HomeNieuwsCrossFit GamesMat Fraser & Sam Briggs grote winnaars op de Dubai CrossFit Championship...

Mat Fraser & Sam Briggs grote winnaars op de Dubai CrossFit Championship 2018

-

Voor één atleet was het een verder bewijs van dominantie, waarmee hij opnieuw een seizoen begon met een goede voorsprong op de concurrentie. Voor de ander was het een terugkeer naar een goede vorm na een seizoen dat werd getemperd door een blessure.

Uiteindelijk hebben twee CrossFit Games Individual Champions (en een vertrouwd team) hun tickets binnen voor de CrossFit Games van 2019 door het Dubai CrossFit Championship te winnen: Mathew Fraser en Samantha Briggs

In de eerste wedstrijd onder het nieuwe CrossFit Games kwalificatiesysteem trad Fraser op zoals fans hem zich van vorig seizoen herinnerden. Hij haalde een overweldigend aantal overwinningen tijdens zijn strijd om zijn plek op de Games veilig te stellen. Zoals het officiële Social Media Team van Dubai CrossFit Championships het stelde:

Mat’s optreden tijdens het Dubai CrossFit Championship in 2018 was niets minder dan opmerkelijk. 6 (7) 1e plaats posities, 1 2e plaats, een 8e plaats en een 9e plaats. Dit hielp hem dusdanig vooruit dat hem niets meer kon gebeuren in het laatste Evenement. Hij liep al 102 punten over de volgende concurrent.

Wat altijd interessant is aan het kijken naar Mat, is dat hoewel wij als toeschouwers het vaak als vanzelfsprekend beschouwen dat hij zal winnen, Mat zelf niets als een gegeven benadert. Hij heeft een plan, hij concentreert zich op zijn taak en op zijn competitie (zonder te worden afgeleid) en hij voert elke training uit met hoge mate van vastberadenheid.

Op weg naar het laatste event van het weekend, had Fraser – de drievoudige verdedigende Games kampioen – zijn winst al vrijwel verzekerd.

Gamesveteranen Bjorgvin Karl Gudmundsson en Willy Georges eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Aan de kant van de vrouwen ontvouwde zich een veel heftigere race, met slechts 7 punten die de top 4 atleten van elkaar scheidde in de finale. Voordat de training begon, kondigden de organisatoren aan dat de uiteindelijke uitbetaling van de prijs zou oplopen tot $ 30.000 voor mannen, vrouwen en teams.

Uiteindelijk was Sam Briggs de enige vrouw die Event 10 voltooide en verzekerde hiermee een terugkeer naar de CrossFit Games, die ze in 2013 won.
Na haar schouderoperatie die haar vorig jaar tegenhield mee te doen aan de Individuele competitie (hoewel ze wel als een Mastersatleet mee deed). Briggs keert terug en zal waarschijnlijk geconfronteerd worden met een competitieveld dat aanzienlijk jonger is dan zijzelf. Gelukkig is dat nooit een probleem geweest voor de ongelooflijk consistente atleet die veel fans kennen als “The Engine”.

Jamie Greene en Sara Sigmundsdottir maakten de top 3 af.

In de teamcompetitie veroverden Lauren Fisher, Rasmus Andersen, Regan Huckaby en Tommy Vinas de eerste plek voor CrossFit Invictus, dat de 11e achtereenvolgende CrossFit Games deelname bevestigd voor een team van deze box.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN