HomeNieuwsKristin Holte kondigt pensioen aan

Kristin Holte kondigt pensioen aan

-

Terwijl de hype van de CrossFit Games zakt en alle CrossFit atleten naar social media grijpen om na hun ervaringen te delen, kondigde Kristin Holte, de 4e plaats op de Games, aan dat ze stopt met concurreren.

Haar carrière in cijfers:

Holte, is een ervaren Games-atleet, die dit jaar voor de 8e keer mee deed. Ze vocht de hele week door en bleef slechts 45 punten achter Annie Thorisdottir, die op de derde plaats eindigde. Holte en Thorisdottir stonden nog gelijk voor de derde plaats bij de start van het laatste evenement.

  • Ze behaalde gemiddeld een 9e plaats overall op de Games over acht opeenvolgende seizoenen.
  • Sinds 2017 eindigde ze elk jaar in de top 10, met een gemiddelde 5e plaats overall, wat haar een van de meest consistente vrouwelijke atleten aller tijden maakt.
  • Holte won tijdens haar carriΓ¨re 8 individuele CrossFit Games-evenementen.
  • Om zich te kwalificeren voor haar eerste CrossFit Games, stootte ze op beroemde wijze de op dat moment fitste vrouw op aarde, Samantha Briggs, van de derde en laatste plek in de Europe Regional in 2014.

In haar eigen woorden: β€œIk ben trots. Ik ben dankbaar. Ik ben blij, maar ook diepbedroefd”, zei Holte in haar post op Instagram. Met een mix van emoties neemt Holte even de tijd om zich te herinneren hoe ver ze is ontwikkeld in deze sport.

β€œI have become a well-rounded athlete who can run fast but also lift heavy weights and I finally feel like I am coming close to reaching my potential as an athlete…Do I wish I could be number 1? Yes, of course. But in the end, the thing that matters the most to me is my effort. I always put out my absolute best effort and with that comes full victory.”

Wil je meer lezen check dan dit artikel op de officiele CrossFit Games site. Weten wie Kristin Holte ook alweer was en meer lezen, zie ons artikel over Kristin.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

RECENTE ARTIKELEN