T2B Toes-to-bar WOD Workout of the Day, de WOD is de “workout” die de leden doen op de betreffende dag.

Hoe vaak gewicht verhogen?

2. Weet wanneer je moet verhogen. – Als je meer dan 20 herhalingen kan doen, is het tijd om meer gewicht te pakken. Kijk naar het gemak waarmee je het gewicht kan tillen en hoe je je voelt wanneer je klaar bent met je sets. Gaan de laatste herhalingen snel en soepel, dan mag je wat zwaarder gaan. Als je laatste herhalingen langzaam gaan en zwaar voelen, dan heb je het juiste gewicht.

Wat betekent nieuwe PR?

Wat is PR? De afkorting PR hoor je als bedrijf of ondernemer vaak voorbij komen. Echter klinkt het wel een beetje vaag, want wat is PR dan? Dat betekent toch dat een bureau informatie over mijn product onder verschillende media verspreidt? Yes, onder andere! PR staat voor Public Relations oftewel publieke relaties, maar dat klinkt een beetje suf in het Nederlands.

 1. Echter is dat wel wat PR inhoudt, (publieke) relaties aangaan en onderhouden om bijvoorbeeld een bedrijf en hun product bekend te maken.
 2. Er zijn ook personen die gebruik maken van PR zoals celebrities.
 3. In Amerika is het voor veel sterren normaal om een publicist (pr-medewerker) in dienst te hebben.
 4. De publicist zorgt ervoor dat bijvoorbeeld Kim Kardashian, die vaak gebruikt maakt van een publicist, constant op de door haar gewenste manier in het nieuws is.

Dat wil zeggen dat zodra Kim Kardashian een nieuw product lanceert, haar publicist ervoor zorgt dat de juiste mensen hierover geïnformeerd worden. Of als er een magazine een roddel verspreidt die niet klopt, dan zorgt de publicist ervoor dat die roddel opgehelderd wordt.

 1. Echter hoef je geen Kim Kardashian te zijn om gebruik te maken van een pr-medewerker.
 2. Als bedrijf met bijvoorbeeld een webshop kun je PR inzetten om oude en nieuwe klanten aan je te binden.
 3. Je kunt ze middels PR informeren over jouw beste producten en waarom ze die bij jou moeten kopen.
 4. Heeft iemand online een klacht geplaatst en weet je niet hoe je daar goed op moet reageren? Dan bel je even naar jouw pr-medewerker, die samen met jou naar het juiste antwoord zoekt.
See also:  What To Wear Under Sports Leggings?

PR zorgt er dus voor dat de relaties tussen het bedrijf, jouw klanten en invloedrijke personen goed verlopen en sterker worden. Middels een PR bureau kun je daar heel leuke en creatieve oplossingen voor vinden. Met als doel om bijvoorbeeld meer traffic, leads, sales, naamsbekendheid en je eigen merk te ontwikkelen.

PR is voor elk bedrijf geschikt en ook nodig om je marktpositie en naamsbekendheid te versterken. Echter is geen enkel bedrijf hetzelfde en daarom bieden wij iedereen een gepaste en betaalbare oplossing. Met ons ben je elke werkdag onbeperkt voorzien van PR tijdens onze openingstijden. Heb je een persbericht nodig? Wil je weten welke bloggers het beste bij jouw bedrijf passen? Wil je een persevent organiseren? Geen probleem, wij regelen het voor jou.

Wil je graag weten hoe wij dat doen? Gebruik dan onze chatbox voor kort advies of om een vrijblijvende afspraak te maken. Tot snel! P.S. Een leuk weetje: De meest bekende publicist oftewel pr-medewerker is Kelly Cutrone : Wat is PR?

Waar staat RX voor bij CrossFit?

Schalen bij CrossFit enorm belangrijk! Wat Is Pr Sport Binnen onze CrossFit gym is “RX” een bekende term. RX betekent “As Prescribed”. Dat houdt dus in dat je de WOD (Workout of the Day) precies doet zoals is voorgeschreven op het bord waar de oefeningen staan uitgeschreven plus het gewicht voor mannen en vrouwen.

CrossFit is topsport en RX is bedoeld om een bepaald niveau aan te geven binnen de CrossFit wereld. In onze gym zijn slechts een handjevol mensen goed genoeg om alle workouts RX te kunnen doen, en zelfs die mensen zijn niet goed genoeg om in de wedstrijdtop mee te draaien. Om alle workouts RX te kunnen doen moet je heel hard trainen en heel eerlijk; dat is praktisch niet te combineren met een fulltime baan.

Als recreatieve CrossFitter moet het helemaal niet een doel op zich zijn om RX achter je naam te kunnen zetten. Het is belangrijker dat je traint op jouw eigen niveau en vooral ook plezier hebt in wat je doet. Niet overtuigd? Drie belangrijke redenen waarom schalen bij CrossFit echt niet erg is.1.

RX TRAINEN IS BLESSUREGEVOELIG Eén van de belangrijkste reden waarom RX trainen geen doel op zich moet zijn: veiligheid. De kans is heel erg groot dat je een WOD RX probeert te doen terwijl deze veel te zwaar voor je huidige niveau is en dat kan zorgen voor blessures. Bijvoorbeeld een zware deadlift; je hebt het voorgeschreven gewicht misschien wel 1 of 2 keer getild, maar in combinatie met alle andere oefeningen is het echt wel even andere koek.

Vaardigheid, kracht en flexibiliteit zijn voorwaarde voor veel bewegingen. wanneer één van de elementen ontbreekt zul je merken dat de kwaliteit van de oefening hard achteruit gaat. Vermoeidheid zorgt voor slechte uitvoering en dat kan zorgen voor blessures.2.

TRAINEN VS TESTEN Je kunt niet elke training voluit gaan, dat doet geen enkele (top)sporter. Het heeft geen zin om elke workout RX te willen doen, want je wil ook tijd hebben om te herstellen. Wanneer jij voluit traint en een PR zet op gewicht of snelheid zul je merken dat je de dagen erna moet herstellen.

Dat is ook niet gek, want na bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd hebben lopers ook de tijd nodig om te herstellen. Je gaat ook niet elke hardlooptraining voluit. Bedenk dus voor jezelf heel goed of de WOD die je gaat doen een test is (wil je weten waar je staat) of een training (wil je beter worden).3.

JE BENT ÉCHT NIET SLECHTER Onthoud heel goed; dat jij 40kg deadlift en degene achter jou 100kg betekent echt niet dat jij slechter bent. Jullie werken allebei even hard om de workout op een goede manier te volbrengen. Eigenlijk kun je het alleen vergelijken als jullie lichamen identiek zijn en dat is eigenlijk nooit het geval.

Kijk dus niet naar anderen, maar kijk naar het gewicht dat er bij jou voor zorgt dat je sterker wordt.

Wat is beter meer gewicht of meer herhalingen?

De relatie tussen herhalingen en gewicht – Het aantal herhalingen van een oefening staat automatisch in relatie met het gewicht dat je gebruikt. Als je namelijk weet hoeveel herhalingen je uit moet voeren, dan weet je ook hoeveel gewicht je moet gebruiken.

 • Ort gezegd: voeg je meer gewicht toe, dan kun je minder herhalingen uitvoeren.
 • Pak je minder gewicht, dan kan het aantal herhalingen omhoog.
 • Een mooi voorbeeld van het trainen om sterker te worden is bijvoorbeeld als iemand al een tijdje op hetzelfde niveau blijft met bankdrukken.
 • Bijvoorbeeld 60 kilo met 8 herhalingen.

Als ik dan voorstel om eens 65 kilo te bankdrukken, krijg ik vaak als reactie dat dit teveel is. Wat ze niet weten is dat ze dit meestal wel kunnen, maar misschien niet met 8 herhalingen achter elkaar. Ik adviseer dan bijvoorbeeld om 65 kilo 4 keer te bankdrukken.

Wat doe je in de PR?

Wat doet een PR-bureau? – Een PR-bureau – of PR-bedrijf – richt zich op het genereren van free publicity, oftewel gratis publiciteit. Dit levert jou meer zichtbaarheid en naamsbekendheid op. Een PR-bureau weet precies welke media voor jou relevant zijn, zodat het je maximaal resultaat oplevert.

 • Dat wil dus zeggen: zoveel mogelijk zichtbaarheid en naamsbekendheid bij de voor jou relevante doelgroep.
 • Lees hier meer over de waarde van PR ⇒ Wie ‘aan zijn PR werkt’ zorgt ervoor dat zijn naam regelmatig in relevante media verschijnt, en dat hij gratis publiciteit krijgt.
 • PR staat letterlijk voor Public Relations, oftewel publieke relaties.

Een PR-bureau managet jouw imago, zorgt ervoor dat jij in de spotlights staat en dat anderen over je gaan praten. En dat allemaal zonder te adverteren. Lees hier meer over wat PR is ⇒ Gratis publiciteit is het doel. In de media komen is het middel. Daarmee bedoelen we dat een medium – bijvoorbeeld een krant of online magazine – over jou schrijft.

Wat betekent een PR?

De letterlijk betekenis van PR is ‘public relations’, oftewel publieke/openbare communicatie. Of, zoals Van Dale het omschrijft: ‘zorg voor de goede betrekkingen met de buitenwereld’.

Wat betekent RM CrossFit?

RM – Staat voor ‘repetition maximum’. Je 1RM is het zwaarste gewicht dat je in één rep kunt tillen, je 10RM is het zwaarste gewicht dat je 10 keer achter elkaar kunt tillen.

Wat betekent Amrap?

Deze 3 AMRAP-workouts laten geen spaan van je heel Wat Is Pr Sport Getty Images Ben je dol op HIIT en CrossFit? Dan ben je waarschijnlijk bekend met het AMRAP-concept. Voor iedereen bij wie dit als hocuspocus in de oren klinkt: AMRAP is een acroniem voor het Engelse as many reps/rounds as possible, Dat wil zeggen dat je zoveel mogelijk herhalingen of rondes doet binnen een bepaalde tijd.

 1. Aan de hand van je score kun je goed bepalen hoe fit je bent, en vooral of je vooruitgang boekt.
 2. Het is daarnaast de perfecte manier om alles te geven wat je hebt, aangezien je de kantjes er niet vanaf kunt lopen.
 3. Je keert dus gegarandeerd met een voldaan gevoel (en gesloopte spieren) weer huiswaarts.
See also:  Are M Sport Brakes Worth It?

Kom maar door met die spierpijn, wij houden ervan!

Wat is een Metcon?

Metcon staat voor metabolische conditie. Het lichaam heeft verschillende metabolische wegen om energie te leveren. Een metcon-training is alles wat de efficiëntie van die wegen, vaak energiesystemen genoemd, verhoogt. “Ons lichaam heeft drie belangrijke systemen om op elk moment energie te produceren”, zegt Connor Derrickson, NSCA-gecertificeerd personal trainer en performance-coach bij Future.

 1. Elk systeem heeft een ander doel.
 2. Zo maakt het fosfageensysteem korte, krachtige uitbarstingen van inspanning mogelijk, zoals sprints.
 3. Ondertussen levert het glycolytische systeem energie voor middelmatige inspanningen die tussen de tien en zestig seconden duren.
 4. Als laatste ondersteunt het oxidatieve systeem langere inspanningen, zoals het hardlopen van 10K.” Een metcon-work-out zal een van de drie metabolische routes activeren.

De oefeningen die je voor de work-out doet, hangen af van welke van deze energiesystemen je probeert te verbeteren. Mensen die hun algehele conditie willen verbeteren, moeten proberen elk van deze systemen in hun training in te schakelen.

Hoe krijg je meer definitie in je spieren?

Spierdefinitie: veel herhalingen met lichte gewichten – “Je traint met lichte gewichten en veel herhalingen voor spierdefinitie”. Of iets dergelijks over “lichte gewichten en veel herhalingen voor strakke spieren”, of voor “droge spieren” of voor “een atletische look”.

Allemaal termen om hetzelfde te zeggen en allemaal onjuist. Natuurlijk kan je op verschillende manieren trainen. We weten bijvoorbeeld dat je door met verschillende lengtes van een set de prioriteit op verschillende zaken kunt leggen. Bijvoorbeeld zeer weinig herhalingen voor maximaal kracht, 6-8 tot 12 herhalingen voor spiermassa en 15 herhalingen of meer voor spierconditie.

In dat rijtje zie je echter nergens spierdefinitie staan. We kunnen de bewegingen snel uitvoeren om explosiever te worden of nadruk leggen op het excentrische gedeelte om daar sterker en groter te worden, maar wederom beïnvloedt dit niet de definitie.

Toch denken velen dat ze dit kunnen trainen en denken ze ook te weten hoe: Met lichte gewichten en veel herhalingen, Waarom denkt men dit? Uit bovenstaande blijkt immers dat je zo vooral op spierconditie aan het trainen bent. Veel Crossfitters en beoefenaars van Calisthenics menen ook dat zij trainen voor “strakke spieren” omdat vaak met lichaamsgewicht en daardoor meer herhalingen getraind wordt.

Ook dit is onjuist.

Hoeveel herhalingen voor buikspieren?

Heb je helemaal tot het einde gelezen? Dan verdien je een paar extra buikspiertips! –

Voer buikspieroefeningen altijd langzaam en gecontroleerd uit (2 op 3 af).15 snelle herhalingen zijn heel anders dan 15 langzame herhalingen;Buikspieren hebben iets meer herhalingen nodig door het type spiervezel. Minimaal 15 langzame herhalingen zijn vereist per set. Houd hierbij 3 tot 4 sets aan per oefening;Buikspieren kun je het beste om de 48 uur trainen, omdat je buikspieren pas groeien in rust, net als je andere spieren. Vaker dan dat heeft dus geen nut, tenzij je heel gevorderd bent;Denk in de functie van de spier en probeer die optimaal uit te voeren;Probeer een zo groot mogelijke beweging in die betreffende oefening te maken. (bijv. bij een crunch je buikspieren zo kort mogelijk (ribben naar bekken, rug bol) en vervolgens zo ver mogelijk te rekken (ribben van bekken vandaan, rug hol). Zo induceer je maximale groei;Focus niet alleen op het gebruiken van zoveel mogelijk gewicht! Als de beweging lijdt onder de intensiteit, dan is het gewicht te zwaar! Tempo en techniek handhaven zijn cruciaal. Kwaliteit boven kwantiteit;Zoals reeds in het begin van dit artikel aangegeven, is de zichtbaarheid van je buikspieren compleet afhankelijk van je buikvet. Je vetpercentage zal omlaag moeten als je je buikspieren nog niet ziet. Het is dan van groot belang dat je eerst aandacht gaat besteden aan je voeding, zodat je vetpercentage omlaag gaat. Hier helpen we je bij Rebody graag mee. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan vandaag nog een gratis & vrijblijvend adviesgesprek in,

Waarom voel ik geen spierpijn?

Geen spierpijn, geen resultaat? Doordat spierpijn een symptoom is van spierschade (die zorgt voor spiergroei), denken veel mensen dat afwezigheid van spierpijn betekent dat je niet goed hebt gesport. Dit is echter niet perse waar. Ieder lichaam is anders en ieder lichaam gaat dus ook anders om met pijn.

 • Misschien heb jij wel een hogere pijngrens of zijn je spieren minder gevoelig.
 • In dat geval kan het zijn dat je de nodige spierschade hebt opgelopen om sterkere spieren te krijgen, maar heb je geen last van spierpijn.
 • Bovendien is het mogelijk dat je je spierpijn heb kunnen voorkomen.
 • Geen spierpijn betekent dus niet direct dat je niets van je harde werk terug zult zien.

Aan de andere kant kan het wel een indicatie voor je zijn dat het tijd wordt voor een nieuwe uitdaging. Als je altijd trouw hetzelfde schema volgt, met dezelfde gewichten, zul je op gegeven moment merken dat de spierpijn steeds minder wordt en dat je uiteindelijk zelfs helemaal geen spierpijn meer hebt.

 1. Het kan zijn dat je lichaam dan gewend is geraakt aan de inspanning en dat je spieren niet meer versterken.
 2. Probeer je oefeningen dan wat zwaarder te maken of vraag aan een van onze fitness coaches om een nieuw fitness schema voor je te maken.
 3. Je zult dan merken dat je weer spierpijn kunt krijgen, alsof je net begonnen bent met sporten.

: Geen spierpijn, geen resultaat?

Is deadlift goed voor je rug?

Deadliften voor dummies: 5 redenen om te deadliften © David Tittle / Red Bull Content Pool Voordat we het over de voordelen gaan hebben, eerst een korte uitleg over de deadlift. Want was is het nou en hoe voer je het goed uit? Dit is deadliften in 6 stappen: 1. Ga dicht tegen de stang staan 2. Zet je voeten op schouderbreedte 3.

See also:  Is Mountain Climbing A Sport?

Houd je rug recht en zak door je knieën, terwijl je je billen naar achteren drukt 4. Adem diep in en til het gewicht op tot kniehoogte 5. Recht je rug en focus je op het aanspannen van je bilspieren 6. Houd controle over het gewicht en zak rustig naar beneden Liever beeld erbij? In dit filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe je een deadlift juist uitvoert.

Enorm belangrijk voor je onderrug! Je tilt veel gewicht. Doe dat goed en in de juiste positie. Het kan je je rug kosten als je continu in de verkeerde houding deadlift. Het huidige wereldrecord deadliften staat op 460,4 kilogram. WOW! Why deadliften? Wel hierom: Deadliften is een echte spierkweker.

 • Je traint zowel je arm-, schouder-, been-, bil- als rugspieren.
 • Een echte fullbody-workout dus! Als je de oefening juist uitvoert, bouw je ontzettend veel spiermassa op.2.
 • Train je corestability Er is bijna geen andere oefening die je core zo goed traint als de deadlift.
 • Je rugspieren en je buikspieren worden optimaal getraind.

Zoals gezegd train je ontzettend veel spieren met een deadlift. Dat kost veel energie, maar zorgt ook voor een grote afterburn na je training. Zelfs na je training zal je nog calorieën blijven verbranden. You’re strong! © Red Bull Content Pool Al die spieren aanspreken doe je niet voor niets.

 • Deadliften maakt sterk.
 • Als je regelmatig deadlift, zal je merken dat fysiek zware oefeningen in het dagelijks leven ook veel makkelijker gaan.
 • Loop er maar niet te veel mee te koop: deadlifters zijn de mensen die keer op keer worden gevraagd om te helpen bij een verhuizing! 😉 5.
 • Variatie houdt het leuk Er bestaan verschillende variaties op de ‘gewone’ deadlift, zoals de Romanian deadlift, Stiff legged deadlift en Sumo deadlift.

Zorg wel eerst dat je de basis juist uitvoert, voordat je met de variaties aan de slag gaat. Een goede uitvoering is en blijft the key. : Deadliften voor dummies: 5 redenen om te deadliften

Hoe lang duurt het voordat je spieren groeien?

Spiermassa vrouw – Voor vrouwen gaat spiermassa opbouwen ongeveer half zo snel. Daarmee zit je dus op een maximale groei van 0,12 kilo per week, en ongeveer een halve kilo per maand. En ook hier zullen ervaren krachtsporters weer wat langzamer groeien.

Wat is de afkorting van PR?

PR is de afkorting voor Public Relations, dus vrij vertaald ‘publieksrelaties’ of de ‘relatie met het publiek’.

Wat betekent RM CrossFit?

RM – Staat voor ‘repetition maximum’. Je 1RM is het zwaarste gewicht dat je in één rep kunt tillen, je 10RM is het zwaarste gewicht dat je 10 keer achter elkaar kunt tillen.

Hoeveel keer per week squat?

Een paar jaar geleden hoorde je van alle kanten dat diep squatten gevaarlijk is. Dit gerucht ging rond, ondanks dat allerlei verschillende culturen (denk India en China) juist ontspannen wanneer ze diep squatten. Ja, mensen in deze landen houden urenlange gesprekken in deze houding – uit vrije wil.

In Nederland zitten we liever in een stoel – en dat is waarschijnlijk de reden dat we zoveel moeite hebben met squatten. Grote kans dat je een squat niet langer dan één minuut volhoudt – laat staan twee – zonder in elkaar te klappen – en dat is voor anderen weer net zo raar als squatten voor jou is. Komt-ie, de reden van dit artikel: we willen je aanraden minstens 5 tot 10 minuten per dag in een diepe squathouding te gaan zitten.

Het doel: (1) zodat je meer bewegingsvrijheid bij je enkels, knieën en heupen krijgt, (2) om lage rugpijn te voorkomen en (3) om je squats in de sportschool flink te verbeteren. Geloof ons: als je 5-10 minuten per dag squat, ga je bij alle drie van bovenstaande punten flink vooruitgang merken.

Vind je ’t nog lastig omdat je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt? Gebruik de drie hacks van BJ Gaddour, te zien in onderstaande video Je kunt een aantal van deze oefeningen doen zonder gewichten door je handen op het zitvlak van een bank, stoel of poef te plaatsen en zo extra steun te krijgen. Je kunt je ook aan een paal of rek vasthouden zodat je niet naar achteren valt.

Voor de beste resultaten wissel je tussen een squat-houding waarbij je voeten dicht bij elkaar staan en een positie waarbij je voeten verder van elkaar af staan, en tussen een passieve diepe squat en een actieve parallel squat-houding (span je bilspieren en bovenbenen flink aan).

Wat is CrossFit?

Wat is Crossfit CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier, in een hoge intensiteit, zo snel mogelijk uitgevoerd.

De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden. Er komt geen fitnessapparaat aan te pas en er wordt veelal gebruik gemaakt van functionele bewegingen waarbij het hele lichaam betrokken wordt: tillen, gooien, duwen, (op)trekken, klimmen, springen en rennen.

Daardoor versterken we het prestatievermogen op alle tien de domeinen van fitheid: De filosofie achter CrossFit is om je niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel maar juist continu te werken aan de 10 algemene fysieke vaardigheden. Hierdoor kan eenzijdige fysieke ontwikkeling voorkomen worden.

 • Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, touwen en pull up bars.
 • Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.
 • Of je nou brandweer, huisvrouw, politieagent, tiener, grootouder of kantoormedewerker bent.

Iedereen heeft baat bij CrossFit en haalt resultaat. Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte of krachtonderdeel om de CrossFit bewegingen te leren en sterker te worden als individu. De les eindigt met een intensieve training WOD (Workout of the Day) variërend van 5 tot 30 minuten.

De resultaten van alle deelnemers van deze WOD worden op een whiteboard bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen. De beste manier om Crossfit te begrijpen is om het eens te zien en het te proberen. Je kunt via deze site contact met ons opnemen voor uitleg en een proefles, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom om gewoon binnen te lopen.

: Wat is Crossfit