HomeNieuwsCrossFit GamesNederlandse Leonie Henrich plaatst zich voor de Games

Nederlandse Leonie Henrich plaatst zich voor de Games

-

Wat zijn we trots, op onszelf, op jullie en ook zeker op de Nederlandse Leonie Henrich die zich geplaatst heeft voor de CrossFit Games.

Is het voor jullie allemaal al weer een beetje bezonken? Voor ons wel en wat was het weer leuk en leerzaam. Én, er is weer genoeg om aan te werken. Nu we weer helemaal terug zijn moeten we toch ook even een Nederlandse atleet in het zonnetje zetten. Leonie Henrich zij werd Nederlands kampioen en won daarmee een ticket voor de CrossFit Games 2019 in Amerika welke plaats vind in Augustus.

Henrich deed eerder al in teamverband mee aan het WK, maar mag nu dus op individuele basis meedoen. Ze is nu al druk met de voorbereidingen voor de Games en traint al zo’n 4 uur per dag om optimaal te kunnen presteren.

Scores van Leonie

Natuurlijk ben je dan benieuwd wat haar scores waren tijdens de open. en die zijn echt heel indrukwekkend.

Open WOD 19.1
6de: 310 reps

Open WOD 19.2
1e: 426 reps

Open WOD 19.3
1e: 176 reps

Open WOD 19.4
2de: 11:13

Open WOD 19.5
2de: 10:50

Eerdere prestaties

Leonie is niet nieuw in de CrossFit wereld. In 2018 deed zij mee met een team aan de Europe regionals waar zij een 2e plaats haalden en daarmee naar de Games mochten. Leonie deed in 2018 mee aan de Games met team “CrossFit Vondelgym”. Ze behaalden daar een knappe 33ste plek na een loodzware wedstrijd.

Benchmark stats

Altijd leuk om dan ook even wat officieel genoteerde benchmark statistieken te bekijken.

Back squat: 120 kg
Clean and Jerk: 105 kg
Snatch: 92 kg
Deadlift: 170 kg

Wij kunnen wel zeggen dat we heel erg trots zijn op Leonie (en misschien zelfs wel een beetje jaloers.) Heel veel succes op de Games Leonie!

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN