CrossFitWereld

Fitness, Sport, Reizen

Waarom Proteine Shake Na Sporten?

Waarom Proteine Shake Na Sporten
Eiwitten na inspanning – Tijdens een inspanning treedt spierschade op. Je hebt eiwitten nodig om je spieren na elke inspanning te laten herstellen, zodat je na elke training ietsje sneller of sterker bent dan daarvoor. Hiervoor heb je tussen de 0,2 en 0,4g eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig in de eerste twee uur na je inspanning.

Voor de meeste mensen komt dit neer op 15 a 30g eiwit. Voorwaarde is wel dat dit zogenaamd hoogwaardig eiwit is: eiwit wat alle aminozuren bevat die je lichaam nodig heeft in de juiste verhouding. Dierlijke eiwitten, zoals zuivel, zijn in dat opzicht heel geschikt: ze bevatten én alle aminozuren én leucine.

Leucine is het aminozuur wat limiterend is voor de spieropbouw. Ofwel, als je genoeg eiwitten binnenkrijgt maar onvoldoende van het aminozuur leucine heeft dat negatieve gevolgen voor het herstel- en opbouwproces van spiereiwitten. Overigens heb je voor een goed herstel, zeker na een duurinspanning, naast eiwitten ook koolhydraten nodig (0,8-1,2 g koolhydraten per kg lichaamsgewicht in de eerste 2 uur na inspanning).

Wat doet proteïne na het sporten?

Waarom eten na sporten? – Net als eten voor het sporten, is eten na het sporten dus erg belangrijk. Voor het sporten geeft goede voeding je genoeg energie voor een training. Na het sporten is eten van groot belang voor spierherstel. Tijdens het sporten, en dan vooral wanneer je aan krachttraining doet, creëer je kleine scheurtjes in je spieren.

 1. Dit klinkt erg, maar dat is het niet! Door herstel van deze scheurtjes, zullen je spieren namelijk gaan groeien.
 2. Wel heb je hier genoeg goede voeding voor nodig.
 3. Vooral het eten van eiwitten is van belang.
 4. Eiwitten stimuleren namelijk je spieropbouw.
 5. Als je ook echt resultaat wilt zien van al dat harde werk, dan is gezond en eiwitrijk eten na het sporten van groot belang.

Verder is gezond eten na het sporten ook belangrijk om je energielevel weer op niveau te krijgen. Je hebt, als het goed is, tijdens de training veel energie verbrand. Om niet voor de rest van de dag je volledig uitgeput en moe te voelen, heb je voeding nodig.

 1. Hierdoor kun je weer vol energie de dag aan! Eten na het sporten in de avond is ook belangrijk, maar je hoeft dan geen hele maaltijd meer te eten.
 2. Vaak wordt gezegd dat ’s avonds eten een no – go is, maar je kan natuurlijk ook niet op een lege maag gaan slapen.
 3. Het belangrijkste is dat je eiwitten en koolhydraten binnen krijgt voor spierontwikkeling, zeker na het sporten in de avond.

Hieronder benoemen we wat je allemaal zou kunnen eten na het sporten voordat je gaat slapen.

Waarom drinken mensen proteïne shake?

Een eiwitshake is een handige toevoeging aan een gezond eetpatroon. Even shaken en je krijgt een flinke dosis eiwitten binnen. Eiwitten die je lichaam nodig heeft voor het behouden en opbouwen van spiermassa. Maar wanneer neem je een eiwitshake het beste? Neem je jouw proteïneshake voor of na het sporten, of maakt dit helemaal niks uit? In dit XXL Nutrition blog vertellen we je meer over de timing van je eiwit-inname. Waarom Proteine Shake Na Sporten

Wat doet een proteïne shake met je lichaam?

Waar is proteïne poeder goed voor? –

Proteinepoeder kan helpen bij spierherstel Door intensieve training ontstaan er kleine scheurtjes in de spieren die je lichaam moet repareren. De aminozuren in eiwitten zorgen voor dit herstelproces en bouwen de spiercellen weer op. Zo lijkt een hoeveelheid van 20-25 gram eiwitten van hoogwaardige kwaliteit na inspanning de eiwitsynthese te stimuleren. Er wordt geadviseerd om deze eiwitten binnen een uur na de training in te nemen, een combinatie van eiwitten en koolhydraten heeft hierin de voorkeur. Eiwitten zijn dus van groot belang voor het herstel van spierschade en aanmaak van extra spierweefsel. Proteinepoeder kan helpen bij spiergroei Eiwitpoeder bevat een aantal aminozuren die helpen bij de spieropbouw, zoals de aminozuren leucine, valine en isoleucine, die bekend staan ​​als aminozuren met vertakte ketens. Ze spelen een grote rol bij de synthese van spiereiwitten en de groei en het herstel van spierweefsel.

See also:  Hoeveel Kwark Na Het Sporten?

Kan ik het gebruiken om af te vallen?

Eiwitten zijn een van de macronutriënten die ons lichaam nodig heeft voor energie, net als koolhydraten en vetten. In verhouding bevatten eiwitten minder calorieën dan vetten en kosten je lichaam iets meer moeite om te verbranden. Daarnaast bieden eiwitten verzadigingsgevoel, waardoor het voor sommige mensen een goede ondersteuning is om af te vallen.

Is er een variant zonder suiker?

Er zijn verschillende poeders op de markt die eiwitten bieden. Sommige varianten bevatten veel suiker, kleur- en geurstoffen, maar er zijn ook natuurlijke eiwitpoeders. Kijk altijd goed op de verpakking naar de ingrediënten.

Is een proteïne shake gezond?

2. Eiwitshakes zijn slecht voor het lichaam – Feit: eiwitshakes zijn niet schadelijk voor het lichaam. Vroeger dachten mensen dat eiwitten het spijsverteringssysteem en de nieren aantasten, maar de huidige eiwitshakes zijn zo goed onderzocht en ontworpen om de gezondheid te ondersteunen en niet om het lichaam te schaden. Ze zijn dan ook volkomen veilig.

Wat is de gezondste proteïne poeder?

Welk eiwitpoeder is geschikt? – Ik vind eiwitpoeder om alle bovenstaande redenen een interessante toevoeging aan je dagelijkse voedingspatroon. Ook met name vanwege het balancerende effect op de bloedsuikerspiegel is het een fijne toevoeging in bijvoorbeeld smoothies of een andere maaltijd hoog in fruitsuiker.

Ook kan het een fijn product zijn voorafgaand aan de menstruatie bij vrouwen. Dat is de periode waarin je zoetbehoefte heel sterk kan zijn maar je je suikerinname juist wilt beperken! Hier lees je waarom, Maar welk eiwitpoeder is dan de juiste om te kiezen uit meer dan honderdduizend opties?! Ik snap best dat het assortiment een beetje overweldigend is.

Daarom vind je hieronder mijn selectie van aanbevelingen. Inclusief de voors en tegens van iedere variant zodat je zelf de keuze kunt maken welke voor jou het best geschikt is. Voor het gemak maak ik even onderscheid in twee categorieën eiwitpoeder: whey eiwitpoeder en plantaardig eiwitpoeder.

Beide worden hieronder gespecificeerd. Whey eiwitpoeder is de meest bekende vorm van eiwitpoeder. Het is hoogst beschikbare kwaliteit van eiwit en wordt het snelst door je lijf opgenomen. Daarbij is het voor de meeste mensen het beste qua structuur en smaak. Whey eiwitpoeder staat bekend alsof het bijna een milkshake is die je na het sporten kunt drinken en die daarmee ook nog je herstel bevordert.

Let wel op: voor mensen met een lactose-intolerantie, gevoelige darmen of PDS-klachten kan deze concentratie van melkeiwitten vaak wat te heftig zijn. Er kan dan veel gasvorming of buikpijn met stinkende gassen ontstaan. Val jij binnen die categorie, dan zou ik kijken naar een plantaardige variant die je verderop in dit blog vindt. Dit is een hele pure eiwitpoeder, gemaakt van de melk van Alpen koeien die het hele jaar door grasgevoerd zijn. Daarbij is het biologisch, zo min mogelijk bewerkt waardoor alle waardevolle nutriënten worden behouden en het bevat het geen enkele toevoeging. Waarom Proteine Shake Na Sporten Dit is eiwitpoeder is ook van hele hoge kwaliteit! Met maar liefst 85 g eiwitten per 100 g is dit ook een heel puur poeder en de ingrediëntenlijst bevestigt dit. Het wordt gemaakt van een hoge kwaliteit verse melk waarbij de waardevolle voedingsstoffen uit die melk worden behouden.

In tegenstelling tot veel goedkope eiwitpoeders die gemaakt worden van de reststromen van kaas- of yoghurtproductie en daar een zure smaak aan overhouden die wordt gemaskeerd door het toevoegen van suiker of zoetstoffen. Wat dit merk uniek maakt is dat het naast het naturel eiwitpoeder, ook ongezoete varianten heeft met een vleugje ‘smaakjes’ die gecreëerd worden zonder suiker of zoetstoffen.

Zo zijn er de smaken vanille, kokos, chai en cacao op basis van enkel natuurlijke ingrediënten en natuurlijke smaakaroma’s zoals vanille-extract. Dat geeft het tóch een vleugje smaak, zonder suikers of zoetstoffen, top!! Klik hier of op de afbeelding om te bestellen. Waarom Proteine Shake Na Sporten Dit eiwitpoeder heeft dezelfde kwaliteitskenmerken als het eiwitpoeder hierboven. Het enige verschil is dat deze variant een toevoeging van een klein beetje zoetstoffen kent. Dat kan in sommige gevallen de voorkeur hebben bijvoorbeeld als je het wilt gebruiken bij het bakken, als je eiwitpoeder in wilt zetten voor je zoete trek tijdens de menstruatie of omdat je het ongezoet echt niet lekker vindt.

In dat geval raad ik deze variant aan. Je bestelt hem hier of via een klik op de afbeelding. De tweede categorie eiwitpoeder is plantaardig eiwitpoeder. Dit wordt vaak gemaakt de eiwittien uit erwten, hennepzaad of rijst. Het voordeel hiervan is dat het vaak iets zachter en milder is in de vertering, met name voor vrouwen met gevoelige darmen.

Ook is het geschikt voor veganisten of mensen met een lactose-intolerantie. Maar er is ook een nadeel. De structuur van dit eiwitpoeder is behoorlijk anders, en wat meer ‘zanderig’ van textuur dan de Whey – welke romig en creamy is. Als je nog nooit een eiwitpoeder gebruikt hebt, kan dit best even wennen zijn. Waarom Proteine Shake Na Sporten Dit is een proteïnepoeder gemaakt van hoogwaardig premium erwteiwitisolaat. Wat vooral mooi is aan deze versie is dat het maar uit 3 ingrediënten bestaat! Erwteneiwitisolaat, een natuurlijk aroma en wat zout. Daarbij bevat het per portie maar liefst 18 g eiwitten maar nog belangrijker: is de smaak en textuur erg lekker. Dit is een plantaardige eiwitpoeder gemaakt van een combinatie van eiwit uit erwten, hennepzaad en rijst. Deze combinatie zorgt ervoor dat dit plantaardige eiwitpoeder een compleet aminozuurprofiel bevat en daarnaast zijn er wat MCT vetten aan toegevoegd zodat het ook een prettige structuur heeft.

MCT vetten worden snel verteert en gebruikt voor energie. Per portie van 30 gram bevat dit poeder 18 gram eiwitten en slechts 3,5g koolhydraten wat erg goed is voor een plantaardig eiwitpoeder. Deze variant komt in de smaak vanille die wordt gecreëerd door een combinatie van biologisch, natuurlijk vanille-extract en wat stevia.

Met de code LIEKE10 krijg je 10% korting op dit eiwitpoeder en je bestelt hem hier, Waarom Proteine Shake Na Sporten Upfront heeft een vegan proteïnepoeder uit een combinatie van erwten eiwit isolaat en bruine rijst eiwit. Deze combinatie van deze twee eiwitten komt de structuurbeleving ten goede. Per portie van 30 gram bevat deze variant 24 gram eiwitten. Wel heeft deze variant ook een toevoeging van guargom wat zorgt voor een verbetering van de structuur maar ook een bindmiddel is. Het proteïnepoeder van Orangefit is ook gemaakt van erwteneiwit. Deze variant bevat daarnaast ook een vanille aroma, inuline als zoetmaker, een verdikkingsmiddel en stevia als zoetstof. Ondanks dat stevia gezien wordt als natuurlijke zoetstof creëert het nog steeds een hele sterke (niet altijd natuurlijke) zoete smaak.

Deze variant bevat per portie van 25 gram, 20 gram eiwitten. Het is beschikbaar in meerdere smaken zoals banaan, aardbei, vanille, choco en mango-perzik. Nogmaals: houd er rekening mee dat hij zoet is en als jij dat niet zo ervaart, dan is dat een signaal dat je smaakpapillen iets te veel gewend zijn aan zoetigheid?.

Bekijk hier de eiwitpoeders van Orangefit. Een alternatief voor erwtenproteïne is hennepzaadproteïne. Dit is een eiwitpoeder dat in plaats van uit de peulvrucht erwt, uit een zaad komt. Het voordeel hiervan is dat mensen met een gevoeligheid voor peulvruchten, allergenen, of op moeten letten met saponinen, welke aanwezig zijn in pea protein, deze hennepvariant wel kunnen gebruiken. Waarom Proteine Shake Na Sporten Download hier mijn gratis e-book met de 3 stappen om van je suikerverslaving af te komen:

See also:  How To Get Sponsorship For Sport?

Als je mijn e-book download ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Waar moet je op letten bij proteïne?

Waarop letten bij kopen? – Wanneer je een plantaardig eiwitpoeder koopt, is het van belang dat deze compleet is. Oftewel, dat deze alle 9 essentiële aminozuren bevat. Maar het is nog beter is om voor een verrijkt eiwitpoeder te gaan, omdat deze een ideaal aminozuurprofiel voor het lichaam bevatten.

Hoe helpt proteïne?

Waar zijn eiwitten goed voor? –

Eiwitten zijn onmisbaar in een gezond voedingspatroon. Benieuwd waar eiwitten allemaal goed voor zijn? Wij zetten de voordelen van eiwitten voor je op een rij: Eiwitten dragen bij aan sterke botten. Kinderen hebben eiwitten nodig voor een normale groei en ontwikkeling van de botten. Voor volwassenen zijn eiwitten onmisbaar voor het behoud van sterke botten. Eiwitten dragen bij aan sterke spieren. Ze dragen bij aan zowel de groei als de instandhouding van je spieren. Ook ondersteunen eiwitten snel herstel van de spieren na het sporten, Eiwitten geven je energie. Eiwitten vormen niet alleen een belangrijke bouwstof voor je lichaam, maar dienen ook als brandstof. Eiwitten werken bloeddrukverlagend. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van eiwitrijke voeding, weliswaar in combinatie met groenten, fruit en weinig verzadigd vet, bloeddrukverlagend werkt. Met eiwitten kan je overgewicht tegengaan. Waar je vaak hoort over koolhydraatarme diëten en vetarme diëten, hoor je eigenlijk nooit iets over proteïne-arme diëten. Je lichaam zet de energie uit proteïnen namelijk voor een groot deel al direct om in warmte. De energie wordt dus, anders dan bij koolhydraten, niet omgezet in vet. Het eten van meer proteïnen en minder koolhydraten is dan ook een goede manier om af te vallen, Lees hieronder meer over eiwitten en afvallen,

See also:  What To Eat Before Sports?

Hoeveel proteïne na het sporten?

Hoeveel? – Eiwit is de belangrijkste voedingsstof die nodig is voor spiergroei oftewel spiereiwitsynthese. Door voldoende eiwit in te nemen, kan het lichaam spieren herstellen en opbouwen. Het soort training, het soort eiwit, het tijdstip waarop je eiwit inneemt en de hoeveelheid eiwit die je inneemt bepaalt hoe goed je lichaam spieren zal opbouwen.

 1. Hoeveel eiwit je in totaal per dag moet binnenkrijgen is afhankelijk van je geslacht, hoe lang je traint en wat voor soort sport je beoefend.
 2. Het maakt ook uit of je spiermassa op wilt bouwen of wilt onderhouden.
 3. Afhankelijk van het type sport heb je als sporter 1,2-2,0 g eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig.

Voor duursporters geldt dat 1,2-1,4 g eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig is en voor krachtsporters is het advies 1,5-2,0 g per kilogram lichaamsgewicht per dag. Daarnaast is het zo dat een ongetrainde sporter meer eiwit nodig heeft dan een ervaren sporter.