CrossFitWereld

Fitness, Sport, Reizen

Hoe Word Je Minder Snel Rood Tijdens Het Sporten?

Hoe Word Je Minder Snel Rood Tijdens Het Sporten
Help! Ik zie zo rood als een tomaat na het hardlopen Hoe Word Je Minder Snel Rood Tijdens Het Sporten Of het nu in het putje van de winter -5°C is of in het midden van de zomer 35°C is, mijn hoofd ziet tijdens, maar vooral na het lopen knalrood. Hoewel het zowel ’s winters als ’s zomers voorkomt, moet ik wel toegeven dat het bij warmere temperaturen nog feller en sneller voorkomt.

 • In de zomer geraak ik er na mijn training nog veel moeilijker vanaf dan in de winter.
 • Maar hoe komt het dat je hoofd soms zo rood ziet? Maar vooral: kan je er iets tegen doen? Wanneer je sport, gaat je normale lichaamstemperatuur omhoog.
 • Om overhitting te vermijden en om af te koelen, gaat je lichaam daarom beginnen zweten.

Naast zweten, gaan ook je bloedvaten uitzetten, waardoor er meer bloed kan doorstromen naar je spieren. Maar een deel van het warme bloed onder je huid gaat ook naar de bloedvaatjes in je gezicht, en meer precies naar je wangen. Dat is dan ook de reden waarom je een rode blos op je gezicht krijgt.

Vrouwen hebben er vaker last van dan mannen. Dat komt omdat mannen meer zweten dan vrouwen en daardoor dus ook hun lichaam gemakkelijker afkoelt. Daarom zal het lichaam van een vrouw proberen afkoelen door het bloed dat naar de huidoppervlakte komt. Waardoor je dus een rood hoofd krijgt. Is het dan nodig om te stoppen met je looptraining wanneer je rood ziet? Wel nee.

Rood worden in je gezicht is “normaal”. Als je hartslag en je ademhaling onder controle zijn, dan is het zeker niet nodig om te stoppen met lopen. Het krijgen van een rood hoofd is zelfs gezond. Het betekent namelijk dat je een goede doorbloeding hebt. Indien je je duizelig of misselijk begint te voelen, dan is het waarschijnlijk wel beter om te stoppen met lopen want dat is niet “normaal”.

Wil je iets aan dat rode hoofd doen? Helaas. Je kan tegen een rood hoofd eigenlijk weinig doen. Éen van de weinige zaken die je kan doen om minder rood te zien, is voldoende drinken. Op die manier kan je lichaam beter afkoelen, doordat het meer vocht kan afstoten in de vorm van zweet. Een rood hoofd kan natuurlijk ook wijzen op een te hoge inspanning.

Indien dit het geval is, kan je ook de intensiteit van je training verminderen of gewoon je looptempo wat verlagen. Een rood hoofd krijg je bovendien niet alleen door te lopen. Het kan voorkomen bij elke vorm van sport. Sporten in een koele ruimte kan daardoor ook de roodheid van je gezicht verminderen.

Wil je na je training sneller van die rode kleur af? Doe dan een rustige cooling down en ga pas in de warme douche wanneer je voldoende bent afgekoeld. Of kies voor een lauwe douche. Je bloedvaten gaan na je training namelijk vanzelf weer versmallen wanneer je lichaam voldoende is afgekoeld, waardoor de rode kleur in je gezicht vanzelf zal wegtrekken.

: Help! Ik zie zo rood als een tomaat na het hardlopen

Waarom word ik zo snel rood tijdens sporten?

Je tomaatrode gezicht is eigenlijk het resultaat van een kettingreactie in je lichaam, Want wie sport, jaagt zijn lichaamstemperatuur de hoogte in. Je bloedvaten gaan vervolgens uitzetten om oververhitting te voorkomen. Omdat er dan meer bloed naar de oppervlakte van je huid wil, kleurt je aangezicht rood.

De ene persoon is daar gevoeliger voor dan de andere, maar abnormaal is het dus geenszins. Zolang je hartslag en ademhaling niet abnormaal zijn, hoef je je geen zorgen te maken over dat tomaatrode hoofd. Bovendien is het moeilijk om die rode kleur weg te krijgen. Toch deze 3 tips 1. Neem meer vocht op De uitzetting van de bloedvaten is slechts één manier waarop je lichaam probeert om oververhitting tegen te gaan.

De andere is zweten, Wie te weinig drinkt voor hij gaat lopen, geeft zijn lichaam dus ook minder vloeistof om te zweten (en zijn lichaam af te koelen). Daardoor kan je lichaam haast niet anders dan proberen af te koelen op de andere manier: bloed naar de huidoppervlakte brengen met het rode gezicht als gevolg.2.

 1. Word een man Toegegeven, dit is misschien een wat drastische stap.
 2. Maar het is nu eenmaal een feit dat mannen meer zweten dan vrouwen (en dus ook op die manier hun lichaam meer afkoelen).
 3. Vrouwenlichamen moeten noodgedwongen meer afkoelen door bloed dat naar het huidoppervlak komt.
 4. Daardoor hebben lopende dames vaker een rood aangezicht.3.

Doe wat aan je vetpercentage Vet is een grote boosdoener in dit geval. Vet isoleert je lichaam en beperkt de warmteafvoer, Daardoor zal je lichaam sneller opwarmen en tegelijk zal het die warmte ook minder snel kwijtraken. Dat is bij het volgende frituurbezoek dus nog maar 1 Bicky Burger in plaats van 2.

Wat doen tegen rood gezicht tijdens sporten?

Wat kun je er aan doen? – Je kan de roodheid niet genezen of oplossen, maar je kan wel een aantal preventieve trucjes toepassen. Door te sporten in een koele omgeving bijvoorbeeld, zal je hoofd minder snel rood worden. Draag geen te strakke kleding en kies het liefste voor licht gekleurde sportkleren,

 • Een donker oppervlak wordt sneller warm in de zon.
 • Probeer op hete dagen de warmste uren van de dag te vermijden; sport liever ‘s avonds of vroeg in de ochtend.
 • Drink ook genoeg water,
 • Zo blijft je lichaamstemperatuur stabiel en zal je minder snel je kookpunt bereiken.
 • Na het sporten je hoofd/nek even koelen met een koud washandje of wat ijs helpt ook om de bloedcirculatie weer te normaliseren.

Soms kan een rood hoofd ook betekenen dat je work-out iets te intensief is. Vertraag je tempo een beetje of las even een pauze in. Lees ook:

ONDERZOEK: dit is het beste moment van de dag om te sporten Dankzij deze (logische) tips hou je sporten deze keer wél vol SHOPPEN: 11 van de mooiste sportleggings om de werkweek positief te starten

Hoe kom je van een rood hoofd af?

Bye, bye roodheid – Om de roodheid van je gezicht wat sneller te laten wegtrekken, kan je na het sporten het beste een lauwe of koude douche nemen of een glas koud water leegdrinken. Hierdoor zullen de bloedvaten in je nek stoppen met warmte afgeven en de kleur in je gezicht weer sneller herstellen.

 • Daarnaast kan je na het douchen ook wat producten gebruiken om de roodheid te verminderen.
 • Om de huid te kalmeren kan je je gezicht in smeren met een anti-roodheid product.
 • Is de rode kleur dan nog niet voldoende weg? Dan kan je ook nog gebruik maken van een foundation of vochtinbrengende crème met geel- of groentinten om de overgebleven roodheid te camoufleren,
See also:  Welke Sporten Doen Er Mee Aan De Olympische Winterspelen?

Beginbeeld: Weheartit Bron: Womenshealthmag Liefs, Maud : Met deze tips kom je sneller van je rode gezicht af na het sporten

Wat zeggen rode wangen?

Het ervaren van heftige emoties – Rode wangen door heftige emoties, kennen we ook wel als blozen. Als reactie op de emotie worden de bloedvaten in je gezicht wijder, waardoor er meer bloed doorheen kan stromen. Het gevolg? Een rood gezicht.

Waarom wordt je gezicht rood?

Symptomen van een rode huid in het gezicht – Hoe Word Je Minder Snel Rood Tijdens Het Sporten Door de aangetaste huidbarrière is de overgevoelige, rode gezichtshuid kwetsbaar voor externe stressfactoren. Eucerin noemt de drie kenmerken van een overgevoelige huid in de Overgevoelige Huid Driehoek, Dit zijn: een aangetaste huidbarrière, overgevoelige zintuiglijke vezels in de epidermis en een rode huid in het gezicht, vaak veroorzaakt door een ontsteking van de huid.

 • De huid is kwetsbaar voor factoren die normaal gesproken niet schadelijk zijn voor de huid en deze factoren veroorzaken erytheem (of roodheid van de huid).
 • Er zijn verschillende redenen waarom mensen last krijgen van een rode huid in het gezicht, vaak (maar niet bij iedereen) is het een gevolg van een overgevoelige huid.

In het ergste geval kan een overgevoelige huid gaan ontsteken wat Rosacea wordt genoemd, een chronische ontstekingsziekte die afhankelijk is van de blootstelling aan schadelijke factoren. Een Couperose-gevoelige huid heeft dezelfde symptomen als die van een overgevoelige huid (stekend, brandend, trekkerig) maar de teint van de huid wordt dan ook rood en zijn er gebroken haarvaten zichtbaar op het huidoppervlak. Hoe Word Je Minder Snel Rood Tijdens Het Sporten Een rode huid in het gezicht kan een gevolg zijn van verbranding door de zon.

Rode huid gezicht – een psychologische conditie waarbij het gezicht, en andere delen van het lichaam, rode vlekken krijgen – dit kan o.a. veroorzaakt worden door medicijnen, griep, stress, alcohol of kruiden in voedsel. Blozen – een mildere vorm dan het krijgen van rode vlekken, ontstaat snel wanneer de bloedvaten in het gezicht verwijden. Dit kan voorkomen wanneer de huid oververhit is en deze moet afkoelen (na sporten, hete temperaturen of een opvlieger tijdens de meno-pauze), maar kan ook het resultaat zijn van schaamte of stress.

Hoe Word Je Minder Snel Rood Tijdens Het Sporten Allergische reacties zijn vaak zichtbaar in de hals en het gezicht aan een rode huid.

Verbanding door zon – de huid geeft een rode reactie op schadelijke UV-stralen. Allergische reactie – rode vlekken op de gezichtshuid als een resultaat van het contact met allergenen. Verwondingen, infecties of ontstekingen. Sporten.

Lees meer over een overgevoelige huid. Oorzaken van een rode huid in het gezicht Hoe Word Je Minder Snel Rood Tijdens Het Sporten Een rode huid in het gezicht kan een gevolg zijn van extreme temperatuurwisselingen. Erytheem kan ontstaan als gevolg van een overgevoelige huid die reageert op bepaalde factoren, als allergenen, temperatuurwisselingen en chemicaliën. Deze factoren zorgen normaal niet voor een reactie van de huid, maar door de aangetaste huidbarrière en de overgevoelige zintuiglijke vezels is een overgevoelige huid meer vatbaar voor irritaties. Hoe Word Je Minder Snel Rood Tijdens Het Sporten Psychologische factoren, zoals stress, kunnen overgevoelige reacties en roodheid in het gezicht veroorzaken. Het kan zijn dat de overgevoelige, rode gezichtshuid geen zichtbare symptomen heeft, maar toch hebben patiënten het vaak over een onplezierig gevoel als jeuk of branderigheid.

Wel kunnen milieufactoren (hitte, kou, wind, etc.), psychologische factoren (boosheid, stress, intense emoties, etc.), externe factoren (blootstelling aan bepaalde chemicaliën, geuren, kleurstoffen, etc.), hormonale factoren (menstruatie) en mechanische factoren (druk op de huid) een rode huid in het gezicht veroorzaken.

Verdere bijdragende factoren Hoe Word Je Minder Snel Rood Tijdens Het Sporten Een op jonge leeftijd verbrande huid kan zorgen voor een roder wordende gezichtshuid wanneer deze in de zon komt. Andere factoren die van invloed zijn op een rode huid in het gezicht, zijn: leeftijd, genen, hormonen, droge huid, ras, pigmentatie, bestaande ziekten en levensstijl. Hoe Word Je Minder Snel Rood Tijdens Het Sporten Luchtverontreiniging en uitlaatgassen stimuleren de roodheid van een overgevoelige huid in het gezicht. De toenemende luchtverontreiniging in steden geeft geleidt tot een toename van het aantal mensen met een overgevoelige, rode gezichtshuid. De blootgestelde huid is kwetsbaarder door de agressors in de lucht en door de constante activering van de onderliggende zintuiglijke vezels.

Is een rood hoofd gezond?

Een rood hoofd tijdens het sporten is hartstikke gezond In de wereld van social media lijken er alleen maar mensen rond te lopen die geen druppel zweet afgeven tijdens het sporten. En dan heb je nog het overgrote deel van de bevolking die er vuurrood uitziet na een sportsessie.

Niet getreurd, dit is normaal en zelfs gezond. We zien allemaal wel eens meiden in de sportschool die een flinke work out doen, maar geen druppeltje zweten. Helaas, wanneer wij vijf minuten op de lopende band rennen breekt het zweet ons al uit en wordt ons hoofd roder en roder. Kom jij ook terug van de sportschool als een tomaatje? Good for you, dit schijnt namelijk juist hartstikke gezond te zijn.

Rood hoofd Loop jij ook na vijf minuten al met een rode bol door de sportschool? Grappen je vriendinnen / vrienden regelmatig over je rode boei? Of schaam jij je misschien stiekem voor je bezwete hoofd? Don’t! Het is juist hartstikke gezond. Mensen die snel een rood hoofd krijgen hebben juist een goede doorbloeding.

Onder onze wangen zitten namelijk kleine bloedvaatjes die wijder worden tijdens het sporten om zo meer bloed naar je spieren te pompen. Vanaf nu hoef jij je niet meer te schamen voor je rode hoofd in de sportschool! Bijkomend voordeel is dat door de goede doorbloeding je huid een energieboost krijgt.

Kom jij dus geregeld thuis met een hoofd als een tomaat? Dan zijn er veel vitaminen en mineralen door het hoofd gepompt en dit kan op lange termijn er zelfs voor een kleinere kans op rimpels. Ha! Zeg dat maar eens tegen die ene vriendin / vriend die altijd loopt te grappen.

See also:  Wat Is Padel Voor Een Sport?

Waarom ben ik rood?

Wat is een rode huid? – Wanneer je last hebt van een rode huid in het gezicht komt dit veelal doordat de bloedvaatjes en haarvaatjes in je gezicht overactief zijn. De vaatjes in je gezicht zetten dan uit en veroorzaken rode vlekken. Een rode, vlekkerige en gevoelige huid kan het resultaat zijn van een huiduitslag of een huidaandoening, maar het kan ook komen doordat je te lang in de zon hebt gezeten.

Het is daarom (zeker als je gevoelig bent voor roodheid) uiterst belangrijk om zelfs in de winter met een goede SPF te smeren. Veel dermatologen zien ook erytheem (oppervlakkige roodheid van de huid), maar ook schilfering en dehydratatie, door een verzwakte huidbarrière. De symptomen hiervan zijn een rode huid, maar ook een brandend, tintelend en prikkend gevoel.

Een rode huid kan onschuldig zijn. Zo krijgen veel mensen een rood gezicht als ze intensief aan het sporten zijn of wordt hun gezicht rood doordat ze snel blozen.

Is sporten goed voor je gezicht?

Opgehoopte afvalstoffen in je huid worden door de zweetdruppels naar buiten geduwd en daardoor gaat je huid glanzen. Zo krijg je een gezonde glow op je huid en zullen ook de onzuiverheden verminderen. Ga dus regelmatig sporten want dat is goed voor je huid.

Is sporten goed voor je huid?

Het effect van sport op de huiddoorbloeding – Eén van de belangrijkste functies van de huid tijdens het sporten is de microcirculatie van bloed. De warmte die in het lichaam ontstaat tijdens het sporten wordt door het bloed afgevoerd via de huid. Ook brengt de toegenomen microcirculatie zuurstof en voedingsstoffen naar de huid, wat de huid gezond houdt en de collageenproductie bevordert.

Waarom word je rood van alcohol?

Het krijgen van een rood hoofd bij alcoholgebruik kan een aantal redenen hebben:

Alcohol heeft (naast een vaatvernauwende) een directe vaatverwijdende invloed. Dit kan een warmtegevoel geven en leiden tot het roder worden van de huid. Alcoholintolerantie: bij een combinatie van alcoholgebruik en een gebrek aan afbraakenzymen in het lichaam is onder andere het rood worden van de huid een van de gevolgen Langdurig overmatig alcoholgebruik kan onder andere hoge bloeddruk veroorzaken. Op deze wijze wordt onherstelbare schade aan de bloedvaten teweeggebracht. Dit kan reden zijn voor vaatverwijding in het gezicht (de rode adertjes zijn wat gezwollen en veel beter zichtbaar). Gesprongen adertjes kunnen zich niet meer herstellen en zullen zichtbaar blijven, ook na stoppen met drinken. Kanttekening: de vaatverwijding in de huid is geen algemene reactie. Op andere plaatsen in het lichaam treedt juist een door alcohol veroorzaakte vaatvernauwing op.

Een aantal lichamelijke klachten die het gevolg zijn van teveel drinken kan weer verdwijnen als men stopt met drinken, maar er kan ook onherstelbare schade blijven bestaan. Heb je gevonden wat je zocht? Ja Nee

Waarom krijg ik snel rode wangen?

Rode wangen: hoe ontstaan ze en wat kun je ertegen doen? – Roodheid ontstaat doordat oppervlakkige vaatjes in de huid verslapt raken en daardoor uitzetten. Hierdoor ontstaat de rode kleur in de huid. Andere factoren die roodheid veroorzaken zijn:

Aanleg. Als het huidprobleem voorkomt in de familie is de kans op het ontwikkelen hiervan groter.Demodexmijt, deze mijt bevindt zich van nature op de huid, maar in grote aantallen kunnen zij de ontstekingen bij rosacea stimuleren.Zon, temperatuurwisseling, stress en alcohol hebben één ding gemeen; ons bloed gaat er sneller van stromen en dat heeft invloed op de roodheid van onze huid.Voeding en dan met name pittige gerechten, worden afgeraden wanneer de huid gevoelig is voor roodheid.Geneesmiddelen kunnen ook van invloed zijn op het ontstaan van zichtbare adertjes of roodheid van de huid.

Hoe verberg je rode wangen?

Kleurtje kiezen – Probeer te camoufleren met kleurcorrigerende producten. Dit klinkt als een ingewikkelde stap in je make-uproutine, maar hierdoor zullen je rode vlekken naar de achtergrond verdwijnen. Werk roodheid weg met een groene corrector of primer.

 1. Dit neutraliseert namelijk rood.
 2. Breng het met een schoon penseel aan waar dat nodig is.
 3. Na het aanbrengen van deze groene kleur, is het zaak om dit te neutraliseren.
 4. Dit kun je doen met foundation.
 5. Heb je veel oneffenheden, kies dan een foundation die veel dekking geeft.
 6. Ook is een natuurlijke finish gewenst, die niet te glanzend, maar ook niet te mat oogt.

Een te matte foundation geeft snel een droge indruk, wat je oneffenheden juist benadrukt. Begin altijd met een dun laagje, je kunt daarna nog extra toevoegen als dat nodig is.

Wat is de ziekte van 5?

Vijfde ziekte, ook wel erythema infectiosum genoemd, is een besmettelijke vlekjesziekte die wordt veroorzaakt door het parvovirus B19. Een deel van de infecties verloopt zonder ziekteverschijnselen. De tijd tussen besmetting en de eerste ziekteverschijnselen varieert van 1 tot 3 weken.

Hoe camoufleer je rode vlekken?

Gebruik een concealer met groene kleur – Als je rode vlekken hebt die extra dekking nodig hebben dan komt een groene tint goed van pas. Met een groene concealer kun je littekens, opvallende rode vlekken en donkere kringen effectief camoufleren.

Hoe voorkom je een rode neus?

De tips van Bepanthen –

Mocht je een rode, schrale, ruwe neus hebben door verkoudheid of griep, geen reden tot wanhoop. Een vette zalf als Bepanthen Beschermende Zalf beschermt, verzorgt en herstelt de huid rondom je neus. Graag geven we nog meer tips om het herfst- en winterseizoen prettiger door te komen. Probeer de verspreiding van virussen, en daarmee een loopneus, tegen te gaan. Zorg voor goede ventilatie door de ramen altijd op een kier te zetten of het ventilatierooster open te zetten ook als het koud is. Zet eventueel iedere dag de ramen een paar minuten open voor extra luchtcirculatie. Probeer ten alle tijden de neus te deppen in plaats van te wrijven langs je neus. Door te deppen voorkom je verdere beschadiging van de huid rondom je neus. Zorg voor goede hydratatie van de huid door voldoende te blijven drinken. Geregeld water of thee drinken helpt de huid te herstellen en soepel te houden. Douche overigens niet te lang en te warm, want dit zal de huid alleen maar verder uitdrogen. Doet je neus zelfs pijn, door de irritatie van de huid, dan kan het helpen om een warme washand op de neus te leggen. Voorkom verdere uitdroging door de neus daarna in te smeren met een vette zalf. Smeer de huid rondom je neus een paar maal per dag in zo lang je last blijft houden van een rode, schrale, ruwe neus. Het kan gedurende de koude, gure maanden zeker helpen om de huid rondom de neus goed te blijven verzorgen. Doe dat met een vette zalf; voor het slapengaan zelfs met een dikke laag, zodat het lekker kan intrekken ’s nachts.

See also:  What Is Sponsorship In Sport?

Verzorg je huid met Bepanthen! Wereldwijd dé nummer 1 in dermatologische verzorging.

Wat is bloosangst?

Inleiding – Steven van Gelder (21 jaar) vermijdt sociale situaties uit angst te gaan blozen. Sinds een voorval in de tweede klas van de middelbare school, waarbij hij ten onrechte van diefstal werd verdacht omdat hij bloosde, is hij steeds angstiger geworden in gezelschap.

Hij is bang dat hij een rood hoofd krijgt en gaat geregeld onder de zonnebank zodat dat minder opvalt. Om dezelfde reden heeft hij zijn baard laten staan. Zijn angst om te blozen wordt er niet minder op. Hij gaat niet meer naar feestjes en zijn lidmaatschap van de voetbalclub heeft hij opgezegd omdat hij bang is in de kleedkamer rood aan te lopen.

Vanwege zijn klachten ziet hij af van zijn wens om onderwijzer te worden. Hij gaat aan de slag als magazijnbediende bij een klein bedrijfje. Als hij wordt bevorderd tot chef wordt de spanning hem na enige tijd te veel en belandt hij in de ziektewet. Blozen is het plotseling rood worden van gezicht, oren, nek en borst, de zogenaamde bloosregio.

 1. Vaak gaat het samen met een verslapping van de wangspieren en het neerslaan van de ogen.
 2. Mensen blozen als reactie op een kritische blik of persoonlijke aandacht in sociale situaties.
 3. De meeste mensen blozen niet lang.
 4. Na enige minuten trekt de roodheid in het gezicht weg.
 5. Rode plekken in nek en hals kunnen langer zichtbaar blijven.

Wij blozen allemaal wel eens en schenken daar meestal geen speciale aandacht aan. Voor sommige mensen ligt dat echter anders. Ze zijn bang dat ze in bepaalde situaties een kleur zullen krijgen. De angst voor deze situaties kan een obsessief karakter krijgen – ze denken dat iedereen het ziet en dat het nooit meer goed komt.

 • In dergelijke gevallen spreken we van bloosangst,
 • Bloosangst begint meestal in de puberteit in relatief onschuldige situaties, bijvoorbeeld tijdens een spreekbeurt.
 • In de jaren waarin uiterlijk, vrienden en vooral de mening van anderen belangrijk zijn, ervaren adolescenten blozen als zeer genant en bestaat de kans dat deze reactie lang blijft bestaan.

Bloosangst valt onder de diagnose sociale fobie. Deze komt voor bij 7,8% van de Nederlanders (mannen 5,9% en vrouwen 9,7%).1 Ruim 16% van de mensen met een sociale fobie heeft bloosangst.2 Bloosangst is een extreme angst voor situaties waarin mensen met bloosangst sociaal moeten functioneren en waarbij ze blootstaan aan de beoordeling van anderen.

 1. Blootstelling aan de gevreesde situatie kan tot een paniekaanval leiden.
 2. Angst voor het blozen en angst voor de paniekaanval hebben tot gevolg dat mensen met bloosangst gevreesde situaties gaan vermijden.
 3. Er ontstaat angst voor de angst.
 4. De anticipatieangst en het vermijdingsgedrag leiden tot een sociaal isolement en belemmeren het beroepsmatig en sociaal functioneren.

Bij jongeren verstoren ze de ontwikkeling. Het ziekteverzuim is bij mensen met bloosangst twee keer zo groot als gemiddeld.3 Bloosangst kan alleen gaan om blozen in gezelschap of onderdeel uitmaken van een gegeneraliseerde sociale fobie. Een enkelvoudige of specifieke sociale fobie houdt in dat mensen last hebben van angst voor een bepaalde situatie.

 1. Bijvoorbeeld angst om te blozen in gezelschap.
 2. Bij een gegeneraliseerde sociale fobie zijn mensen bang in uiteenlopende situaties waarbij ze persoonlijk met anderen te maken hebben.
 3. Pauzes op het werk, met iemand uitgaan, vergaderingen – het roept allemaal buitensporig veel angst op.
 4. Dat kan leiden tot paniekaanvallen, blozen, trillen, transpireren.

Bloosangst kan zoveel negatieve gevolgen hebben voor het zelfbeeld dat er depressieve klachten ontstaan. Het komt geregeld voor dat mensen met bloosangst vluchten in alcohol- en/of softdruggebruik.

Hoe camoufleer je rode vlekken?

Gebruik een concealer met groene kleur – Als je rode vlekken hebt die extra dekking nodig hebben dan komt een groene tint goed van pas. Met een groene concealer kun je littekens, opvallende rode vlekken en donkere kringen effectief camoufleren.

Wat kun je doen tegen een rode neus?

De tips van Bepanthen –

Mocht je een rode, schrale, ruwe neus hebben door verkoudheid of griep, geen reden tot wanhoop. Een vette zalf als Bepanthen Beschermende Zalf beschermt, verzorgt en herstelt de huid rondom je neus. Graag geven we nog meer tips om het herfst- en winterseizoen prettiger door te komen. Probeer de verspreiding van virussen, en daarmee een loopneus, tegen te gaan. Zorg voor goede ventilatie door de ramen altijd op een kier te zetten of het ventilatierooster open te zetten ook als het koud is. Zet eventueel iedere dag de ramen een paar minuten open voor extra luchtcirculatie. Probeer ten alle tijden de neus te deppen in plaats van te wrijven langs je neus. Door te deppen voorkom je verdere beschadiging van de huid rondom je neus. Zorg voor goede hydratatie van de huid door voldoende te blijven drinken. Geregeld water of thee drinken helpt de huid te herstellen en soepel te houden. Douche overigens niet te lang en te warm, want dit zal de huid alleen maar verder uitdrogen. Doet je neus zelfs pijn, door de irritatie van de huid, dan kan het helpen om een warme washand op de neus te leggen. Voorkom verdere uitdroging door de neus daarna in te smeren met een vette zalf. Smeer de huid rondom je neus een paar maal per dag in zo lang je last blijft houden van een rode, schrale, ruwe neus. Het kan gedurende de koude, gure maanden zeker helpen om de huid rondom de neus goed te blijven verzorgen. Doe dat met een vette zalf; voor het slapengaan zelfs met een dikke laag, zodat het lekker kan intrekken ’s nachts.

Verzorg je huid met Bepanthen! Wereldwijd dé nummer 1 in dermatologische verzorging.