HomeNieuws(On)geschreven regels

(On)geschreven regels

-

Heel lang waren er binnen CrossFit en de community heel wat ongeschreven regels. Met de enorme groei van CrossFit lijkt het er op alsof deze ongeschreven regels steeds vaker toch even opgeschreven worden om iedereen er bewust van te maken.

Op zich valt het allemaal wel mee in hoeveel (on)geschreven regels er zijn, en als je al het gevoel hebt dat het er veel zijn laat ons je dan gerust stellen. Het lijken er meer dan het er zijn, online kun je er heel veel vinden maar als je goed leest zie je dat heel veel regels heel erg op elkaar lijken of zelfs exact hetzelfde zijn maar anders omschreven.

De belangrijkste / bekendste regels

Laten we eens kijken naar de meest voorkomende regels en wat die nu eigenlijk betekenen. Wij hebben een lijstje samengesteld met de regels zoals we ze hebben gevonden, zoals we hiervoor dus al zeiden, deze regels kunnen elders ook op een andere manier worden omschreven.

Laat je ego achter bij de deur. Er is altijd iemand anders die sterker, sneller, beter of groter is dan jij.

Train voor jezelf en op je eigen niveau zo zorg je voor een optimaal trainingsresultaat. Ga niet over je grenzen omdat iemand anders beter, sterker of sneller is. Dit geeft enkel een grotere kans op blessures. Dit betekent niet dat je jezelf niet mag uitdagen!

Wees op tijd voor een training. Geef jezelf voldoende tijd om te kunnen omkleden en rustig aan je training te beginnen.

Wij hebben in onze box een gezegde “Op tijd is te laat“. Zorg dat je eerder aanwezig bent dan de training daadwerkelijk begint. Zo heb je de tijd om je voor te bereiden op de training, je kunt je omkleden, spullen klaar zetten/leggen en staan je mede sporters niet onnodig op je te wachten. Dit is ook een vorm van respect naar je mede sporters en je coach.

Geef altijd alles wat je hebt! Als je denkt aan opgeven, denk dan aan de reden waarom je bent begonnen.

Één van de bekende dingen bij CrossFit is “Het stemmetje”. Het is dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat het genoeg is, dat je het niet meer kunt of dat je rustiger aan moet doen. Dit is juist wat je goed kunt trainen. Vertel dat stemmetje dat hij ongelijk heeft en dat je het wel kunt. Dit maakt dat je dieper kunt gaan en dus langzaamaan steeds meer kunt en daar heb je ook profijt van buiten CrossFit.

Uitrusten na workout - CrossFitWereld

Blessures en/of beperkingen altijd vooraf melden.

Als je een blessure of beperking hebt zorg dat je trainer of coach dit vooraf weet. Op die manier kan hij of zij waar nodig aanpassingen in jouw training doen. Zo loop je geen onnodig risico en hoeft dit niet tijdens de training nog te worden gedaan terwijl iedereen staat te trappelen om te beginnen.

Probeer je niet te laten beperken door lichamelijke klachten of een blessure. Er zijn altijd vervangende oefeningen of aanpassingen te maken in de training. Je bent verantwoordelijk voor je eigen gezondheid, conditie en veiligheid. Wees proactief in het aangeven van je grenzen. Dit getuigd van zelfkennis en kracht.

Ruim zoveel mogelijk je eigen materialen, zweet, gebruikte tape, papier en pen, bidon en bezweten kleding op.

Respect! is het toverwoord hier. Ga met respect om met de omgeving, andere sporters en de coach of trainer. Als je jouw spullen laat liggen moet iemand anders het opruimen maar kan het ook gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Zorg dat je coach na de laatste training ook gewoon naar huis kan of dat de groep na jou ook meteen aan de slag kan zonder eerst een schoonmaaksessie te moeten houden.

Help elkaar, stel je behulpzaam en respectvol op. Je training is pas klaar als iedereen klaar is!

Nee, je bent niet de coach dus beperk je bemoeienis maar als je een handige tip hebt mag je die best geven. Behulpzaam zijn kan in heel veel vormen. Geef iets aan, deel een whiteboardje, help iemand in het rek, etc.
Moedig altijd anderen aan die nog niet klaar zijn als jij dat wel bent. Begin pas met opruimen als iedereen klaar is.

Behandel alle apparatuur en materialen met respect.

Leg gebruikte spullen rustig terug waar ze behoren te liggen. Zorg er voor dat je stangen, dumbbells en kettlebells onder controle houdt, ook wanneer je deze laat vallen of terug zet. Materiaal is erg duur en het zou natuurlijk super vervelend zijn als iemand iets niet kan gebruiken omdat het stuk is.

Neem je verantwoordelijkheid.

Als je merkt dat apparatuur of spullen kapot zijn of dat er mogelijk gevaarlijke situaties zijn probeer dit dan onder de aandacht te brengen zodat het gemaakt of opgelost kan worden.

Neem een actieve rol aan in het voorstellen van jezelf.

Zie je een nieuw gezicht? Stel jezelf voor en laat diegene zich welkom voelen. We waren allemaal wat onzeker toen we voor het eerst de CrossFit box in kwamen lopen. Zorg dat nieuwe mensen zich welkom voelen in deze fijne community

Je traint voor jezelf, niet voor een ander.

Wanneer je “creatief” telt of bewegingen niet volledig afmaakt heb je daar alleen jezelf mee. Jij bent dan namelijk degene met minder trainingsresultaat.

Train regelmatig

Iedereen heeft baat bij coaching en profiteert van een goede basistechniek. Door regelmatig te training bouw je echt iets op en hoeft je coach je niet steeds allerlei basis zaken uit te leggen. Daarbij is het ook veel leuker als je regelmatig traint. Je leert mensen kennen en herkennen, technieken worden beter en je kunt steeds zwaarder, sneller en beter.

Techniek eerst!

Techniek is het aller belangrijkste. Zorg eerst voor een vlekkeloze uitvoering. Snelheid en gewicht komen daarna vanzelf. Heb je iets nog niet helemaal onder de knie? Oefen zelf voor of na een training én vraag je coach of trainer om hulp. Hij of zij helpt je echt graag! Maak gebruik van de kennis van je coach. Hij/zij is er voor jou en om het beste uit jezelf te halen!

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

RECENTE ARTIKELEN