CrossFitWereld

Fitness, Sport, Reizen

Wat Is De Bekendste Sport?

Wat Is De Bekendste Sport
Nummer 1: Voetbal – Voetbal, de meest bekeken sport ter wereld. Het spel wat gespeeld wordt in teams van 11 spelers, is over heel de wereld enorm bekend. Populaire voetbalwedstrijden zoals de Champions League worden bekeken door miljoenen mensen tegelijk.

Over Laatste berichten

Dit account wordt gebruikt door gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl. Laatste berichten van Gastredacteur ( alles zien )

Wat is een bekende sport in Nederland?

Samenvatting onderzoek – Uit het bevolkingsonderzoek blijkt dat ruim driekwart van de Nederlanders een favoriete sport heeft. Voetbal is duidelijk het meest populair. De andere populaire sporten zijn sporten waarin Nederlanders op dit moment excelleren: Formule 1, schaatsen, wielrennen en darts.

 • Deze sporten zijn ook het meest te zien op televisie.
 • Als favoriete clubs of sporters worden Ajax, Max Verstappen, Tom Dumoulin, Sven Kramer, en Michael van Gerwen genoemd.
 • Bijna driekwart van de Nederlandse sportliefhebbers wordt blij en vrolijk wanneer hun favoriete team of sporter een wedstrijd wint.

Ook verheugt men zich op het kijken naar wedstrijden. Televisie is voor het kijken naar en het volgen van sport nog steeds het populairste medium. Alleen de groep 15-19 jarigen gebruikt hiervoor al meer internet en social media dan televisie. Wat betreft het volgen van sportevenementen zijn Nederlanders het meest geïnteresseerd in de Olympische Spelen (zelfs het meest populair onder de jongste groep van 14-19 jaar), het EK Voetbal (het WK Voetbal is niet bevraagd), en de Formule 1.

Dit zijn tevens de evenementen die men het liefst in Nederland georganiseerd ziet worden. Ongeveer tweederde van de respondenten vindt dat Nederland zich internationaal op de kaart zet door internationale sportevenementen te organiseren. Ook vindt meer dan de helft van de ondervraagden dat grote sportevenementen een gunstig effect hebben op de regionale economie.

Zij zijn er trots op dat in Nederland regelmatig internationale sportevenementen worden georganiseerd. Ruim vier op de vijf Nederlanders staat er dan ook niet negatief tegenover als de Nederlandse overheid meebetaalt aan een internationaal sportevenement, zolang dat geen commercieel oogmerk heeft.

 1. Naast het volgen van sport in de media, bezoekt bijna een kwart van de Nederlanders minimaal één keer per maand een professionele sportwedstrijd of -evenement.
 2. Zij doen dit vooral met vrienden om ‘mooie sport en wedstrijden te zien.’ Meer dan de helft beleeft graag met andere toeschouwers live de wedstrijden, en vindt het belangrijk om Nederlandse sporters aan te moedigen.
See also:  What To Wear With Sports Leggings?

Mannen bezoeken vaker een professionele sportwedstrijd of -evenement dan vrouwen. Ook een hoger inkomen hangt duidelijk samen met frequenter bezoek. De bezoekfrequentie neemt iets af naarmate men ouder wordt. Gemiddeld hebben Nederlanders €51,40 over voor een kaartje voor een internationaal sportevenement van hun favoriete sport, waarbij liefhebbers van de Formule 1 het hoogste bedrag over hebben voor een kaartje.

 1. Ondanks de interesse in professionele wedstrijden en evenementen, kan meer dan de helft van de Nederlanders spontaan geen internationaal sportevenement noemen dat de afgelopen vijf jaar in Nederland is georganiseerd.
 2. Zij die dit wel kunnen, noemen vooral het EK Voetbal voor vrouwen en wielerevenementen.

Bij de vraag om specifieke evenementen die jaarlijks worden georganiseerd te noemen, wordt duidelijk dat de oudste evenementen (de Vierdaagse van Nijmegen en de MotoGP van Assen), het meest bekend zijn. : Bevolkingsonderzoek Sportbeleving

Wat is de populairste sport in Amerika?

Duizenden mensen op de tribune kennen we in Nederland vooral bij grote sportevenementen. Maar aan de andere kant van de wereld, Amerika, zijn er wel meer sporten waar wekelijks grote tribunes gevuld zijn. Wie weet ben jij wel erg goed in één van deze sporten, die in Amerika zo populair zijn.

– 1: American Football De naam zegt het al, deze sport is typisch Amerikaans en dan ook de grootste van het land. De sport lijkt erg op rugby, zoals we dat in Europa beter kennen. Echter staan er bij rugby vijftien spelers op het veld en bij American football elf spelers. Verder zijn er alleen kleine verschillen in spelregels tussen beide sporten.

Gemiddeld zitten er zo’n 60.000 mensen op de tribune bij een wedstrijd op het hoogste niveau. De nationale competitie van deze sport is de National Football League (NFL) en de finale hiervan is met afstand het grootste sportevenement van het land. Deze finale wordt de Super Bowl genoemd en wordt één keer per jaar gespeeld.

 1. De Super Bowl is door de jaren heen een super groot evenement geworden.
 2. Compleet met een ‘halftime-show’, unieke reclames van grote merken en erg dure kaartjes.
 3. In 2015 keken er in Amerika ruim 114 miljoen mensen naar de Super Bowl.
 4. Ook in Europa is de Super Bowl erg goed bekeken, ondanks dat het door het tijdsverschil dan midden in de nacht is.
See also:  What Sport Is Ufc?

In Duitsland wordt de Super Bowl door ongeveer twee miljoen mensen bekeken. Het evenement wordt in Nederland uitgezonden op ESPN. Wat Is De Bekendste Sport 2: Honkbal/Baseball De tweede grootste sport in Amerika is honkbal. Ruim vijftien miljoen mensen spelen het in Amerika en het trekt ook erg veel fans door heel het land. Bij de Los Angeles Dodgers zitten er bij wedstrijden ongeveer 56 duizend mensen op de tribune.

 1. De nationale competitie is de Major League Baseball (MLB).
 2. Hier zijn de New York Yankees de recordkampioen en misschien wel de bekendste ploeg.
 3. Gemiddeld zitten hier 27 duizend toeschouwers op de tribune.
 4. Bij honkbal is het de bedoeling om een gegooide bal zo ver mogelijk weg te slaan met een knuppel.
 5. In de tussentijd heb je de tijd om van honk naar honk te lopen.

Het doel is om zo snel mogelijk terug te keren en alle honken te hebben gepasseerd. In Nederland spelen er op dit moment ongeveer dertigduizend mensen honkbal. Wat Is De Bekendste Sport 3: Basketbal Basketbal completeert de top-3 van meest populaire sporten in het land. In Amerika wordt de sport gespeeld in grote overdekte stadions. Het grootste basketbalstadion van het land is van de Chicago Bulls en heeft een capaciteit van 23.000 fans.

De National Basketball Association (NBA) is de nationale competitie in Amerika. De sport heeft de laatste jaren in populariteit gewonnen na de documentaire over Michael Jordan, de beste basketballer ooit. In de documentaire ‘The Last Dance’ wordt teruggekeken op de imposante carrière van Jordan bij de Chicago Bulls.

Tegenwoordig zitten er gemiddeld zo’n 15.000 mensen op de tribune. Zoals bekend is het bij basketbal de bedoeling om de bal in de basket te krijgen. In de buurt van de basket komen kan door te passen naar een medespeler, of door de bal stuiterend mee te dribbelen. Wat Is De Bekendste Sport 4: IJshockey IJshockey is ook een sport die vooral in een deel van Amerika groot is. Met name in de noordelijke delen van het land wordt in de winter ijshockey gespeeld. De National Hockey League (NHL) is de grootste ijshockey competitie van de wereld en de huidig kampioen is Colorado Avalanche.

Zij spelen in een overdekt stadion waar zo’n twintigduizend mensen de wedstrijd kunnen bezoeken. Maar er worden ook weleens wedstrijden in de open lucht gespeeld. In de NHL zijn er gemiddeld 17.000 supporters aanwezig bij wedstrijden. IJshockey is ook een onderdeel op de Olympische Winterspelen. Hierin zijn Canada en Amerika vaak erg sterk, niet gek omdat de sport in deze landen zo groot is.

In Nederland heeft IJshockey Nederland ongeveer vijfduizend leden. Wat Is De Bekendste Sport 5: Tennis De eerste individuele sport in dit lijstje is tennis. Het is natuurlijk een sport die in Nederland ook groot is. Er zijn twee bekende tennissters die een groot aandeel hebben in de populariteit van de sport in Amerika. De zusjes Serena en Venus Williams haalden de absolute top. Wat Is De Bekendste Sport

See also:  Is Plein Sport Philipp Plein?

Wie sporten het meest?

Huidige situatie –

44% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder voldoet aan de beweegrichtlijnen. Hoe ouder mensen zijn, hoe minder ze bewegen. 57% van de kinderen tot 12 jaar voldoet aan de beweegrichtlijnen. 33% van de 12- tot 18-jarigen voldoet aan de beweegrichtlijnen 53% van de Nederlanders van 4 jaar en ouder doet één keer per week of vaker aan sport Nederlandse jongeren (12 t/m 17 jaar) sporten het meest (72%), gevolgd door kinderen (4 t/m 11 jaar, 58%) en daarna volwassenen (18 t/m 64 jaar, 54%). Ouderen (65 jaar en ouder) sporten het minst (39%). Nederlanders van 4 jaar en ouder zitten 9,1 uur op een gemiddelde dag in de week

Bekijk meer cijfers over de huidige situatie op en bij,

Welke sport is Nederland het beste in?

Wanneer we kijken naar de medailles die Nederland op de Spelen heeft gewonnen, dan staan de volgende sporten bovenaan: Schaatsen – 121 medailles. Zwemmen – 59 medailles. Wielrennen – 49 medailles.