CrossFitWereld

Fitness, Sport, Reizen

Hoe Lang Niet Sporten Na Lip Fillers?

Hoe Lang Niet Sporten Na Lip Fillers
We adviseren om 24 uur na een filler behandeling niet te sporten.

Hoe lang mag je niet sporten na lip fillers?

Mag ik meteen na een behandeling weer aan het werk? Wanneer mag ik weer sporten? Hoe lang blijft het effect zichtbaar? Lees hieronder onze antwoorden op deze en vele andere vaak gestelde vragen. – Advies VÓÓR een behandeling Medicatie Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met jouw arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

 • Zwangerschap Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Alcohol Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.
 • Advies NA een behandeling Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen: Liggen / slapen Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan. Sporten Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden Het is belangrijk dat je de eerste dagen na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen / krachttraining). Ooglidcorrectie Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij aan om geen Botox te gebruiken. Sauna Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Botox behandeling.

Camouflage Wanneer na de behandeling een blauwe plekje verschijnt mag je camouflagecrème gebruiken. Masseren / fronsen Na een behandeling met Botox het behandelde gebied NIET masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox beter opgenomen wordt.

 • Schoonheidsspecialiste De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met Botox raden wij andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.
 • Vliegtuig Wij raden het af om in de eerste 24 uur na een behandeling met Botox een lange vliegreis te maken.
 • Wat kun je verwachten van een Botox behandeling? Na de eerste behandeling kan het behandelde gebied wat vreemd aanvoelen.

Er kan zelfs sprake zijn van wat hoofdpijnklachten, of moeite met focussen (bijvoorbeeld bij het lezen van een boek). Bij vervolgbehandelingen heb je dit vrijwel nooit meer. Hoe Lang Niet Sporten Na Lip Fillers Advies VÓÓR een behandeling Medicatie Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met je arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen. Alcohol Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

 1. Advies NA een behandeling Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen: Liggen / slapen Liggen en/of slapen mag direct na de behandeling.
 2. Zonnebaden / zonnebank Voorkom de eerste week directe zon op het behandelde gebied.

Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan. Sporten Sporten mag direct na een fillerbehandeling weer. Sauna Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een fillerbehandeling.

Camouflage Wanneer na de behandeling een blauwe plekje verschijnt mag je camouflagecrème gebruiken. Masseren Wij raden je af om na een behandeling met fillers het behandelde gebied te masseren. Een klein bobbeltje mag je de volgende dag wegmasseren, mocht dat aan de orde zijn. Schoonheidsspecialiste Wij raden de eerste 2 weken na een behandeling met fillers de volgende behandelingen in het behandelde gebied af: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.

Wat kun je verwachten van een filler behandeling? Direct na een behandeling met fillers ontstaat er vaak lichte zwelling en roodheid. Dit verdwijnt meestal binnen 24 uur. Bij sommige mensen ontstaan er vervolgens een paar blauwe plekjes. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Mogelijke complicaties na een filler behandeling Complicaties komen zelden voor. Kliniek Vrijdag werkt alleen met veilige en wetenschappelijk geteste fillers. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infecties of een allergische reactie. Hyaluronzuur fillers kunnen worden opgelost met hyaluronidase; daarmee is elk mogelijk probleem direct verholpen.

Alle fillers worden na verloop van tijd sowieso door je lichaam afgebroken en zijn dus per definitie tijdelijk. Mogelijke bijwerkingen filler behandeling Iedere behandeling met fillers kan de volgende bijwerkingen hebben: roodheid, blauwe plekjes, kleine lokale verdikkingen en/of gevoeligheid in het behandelde gebied.

Hoe lang duurt genezing lip fillers?

Hoelang duurt het voordat u het resultaat ziet? – Een lip filler behandeling heeft een onmiddellijk effect. Na de behandeling kunnen de lippen ietwat gezwollen of wat blauw en rood zijn. Dat betekent dat uw lippen er groter uitzien dan u van plan was, maar na ongeveer 2 weken is het gebied genezen en is het resultaat precies wat het moet zijn.

Hoe lang duurt de zwelling na lip fillers?

Kans op zwelling – Na een fillerbehandeling kunnen er bijwerkingen optreden. Een beurs gevoel, blauwe plek of zwelling zijn volkomen normaal. Het kan voorkomen dat je huid na de fillers direct wat opgezwollen is. Deze zwelling kan tot twee dagen na de behandeling aanhouden en wordt soms zelfs iets meer.

 1. De kans op een zwelling is aanwezig bij een behandeling van de jukbeenderen, neus-lippenplooi, marionetplooien of de slapen,
 2. Dit komt omdat je bij deze gebieden oppervlakkiger prikt.
 3. Hoe dieper je de filler in de huid plaatst, hoe minder de kans op zwelling is.
 4. Na het opvullen van de lippen moet je ook altijd rekening houden met wat zwelling.

Rondom je mond zitten veel bloedvaatjes, waardoor de kans op wat blauwe plekjes ook aanwezig is.

Wat gebeurt er met je lippen als je stopt met fillers?

Het natuurlijke verouderingsproces – Vanaf het moment dat u een fillers behandeling bent ondergaan en vanaf het moment dat u besluit te stoppen met fillers is het natuurlijke verouderingsproces gewoon doorgegaan. Het kan daarom lijken dat u door te stoppen met fillers ouder lijkt te zijn geworden terwijl dit zonder fillers ook was gebeurd.

See also:  Why Are Sports So Popular?

Hoe slapen na Lipfillers?

Don’t: platliggen – Naar bed, naar bed zei Duimelot, maar niet als je net een fillerbehandeling hebt gehad. Om zogenoemde plaatselijke, ongelijke ophopingen van het vulmateriaal (granuloomvorming) te voorkomen, kun je de eerste 24 uur na je fillerbehandeling beter niet plat gaan liggen.

 1. Wakker blijven of rechtop slapen is ook weer het andere uiterste, maar ga in ieder geval niet met je gezicht plat op je kussen liggen.
 2. Zelfs het reinigen van je gezicht mag je één avond overslaan.
 3. Door druk uit te oefenen op je huid kun je de fillers verplaatsen.
 4. Natuurlijk kun je het argument gebruiken dat je het heel voorzichtig doet, maar uiteindelijk is het toch het beste om gewoon even helemaal niks te doen.

In dat kader wordt een bindweefselmassage de eerste 2 weken na een fillerbehandeling ook afgeraden.

Kan lip filler verschuiven?

Het vergroten van de lippen met fillers is een artistieke en technische uitdaging. Een arts moet niet alleen een heel goede injectietechniek hebben, maar ook de anatomie en de esthetiek van de lippen en het gezicht heel goed begrijpen. Daarnaast moet je als arts heel goed op de hoogte zijn van de eigenschappen van de verschillende fillers. De bijwerkingen: zwelling door injecteertechniek Na een behandeling met fillers treden vaak bijwerkingen als zwellingen, blauwe plekken, rode vlekken en pijn op. Dat ligt eerder aan het injecteren zelf dan aan de gebruikte filler. Als mensen voor de behandeling aspirine, visolie of vitamine E hebben geslikt is het risico op deze bijwerkingen erger.

 1. Gelukkig zijn ze eerder irritant dan ernstig en kunnen ze eenvoudig worden behandeld met een koud kompres.
 2. Voor de behandeling gebruik je emla creme, dit zorgt ervoor dat het verdoofd wordt.
 3. Welk type filler kies je? Zo is Juvederm Voluma veel minder vloeibaar als andere vormen van Juvederm en daardoor kan het de lippen meer liften, maar veroorzaakt het ook sneller bulten, pijn en zwelling.

Restylane geeft de lippen meer structuur, maar maakt ze minder zacht dan bijvoorbeeld fillers met hyaluronzuur Juvederm of Belotero. Door het hydrofiele karakter van de fillers met hyaluronzuur moet een arts oppassen dat hij niet te veel filler in de lippen aanbrengt, om langdurige zwelling te voorkomen.

De beweging van de spiertjes in de lippen kunnen er voor zorgen dat deze fillers gaan samenklonten en er permanente bultjes ontstaan die alleen chirurgisch kunnen worden verwijderd. In The Body Clinic gebruiken we Restylane Kysse en Princess als lipfiller. De arts zal in overleg met u kijken welke filler het beste bij u past.

Ook de hoeveelheid van de lipfiller wordt uitvoerig besproken, zodat het een natuurlijke uitstraling blijft en gekeken wat het beste bij uw gezicht past. Pijnlijke behandeling? De behandeling is ook minder pijnlijk. Het enige nadeel is dat het gedetailleerde werk, bijvoorbeeld in de mondhoeken en langs de randen van de lippen, wat lastiger is dan met naalden.

 1. Maar als het allemaal goed wordt gedaan, kan een behandeling de lippen vormen en liften.
 2. Behandeling van de bovenlip en neusholte, en van de onderlip en de kin, kan de mond en de lippen de steun geven die door veroudering en de afbraak van het vet op die plekken vaak afneemt.
 3. Een goede arts controleert echter altijd eerst de hele mond, aangezien tandproblemen of het ontbreken van tanden en kiezen de vorm van de mond ook nadelig kan beïnvloeden.

Voor een lipfiller adviseren wij bij The Body Clinic altijd een half uur voor de afspraak aanwezig te zijn, zodat de assistente de lippen kan insmeren met een verdovende crème (Emla), zodat de behandeling minder pijnlijk is. Nazorg met ijs en suppletie Om bijwerkingen zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk om na een behandeling de lippen goed te koelen met ijs en om druk uit te oefenen.

 1. Goede voorlichting over nazorg kunnen ernstige complicaties als necrose (het afsterven van weefsel), infectie of migraine, maar ook asymmetrie van de behandelde plek voorkomen worden.
 2. Afblijven met je handen Zo moeten patiënten weten dat ze een behandelde plek zeker 24 tot 48 uur niet mogen masseren.

Fillers kunnen op zich niet verschuiven, maar in enkele gevallen gebeurde dat toch, door massage. Daarnaast heb ik ontstekingen, verschoven fillers, grote zwellingen en flinke blauwe plekken gezien, omdat mensen kort na een behandeling in een hete sauna gingen zitten of op een massagetafel gingen liggen.

Wat mag je op je lippen smeren na Lipfillers?

Wat te doen bij droge lippen? – Na de behandeling met lip fillers kun je de lippen zelf hydrateren met lippenbalsem of vaseline. Dit kan vanaf direct na de behandeling en zolang als het nodig is. Breng de balsem/vaseline in een dun laagje aan en smeer niet te vaak.

Als je vaak smeert op een dag gaat het lichaam steeds minder zijn best doen om de lippen zelf te hydrateren en worden de lippen zelfs steeds droger. Velletjes op de lippen Ontstaan er velletjes op de lippen, trek deze er dan niet af! Hoe verleidelijk dat ook is Door het eraf trekken van de velletjes kunnen er wondjes ontstaan en dit vergroot de kans op een infectie.

Wanneer er een infectie ontstaat, heeft dit mogelijk een negatief effect op de filler, de filler kan hierdoor (deels) oplossen of ongelijk verdeeld raken in de lippen. Scrubben Ga in de eerste weken na behandeling met fillers de lippen niet scrubben. Dit kan onnodige irritatie en wondjes veroorzaken met ook weer risico op infectie. Stoppen met botox, meer of minder rimpels?

Wat kost een lip filler?

HOEVEEL KOSTEN LIP FILLERS? – M1 Med Beauty heeft wereldwijd een groot aantal schoonheidsklinieken. Hierdoor kunnen wij als groothandel alle toegepaste kwaliteitsproducten inkopen. Het prijsvoordeel waar M1 van profiteert, wordt direct doorberekend aan onze klanten.

ml PRIJS
0.55ml vanaf € 99 tot € 179
1ml vanaf € 149 tot € 299
afhankelijk van het gebruikte product (Juvéderm®, Restylane®, Belotero® and Yvoire®)
See also:  Which Sport Takes Place In A Velodrome?

Er zullen verschillende behandelmogelijkheden worden besproken en een product wordt niet toegediend als een klant niet geschikt wordt geacht. Overweegt u lip fillers, lees dan onze behandelrichtlijnen. Interesse in een andere filler of anti-aging behandeling? Bekijk ons overzicht van alle cosmetische injecties en prijzen.

Hoe pijnlijk zijn lip fillers?

3. Een lipvergroting met fillers hoeft niet pijnlijk te zijn – Onze lippen zijn heel gevoelig en een fillerbehandeling van de lip staat bekend als een van de meest gevoelige fillerbehandelingen. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Door het gebruiken van verdoving op de juiste plek kan de behandeling pijnloos en comfortabel worden uitgevoerd.

Hoe lang blauwe lippen na fillers?

Voor – en nazorg bij Filler behandelingen – Vóór behandeling

Stop indien mogelijk met acetylsalicylzuur, vitamin E, ginkgo en ginseng gedurende 2 weken Vermijd Ibuprofen en alcohol gedurende 2 dagen Wanneer mogelijk, kom naar de afspraak met een schone huid zonder make-up

Nazorg behandeling

Roodheid en zwelling van de huid zijn normale verschijnselen tijdens en kort na de injecties. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Bij persisterende klachten na 3 dagen, neem contact op met de behandelende arts/kliniek Masseer het behandelde gebied niet vanwege o.a. de zwelling en de kans dat het product verkeerd wordt verdeeld onder de huid Bij persisterende knobbels nadat de zwelling is verdwenen, kunt u eerst zelf proberen de knobbel met enige kracht weg te masseren, mocht dat niet lukken, neem dan contact op met de behandelende arts/kliniek Vermijd warmte op het behandelde gebied totdat zwelling en blauwe plekken helemaal verdwenen zijn Vermijd op de dag van behandeling activiteiten die roodheid van de huid kunnen veroorzaken of verergeren zoals alcohol consumptie, sporten en zonnebank Gebruik een cool compress op het behandelde gebied gedurende 15 minuten. Herhaal dit zo nodig enkele uren of dagen na de behandeling ter vermindering van het ongemak, de zwelling en de eventuele blauwe plekken Blauwe plekken (bloeduitstortingen) verdwijnen meestal binnen 1-2 weken na de behandeling. Om deze snel te doen verdwijnen kunt u beter gedurende 20 minuten op de blauwe plek drukken zodat de bloedvaat die open is gesprongen weer dicht stolt. Arnica crème kan helpen tegen zwelling, blauwe plekken en roodheid Als u 2 weken na de behandeling het gevoel heeft een touch-up nodig te hebben, neem contact op met de behandelende arts/kliniek.

Wat is Russian Lips?

Je hebt zeker al gehoord van de Russian Lips, deze injectietechniek komt rechtstreeks uit Rusland? De techniek van “Russian Lips” is een toename van de lippen volgens een Russische methode door injectie van hyaluronzuur. Het is een techniek die het mogelijk maakt om de lippen opnieuw vorm te geven om een hartvormige mond te verkrijgen, zoals de “Russische poppen”.

De contouren van de lip, zoals de boog van de cupido, worden geaccentueerd. Het is een behandeling op maat: de verhoudingen tussen de lippen, neus en kin worden geharmoniseerd om de structuur van het gezicht in balans te brengen. De Russian Lips is een toename van de lip door de hoogte en niet door de projectie naar voren zoals bij de injecties in de zogenaamde “klassieke” lippen.

Deze techniek geeft de mond een “plat” profiel, waardoor het “eendenmond” -effect wordt vermeden dat vaak wordt toegeschreven aan volumineuze injecties van de lippen. Het is een ideale behandeling voor patiënten die nieuw zijn in de esthetische geneeskunde, omdat de esthetische arts micro-injecties van hyaluronzuur in de lippen wordt uitgevoerd door middel van een kleine, zeer dunne naald.

Hoeveel ml eerste keer lip fillers?

Bij een lipvergroting worden de lippen behandeld zodat er meer volume ontstaat. Dit wordt gedaan met een filler op basis van hyaluronzuur. Het vergroten van de lippen is een zeer populaire behandeling en dat is niet vreemd. Een mooi gevormde en volle lip wordt gezien als vrouwelijk en sensueel.

Lip fillers

Lip fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur. Hyaluron heeft als eigenschap dat het de huid opvult, verstevigt en water aantrekt. Hierdoor wordt er volume gecreëerd op plaatsen waar er meer volume gewenst is. Bekende lip fillers op basis van hyaluronzuur zijn bijvoorbeeld Restylane en Juvederm.

 1. Het grote voordeel van lip fillers, is dat er wordt gewerkt met een stof die van nature voorkomt in het lichaam.
 2. Hierdoor worden allergische reacties praktisch uitgesloten.
 3. De filler wordt binnen 6 tot 9 maanden afgebroken, dit heeft geen gevolgen voor het lichaam.
 4. De resultaten met lip fillers zijn goed in te schatten.

Doordat de behandeling al jaren wordt toegepast, zijn de producten ruimschoots getest op effectiviteit en veiligheid. Doordat de lip filler geleidelijk door het lichaam wordt afgebroken, dient de behandeling iedere 6 tot 9 maanden te worden herhaald.

Lipofilling

Bij Lipofilling wordt er gebruik gemaakt van lichaamseigen vet voor het opvullen van de lippen. Dit is een permanente behandeling, waarbij het resultaat lastiger is in te schatten. Wanneer je ontevreden bent over het resultaat, kan er weinig worden gedaan om dit te veranderen.

Bij Amstelzijde Kliniek wordt er geen lipofilling aangeboden. Een lipvergroting biedt uitkomst wanneer je niet tevreden bent over de volheid van jouw lippen of wanneer je smalle lippen hebt. De lippen zijn een belangrijk deel van het gezicht en dragen bij aan een mooie expressie. Volle en goed gevormde lippen worden als aantrekkelijk ervaren en lippen die in verhouding niet kloppen, kunnen je onnodig ouder laten lijken.

Het kiezen voor een lipvergroting is allang niet meer vreemd. Het vergroten van de lippen is in de afgelopen jaren zelfs zeer populair geworden, met name door bekendheden zoals Kylie Jenner. Bij Amstelzijde Kliniek wordt er gewerkt met tijdelijke lip fillers.

Deze fillers worden na 6 tot 9 maanden door het lichaam afgebroken. De fillers zijn gemaakt van een lichaamseigen stof, namelijk hyaluronzuur. Hierdoor is de behandeling zeer veilig en de kans op allergische reacties of complicaties nihil. Een lipvergroting blijft 6 tot 9 maanden zitten. Na deze periode breekt het lichaam de filler vanzelf af.

Bij Amstelzijde Kliniek maken wij gebruik van tijdelijke lip filler voor het vergroten van de lippen. Een lipvergroting is dus niet voor altijd, maar tijdelijk. Na 6 tot 9 maanden zal het lichaam de filler afbreken, waarna je opnieuw jouw lippen kunt laten behandelen.

 • De kosten van een lipvergroting zijn afhankelijk van het aantal milliliter filler dat tijdens de behandeling wordt geïnjecteerd.
 • Daarnaast speelt ook het merk filler een rol bij de prijs.
 • Het is dus niet makkelijk om de vraag hoeveel kosten lip fillers te beantwoorden.
 • Tijdens het intakegesprek ontvang je van ons een prijsopgave voor jouw lip filler.
See also:  Are Sports Bras Better Than Regular Bras?

Wil je een indicatie van hoeveel kosten lip fillers? Bekijk onze prijslijst voor een indicatie. Na de behandeling kan er plaatselijk roodheid, een blauwe plek of zwelling ontstaan. De lippen kunnen wat stijf aanvoelen. Dit verdwijnt gewoonlijk na een paar dagen met een maximum van één of twee weken.

Plaatselijke ophoping van de filler. Een bloeduitstorting wanneer er per ongeluk een bloedvaatje wordt geraakt.

Omdat wij gebruik maken van hyaluronzuur fillers, is de kans op een allergische reactie zeer gering. Bij Amstelzijde Kliniek werken wij alleen met tijdelijke hyaluronzuur fillers. Hierdoor zijn er geen gevolgen van een lipvergroting op lange termijn. Wij voeren bij Amstelzijde Kliniek alleen uit met veilige hyaluronzuur fillers.

De filler wordt na 6 tot 9 maanden door het lichaam afgebroken. Doordat het hier om een lichaamseigen stof gaat, is de kans op complicaties en allergische reacties nihil. Behandeling met fillers voor het vergroten van jouw lippen is zeer veilig te noemen. Wanneer je meer informatie wenst over het vergroten van de lippen en wat de mogelijkheden zijn, komt je langs voor het gratis consult.

Onze artsen bespreken met je jouw wensen en lichten je in over wat de behandeling precies inhoudt. Daarnaast komen de kosten, mogelijkheden en beperkingen aan bod. Je krijgt advies over waar je voor en na de behandeling rekening mee moet houden. Aansluitend kan een consult ingepland worden voor de behandeling.

De eerste 4 uur na de behandeling is het belangrijk dat je weinig druk zet op de lippen, we raden bukken of plat liggen af. De eerste 12 uur na de behandeling adviseren wij het gebruik van make-up ten zeerste af, in verband met infectiegevaar. De eerste 2 dagen na de behandeling mag het behandelde gebied niet worden gemasseerd, om verspreiding van de filler te voorkomen. Vermijd zowel de zon als zonnebank de eerste twee weken na de behandeling. Na deze periode mag dit wel, maar denk eraan dat straling de werkzaamheid van hyaluronzuur verkort. Bezoek aan de sauna, schoonheidsspecialist en masseur raden we af tot twee weken na de behandeling.

Inmiddels zijn er veel verschillende merken fillers beschikbaar. Bij Amstelzijde Kliniek werken wij met een aantal merken voor het vergroten van de lippen. Deze merken zijn jarenlang op de markt beschikbaar en zijn getest op veiligheid en werkzaamheid.

Juvederm: Juvederm heeft een speciale lijn voor het mondgebied, waarmee de lippen op een natuurlijke wijze wat meer volume krijgen. Restylane: Restylane is uitermate geschikt om jouw lippen op een natuurlijke manier te verfraaien, ze voller te maken en ze naar jouw wensen vorm te geven. Emervel: Alle Emervel producten accentueren op een natuurlijke manier de gezichtskenmerken en de effecten houden lang aan, maar zijn niet blijvend.

Welk merk we tijdens jouw behandeling gebruiken, is afhankelijk van jouw wensen en het advies van de behandelend arts. Voor iedere behandeling plannen wij een half uurtje in, inclusief intakegesprek. De behandeling met fillers duurt 10 tot 15 minuten. Tijdens het consult kijkt de arts naar de vorm van jouw gezicht, leeftijd, de vorm van de lippen en de conditie van de huid en jouw wensen.

Daarna bepaalt de arts hoeveel filler er nodig is voor het gewenste resultaat. Meestal is de eerste keer wat meer filler nodig. Dit komt omdat de lippen bestaan uit losmazig weefsel. Bij de eerste behandeling zal de filler in de basis laag van het weefsel gaan zitten, waardoor het weefsel wel steviger wordt, maar nog volume mist.

Voor deze basis laag is ongeveer 0,5 ml nodig. Onze artsen, Dokter Hortoglu en Dokter Adams, zullen je altijd adviseren om het volume te laten passen bij de gezichtscontouren, waardoor er een natuurlijk resultaat behaald wordt. Wanneer je een lipvergroting overweegt, is het belangrijk de volgende punten in acht te nemen:

Wij raden aan om voor een arts te kiezen die is aangesloten bij de NVCG. De NVCG waarborgt de kwaliteit van cosmetische behandelingen en verbetert deze continu. Bij de NVCG aangesloten artsen beheersen de nieuwste technieken en zijn perfect op de hoogte van de laatste productontwikkelingen. Bekijk de website of de Facebookpagina om te zien hoe de ervaringen zijn met de kliniek. Of vraag in jouw omgeving of iemand ervaring heeft. Maak gebruik van het gratis consult. Tijdens dit consult kunt je kennis maken met de arts. Controleer of je na de behandeling kosteloos kunt langskomen ter controle.

Onze directeur en cosmetisch arts Dokter Hortoglu, is medeoprichter van de NCVG. Ook zijn collegae Drs. Adams is hierbij aangesloten. Wij bieden een gratis consult en nazorg. De lippen zijn een gevoelig gebied. In de meeste fillers op hyaluronzuurbasis zit een verdovingsmiddel, namelijk lidocaïne.

 • De verdoving werkt na 1 of 2 prikjes.
 • Om de lippen van tevoren te verdoven, maken wij gebruik van een tandartsverdoving.
 • Hierdoor is de behandeling vrijwel pijnloos.
 • De tandartsverdoving werkt 2 tot 3 uur, let erop dat je gedurende deze periode geen hete dranken drinkt.
 • Het eerste uur na een filler behandeling mag je geen warme dranken nuttigen in verband met de verdoving.

Daarna mag je gematigd weer warme dranken drinken en heet voedsel eten. Er is wel een kans dat als je dit veel doet in de eerste 24 uur dat de bloedvaten in de lippen verwijden waardoor het risico op zwelling kan vergroten. Dus, mag je eten na lip fillers? Ja, dat mag meteen na een lip filler behandeling.

Hoe vaak lippen opvullen?

Ons advies is om binnen 4 tot 6 maanden je tweede behandeling te ondergaan. Na een tweede behandeling zul je merken dat de filler beter blijft zitten, de filler bouwt zich op de basislaag die gelegd is tijdens de eerste behandeling. Vervolgens kun je je lipfiller gaan onderhouden.