HomeNieuwsEntertainmentPodcasts voor CrossFitters

Podcasts voor CrossFitters

-

Sinds het begin van podcasts is dit een steeds populairder onderdeel van het dagelijks leven geworden. Er zijn echt veel verschillende podcasts over een breed scala aan onderwerpen zo ook voor fitness- en CrossFitliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden.

CrossFit is immens populair en de beschikbaarheid van podcasts over het onderwerp – en fitness in het algemeen – weerspiegelt dit feit. Er zijn shows die serieuze onderwerpen behandelen, andere die zich richten op voeding, en sommige die popcultuur combineren met functionele fitness. We hebben een uitgebreide lijst gevonden met podcasts die je in ieder geval eens zou kunnen proberen.

*Er zijn echt heel veel podcasts over CrossFit en Functional fitness, deze lijst bevat engelstalige podcasts die in ieder geval afgelopen maand actief waren. Mis je er een laat het ons gerust weten.

Een paar Nederlandstalige podcasts

Ondanks dat veruit de meeste podcasts die wij vonden Engelstalig zijn hebben we er ook een paar in het Nederlands

Beter Sneller Sterker, De Podcast

Deze podcast komt uit de koker van Men’s Health. Na het succes van Gezond Verstand de Podcast, is het tijd voor iets nieuws. Onder de naam Beter Sneller Sterker, De Podcast, gaan @martyndejong en @jordiwarners weer met experts en ervaringsdeskundigen in gesprek over training, voeding, balans en zelfverbetering.

Check snel: Beter Sneller Sterker, De Podcast


De Brofessors

Deze Podcast gaat over alles wat te maken heeft met fitness, voeding en gezonde lifestyle. We bedenken lekkere shakes, bespreken iedere twee weken een relevant onderwerp en verzinnen challenges om te zien hoe ver wij kunnen gaan.

Zie ook: De Brofessors

Voor een fitter en gezonder leven

In deze podcast serie interviewt team FIT.nl coaches en experts met inspirerende verhalen en handige tips om meer uit jezelf te halen.

Luister direct op Spotify naar: Voor een fitter en gezonder leven

Podcast Robuust

Podcast Robuust! is een podcast speciaal gericht op CrossFit en alles daaraan gerelateerd. CrossFit-fanaat? Dan is deze voor jou! Alles komt aan bod. Van bekende atleten die ervaringen en inzichten delen tot amateur CrossFitters die vertellen over hun persoonlijke CrossFit journey. Van wetenschappelijke inzichten over trainingen, voeding en lifestyle tot actueel CrossFit nieuws, kwalificaties, wedstrijden en prestaties van (inter)nationale topatleten.

Om meer te lezen en te luisteren check snel podcastrobuust.nl

Podcasts over de CrossFit Games

 • Talking Elite Fitness – Talking Elite Fitness wordt gehost door Tommy Marquez en Sean Woodland en biedt alles, van serieuze interviews tot intense debatten over de beste kerstliedjes en of je flanel moet dragen op boerenmarkten.
 • Get With the Programming – Gehost door CrossFit-commentatoren/aangesloten eigenaren Chase Ingraham en Bill Grundler, kijkt deze show terug op de geschiedenis van CrossFit-evenementen en analyseert of ze een echte test van fitness waren.
 • CrossFit Games Podcast – Een nieuwere toevoeging aan de podcasts wereld, de CrossFit Games Podcast bevat Chase Ingraham en Dave Castro terwijl ze interviews afnemen met iedereen, van Danielle Brandon tot Ricky Garard.
 • Froning and Friends – Rich Froning Jr. gaat ongeveer een keer per maand zitten met belangrijke leden van de CrossFit Mayhem-familie om fitness, jagen, Topo Chico en het CrossFit-seizoen te bespreken. Bepaalde zondagse afleveringen dienen als overdenkingen die specifieke boeken en hoofdstukken uit de Bijbel beslaan.
 • WODCast Podcast – Oorspronkelijk een show gehost door Armen Hammer, Scott McGee en komiek Eddie Ift, de WODCast Podcast heeft nu Ifft als de enige figuur. Hij interviewt enkele van de meest elite mensen in de sport, waaronder Justin Medeiros en Eric Roza.

Andere Podcasts over Community en een breed scala aan onderwerpen

 • Between the reps – Brooke Ence en Jeanna Cianciarulo hebben hun krachten gebundeld en een podcast gemaakt waarin fitness, mode, relaties, het leven en een groot aantal andere onderwerpen worden besproken. Veel van de afleveringen zijn erg op volwassenen gericht.
 • Wex Appeal Podcast – Net als Talking Elite Fitness combineert de Wex Appeal-podcast fitness met liefde voor popcultuur en een grote verscheidenheid aan gasten. Emcee Stephen Wexler is de gastheer en hij laat zijn unieke persoonlijkheid volledig tot zijn recht komen.
 • BarBend Podcast – David Thomas Tao, de mede-oprichter en redacteur van BarBend, gaat elke week zitten en interviewt een aantal grote namen uit de fitnessindustrie. Hij behandelt CrossFit, krachttraining, journalistiek, Olympische training en verschillende andere onderwerpen.
 • Women Make Waves – Een creatie van NCFIT, Women Make Waves, Hosts Lindsey en Arielle belichten vrouwelijke coaches, atleten, ondernemers en andere belangrijke figuren.
 • The Gainz – Een nieuwe creatie van The Gainz Box, deze podcast behandelt een breed scala aan fitnessonderwerpen. Host Leah Messinger praat met gasten over voeding, mindset, training, supplementen en bedrijven.

Podcasts over voeding

 • Varied Not Random – De creatie van Pat Sherwood en Adrian “Boz” Bozman, Varied Not Random omvat onder meer voeding, training, tilstijlen en coaching.
 • Mastering Nutrition – Goede voeding voor training en een gezond leven is een belangrijk onderwerp voor fitnessliefhebbers over de hele wereld. Chris Masterjohn, PhD gebruikt Mastering Nutrition om kritische informatie te verstrekken en te laten zien hoe luisteraars deze in hun leven kunnen toepassen.
 • Chasing Excellence – Kampioenschapswinnende coach Ben Bergeron gebruikt de Chasing Excellence podcast (net als zijn gelijknamige boek) om informatie te geven over het best mogelijke leven, zowel binnen als buiten de sportschool. Hij en zijn gasten behandelen programmering, voeding en een breed scala aan onderwerpen om luisteraars te helpen dit doel te bereiken.

Podcasts met een focus op gezondheid

 • Pursuing Health – Viervoudig CrossFit Games-concurrent Julie Foucher MD, MS gebruikt Pursuing Health om de kloof tussen fitness en geneeskunde te overbruggen. Haar doel is om luisteraars te helpen een gezonder leven te leiden en uitdagingen te overwinnen.
 • Health for Fitness – Host Heather Walsh richt zich niet alleen op CrossFit of een ander onderdeel van de fitnessindustrie. Ze behandelt coaching, voeding, mindset en een breed scala aan onderwerpen.
 • Barbell Voodoo Podcast – Gastheer Jacob Fasig richt zich op fitness en gezondheid met zijn in Nashville gebaseerde podcast, en hij praat vaak over CrossFit. Elke aflevering bevat een speciale gast die uitgebreid kan praten over het prioriteren van fitness en algehele gezondheid.

Coaching en Mindset Podcastst

 • Power Athlete Radio – De podcast gehost door voormalig NFL-speler John Welbourn en Tex McQuilkin is op zich geen CrossFit-show, maar richt zich op kracht en conditie. De show biedt een verscheidenheid aan coaches, auteurs, wetenschappers en vele andere gasten die een schat aan informatie bieden.
 • Misfit Podcast – De Misfit Athletics-familie bespreekt alle aspecten van CrossFit en functionele training in afleveringen van ongeveer een uur. Ze praten onder andere over mindset, beste tijden om te trainen en de CrossFit Games.
 • Effort Over Everything with Jason Khalipa – De 2008 CrossFit Games-kampioen en oprichter van NCFIT is de gastheer van een show met neerslachtige en vuile discussies over de fitnessindustrie. Khalipa praat met een groot aantal CrossFit-atleten en experts in de branche.
 • Burpee Nation – Hoewel de naam sterk CrossFit-dekking impliceert, beperkt Burpee Nation zich niet tot ÊÊn onderwerp. Gastheren Adam en Lindsey bespreken ook hindernisbaanraces, hardlopen en het bouwen van sportscholen.
 • Garage Gym Athlete – Jerred Moon, de maker van Garage Gym Athlete-programmering, lanceerde een show die zich richt op een steeds relevanter onderwerp. Hij legt uit hoe je goed kunt trainen vanuit een garage terwijl je mogelijke obstakels overwint die in een traditionele sportschool misschien niet bestaan.
 • The Limitless Athlete Podcast – De Limitless Athlete Podcast, gehost door coaches Tom Foxley en Rachel Binette, is gericht op het helpen van functionele fitnessatleten om hun mindset te verbeteren, zodat ze nieuwe persoonlijke records kunnen bereiken. De podcast bevat een groot aantal interviews, waaronder een met Morning Chalk Up-oprichter Justin LoFranco.

Zo en nu gaan wij weer fijn verder en een podcast luisteren. Heb je zelf een gerelateerde podcast of weet je er een en hebben wij die gemist? Laat het ons weten. Dan zetten wij hem er graag bij.

DELEN IS SPORTIEF

MEER ENTERTAINEMENT

RECENTE ARTIKELEN