HomeNieuwsScott Panchik is The Spirit of The Games - Een eerbetoon aan...

Scott Panchik is The Spirit of The Games – Een eerbetoon aan zijn CrossFit-carrière

-

Scott Panchik is misschien wel de beste CrossFit-atleet die nooit op het podium van de Games heeft gestaan, ondanks dat hij 9 keer meedeed aan de CrossFit Games.

“The Spirit of the Games. Als je je aandacht op de jumbotron kunt richten voor een speciale presentatie.” Toen presentator Kiki Dickson die woorden uitsprak, wist niemand wie de Spirits of the Games konden zijn. Maar zodra de video Scott Panchik’s gezicht liet zien met zijn brede glimlach, twijfelde niemand eraan dat hij de meest verdienstelijke atleet in de arena was. Het gejuich en geklap in het Colosseum was oorverdovend.

Scott Panchik kondigde een dag voordat de CrossFit Games begonnen zijn afscheid aan.
10 jaar en ik heb het beste voor het laatst bewaard“, schreef hij. En die belofte heeft hij waargemaakt. Hoewel hij 33 jaar oud is, won Scott Panchik twee evenementen op de CrossFit Games, een prestatie die hij nog nooit eerder in zijn carrière heeft gedaan.

“Dit wordt mijn LAATSTE rit”, beweerde hij. En wat een rit was dat. Ik daag je uit om een CrossFit-atleet te vinden die niet het grootste respect heeft voor het voormalige voetbal dat terugkeert uit Ohio.

De ongelooflijke carrière van Scott Panchik

Van alle Panchik-broers was de carrière van Scott degene die de dynastie begon. Hij heeft als individuele deelnemer deelgenomen aan 9 games en trad in 2019 toe tot Rich Froning’s Mayhem Freedom in de hoop deel te nemen aan de (toen geannuleerde) Teams Division van de 2020 Games. Hij is echter teruggeschakeld naar Individual voor zijn laatste optreden, tijdens de CrossFit Games 2021 in Madison.

Scott is al sinds zijn voetbaltijd betrokken bij CrossFit en raakte via zijn vader verslaafd aan fitness.

In 2012 maakte Panchik naam nadat hij zich had gekwalificeerd vanuit de zeer competitieve Central East Regional, voordat hij een indrukwekkende 4e plaats algemeen behaalde in Carson. Hier behaalde hij zijn eerste overwinning in een carrière-evenement.

Sindsdien staat Panchik consequent in de top 10, met slechts één 11e plaats in 2018. In 2017 stond Scott Panchik slechts drie punten van het podium, dat werd ingenomen door Pat Vellner.

Dit jaar in Madison ging Panchik all-in in zijn laatste jaar op de Games. Dit seizoen behaalde hij een tweede plaats op de Mid-Atlantic CrossFit Challenge, maar moest het op de Ganes opnemen tegen zijn eigen broer Saxon, die als eerste overall eindigde op de Granite Games en op de Games een 5de plek wist te bemachtigen.

De invloed en aanwezigheid van Scott in de sport kan niet worden onderschat. Hij is een maatstaf geworden voor atleten die de Games willen halen, omdat zijn geschiedenis en consistentie in de sport hem altijd een plek bij de besten hebben gegarandeerd. Hij laat het aan zijn broers Saxon en Spencer over om verder te gaan waar hij gebleven was.

Wil je meer lezen check dan dit artikel op de officiële CrossFit Games site. Weten wie Scott Panchik ook alweer was en meer lezen, zie ons artikel over Scott.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

RECENTE ARTIKELEN