HomeNieuwsCrossFit GamesNOBULL CrossFit Games 2021 - Deze topatleten haalden het niet

NOBULL CrossFit Games 2021 – Deze topatleten haalden het niet

-

Natuurlijk waren er ook dit jaar weer een aantal topatleten die het (net) niet hebben gehaald op, tijdens of al op voorhand. Wat is er gebeurd?

Er is altijd ook wat minder nieuws als we terug kijken naar de Games. Er zijn altijd atleten die zich niet plaatsen of die tijdens de race door omstandigheden moeten uitstappen. Ook dat zagen we dit jaar weer.

Zeven individuele atleten en ÊÊn masteratleet hebben zich na twee dagen competitie teruggetrokken uit de NOBULL CrossFit Games 2021. Kari Pearce, Bethany Shadburne en Dan Bailey (35-39) kwamen niet op de wedstrijdvloer nadat ze voorafgaand aan het eerste evenement positief waren getest op COVID-19. Kara Saunders voltooide de eerste wedstrijddag en trok zich daarna terug omdat ze eerder COVID-19 had opgelopen en nu last had van de nawerkingen.

  • Kara’s echtgenoot Matt Saunders zei op Instagram dat ze “milde symptomen” had, maar kon doorgaan in de competitie nadat ze negatief had getest op COVID-19.
  • Matt legde verder uit dat de Games-veteraan een postviraal syndroom had dat haar longcapaciteit drastisch beperkte. Saunders kon slechts 10 seconden intensiteit aan voordat ze moest stoppen en herstellen.

De stroom atleten die zich terugtrokken zette vrijdagmiddag door. Sean Sweeney voltooide het eerste evenement van de dag, maar ging niet door naar het Colosseum. In plaats daarvan bracht CrossFit een verklaring uit waarin stond dat hij zich om medische redenen had teruggetrokken, maar bevestigde dat hij geen COVID-19 had.

  • Sweeney plaatste een lang bericht op Instagram dat hij maandagavond ergens allergisch op reageerde. Hij worstelde zich door woensdag voordat hij op donderdag in een slechte vorm wakker werd.
  • De ervaren Games-atleet ondernam stappen om te herstellen tijdens de rustdag, maar hij werd vrijdag wakker en “voelde als stront”. Sweeney probeerde op adrenaline door de trainingen te komen, maar hij kon niet verder na Event 5.

Dani Speegle, Sam Stewart en Adrian Mundwiler trokken zich vrijdag allemaal terug uit de competitie vanwege medische problemen. Speegle landde verkeerd bij het touw klimmen in evenement 4, met wat CrossFit Invictus noemde mogelijke verstuikte enkelbanden en een kneuzing van het bot.
Het evenementpersoneel gaf geen reden waarom Mundwiler of Stewart zich terugtrokken uit de competitie. Uiteindelijk trok Aleksandar Ilin zich terug na twee evenementen en eindigde het weekend op de 38e.

Ook de bekende Brook Wells moest opgeven nadat zij haar ellebook ontwrichtte bij de max snatch.

DELEN IS SPORTIEF

Goede voeding voor herstel na een training - CrossFitWereld

Trainen op een lege maag of toch eerst eten, wat is...

0
Iedereen weet inmiddels wel dat goede voeding nog belangrijker is voor je figuur dan sporten. Niet alleen het zorgvuldig kiezen van wat je eet...
Whoop 4.0 - CrossFitWereld

De Whoop 4.0 is er!

RECENTE ARTIKELEN