HomeTips & TricsKwaliteiten die succesvolle atleten bezitten

Kwaliteiten die succesvolle atleten bezitten

-

We willen allemaal wel succesvol zijn in de dromen en doelen die we hebben in het leven. Maar doen we echt alles wat nodig is om die doelen en dromen te behalen?

Terwijl veel voor velen druk een bedreiging vormt die ze proberen te vermijden, betekent dit voor de succesvolle CrossFit-atleten gewoon meer concentratie, motivatie en het genieten van de weg naar de Crossfit-doelen die ze zichzelf hebben gesteld.

Dus wat zijn de gewoontes die je moet ontwikkelen om naar de top van je β€˜succesberg’ te kunnen klimmen?

Een gezonde atleet is een succesvolle atleet

Hoewel prestaties en WOD-scores het uiteindelijke doel zijn van elke concurrerende Crossfit-atleet, zou gezondheid een grote prioriteit moeten zijn. Je kunt niet verbeteren als je blessure op loopt of ziek wordt. Zelfs kleine blessures en ziekten brengen tegenslagen, langzamere vooruitgang en zwakke punten die in een sport zo divers als CrossFit, kunnen leiden tot een lagere prestatie en lagere algehele resultaten.

Succesvolle Crossfit-sporters luisteren naar hun coaches

Bron: Crossfit.com

Vertrouwen is een deugd die zich moet ontwikkelen in elke relatie tussen coach en sporter. Als atleet moet je je realiseren dat een coach je huidige toestand en prestaties veel objectiever kan evalueren, omdat hun mening niet wordt aangewakkerd door emotionele triggers die ons er vaak toe brengen dingen te veel, te lang, te hard te doen. De beste Crossfit-atleten vertrouwen op hun coaches en volgen hun programma zonder egocentrische meningen.

Nooit een mislukking, altijd een les

Bron: www.boxrox.com

Top atleten falen niet. Ze maken fouten. En fouten zijn de drijfveren voor verbetering. Je kunt niet vooruitgaan als je van tijd tot tijd niet valt en er een les van leert. De beste Crossfit-atleten weten hoe ze zware emoties kunnen overwinnen door niet aan hun eigen verwachtingen te voldoen. Ze gebruiken ze als brandstof om slimmer te werken en sterker terug te komen.

Ze weten dat succes niet komt door geluk te hebben

In plaats daarvan ontwikkelen ze een jarenlange toewijding en discipline voor consistentie. Dit is iets dat hen begeleidt bij jarenlange training en hen leidt naar het podium. Ze zetten zich volledig in voor de doelen die ze zichzelf stellen en zijn bereid om op te staan en te trainen, zelfs op dagen dat ze dat niet willen. Als het trainingsplan van hun coach dat zegt, dan zijn ze in de box.

Zij geloven …

Rich Froning jr. - CrossFitWereld

… in zichzelf, zelfs als niemand anders dat doet. Je weet nooit hoe de WOD’s eruit zullen zien, hoe je je op een bepaalde dag zult voelen, hoe sterk je mentaal zult zijn … Maar de beste atleten vinden een manier om door deze onzekerheden heen te werken door te geloven dat ze het kunnen. Of te wel ze hebben vertrouwen in zichzelf!

Het gaat om de reis, niet de bestemming

De reden waarom ze kunnen geloven dat het zo moeilijk is, is omdat Crossfit voor hen een reis is welke wordt gevoed door de passie die ze ervoor hebben. Soms is deze weg lang en hobbelig, en het is absoluut nooit gemakkelijk, maar het is altijd de moeite waard. Uiteindelijk zijn de meeste atleten dankbaar voor de mogelijkheid om te kunnen en mogen trainen voor een sport die ze liefhebben.

Ze hebben een vechtlust

Josh Bridges - overwinning - CrossFitWereld
Josh Bridges (@bridgesj3) | Twitter

Het zijn vechters. Geen klagers. Zo simple is het.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

RECENTE ARTIKELEN