HomeKleding en gearKen jij WHOOP al?

Ken jij WHOOP al?

-

[UPDATE] Lees meer over de nieuwste versie WHOOP 4.0
Ken jij WHOOP al? Nee dan moet je echt even verder lezen want de WHOOP kan jou wel eens helpen nog beter en sterker te worden, meer uit jezelf te halen én jezelf beter te leren kennen.

Wat is Whoop precies?

Voor wie nog nooit van WHOOP heeft gehoord. WHOOP is een fitness wearable in de vorm van een armband – De WHOOP Strap – met een bijbehorende App.

De WHOOP Armband in combinatie met de App voorziet jou van allerlei statistieken en analyses over jouw lijf en gewoonten. Zo kun jij bijvoorbeeld zijn hoe je slaapt, wat je hartritme is maar ook hoe goed die slaap was en of je bijv. al hersteld bent van een training. Met deze informatie kun jij zorgen dat je op de optimale momenten gaat trainen en de juiste rust pakt.

Veel Atleten maken al gebruik van de WHOOP Waaronder Katrin Davidsdottir zoals je kunt zien in deze video van WHOOP. En dat is niet voor niets. CrossFitters vragen veel van hun lijf en met WHOOP krijg je echt de inzichten die je nodig hebt zodat jij optimaal kunt presteren.

De WHOOP STRAP

De WHOOP Strap is minimalistisch om te zorgen voor zo min mogelijk afleiding. Hij is erg solide, waterdicht en lichtgewicht. Als je lijf het aan kan, kan de strap het ook, je kunt hem dus ook dragen in zee, de sauna of tijdens een stranddag.  Op het moment van schrijven is de Strap 3.0 de meest recente versie en is beschikbaar in meerdere kleuren. En dankzij losse accessoires zals bandjes etc kun je hem naar smaak aanpassen.

In de strap zitten twee groene LED’s en een 3-assige versnellingsmeter. Deze leggen de meest genuanceerde hartslaggegevens en bewegingen vast en worden gefilterd door algoritmen die zijn aangepast aan jouw persoonlijke basislijn.

De batterij schuift gemakkelijk op de WHOOP-riem, zodat je de strap kunt opladen terwijl je hem draagt.

Wat doet de WHOOP precies

Mooi allemaal zo’n fancy bandje maar wat doet die precies en wat kun je daar dan mee.

Je draagt 24/7 de WHOOP strap welke in verbinding staat met de app op je telefoon. De strap meet constant met jou lijf mee, van slaap tot hartritme en ademhaling. Al deze data komt in de bijbehorende app terecht. In de app kun je al deze data vervolgens heel overzichtelijk terug vinden. Maar dat niet alleen ook kun je in de app handige rapporten en analyses vinden met daarbij de adviezen die jij nodig hebt om te zorgen dat je beter kunt worden.

WHOOP SLEEP

De wetenschap vertelt dat je niet sterker wordt in de sportschool (dat is wat je energie kost en spieren juist uitput), je wordt eigenlijk pas echt sterker tijdens rust. Slaap is vaak een ondergeschoven deel van ons leven terwijl je dat ongeveer één derde deel van je leven doet. Dit is de periode om je lichaam en geest te herstellen, regenereren en klaar te stomen voor topprestaties.

Met WHOOP meet je hoe lang en hoe vaak je slaap maar ook hoe kwalitatief die slaap was. Zo kun je terug zien hoeveel tijd je in de verschillende slaapfasen doorbrengt en hoe vaak je door de cyclus gaat. Ook kun je in de app terug vinden hoe vaak je slaap verstoord werd.

Met deze data kan de WHOOP-slaapcoach (in de app) aanbevelingen doen die overeenkomen met je circadiane ritme om zo een hogere consistentie te bereiken.

WHOOP RECOVERY

WHOOP berekent jouw persoonlijke herstel op basis van 4 markers:

  • Hartslagvariabiliteit (HRV)
  • Hartslag in rust (RHR)
  • Slaap
  • Ademhalingsfrequentie.

Deze statistieken zijn afgestemd op jouw baseline, wat betekent dat je herstel elke dag wordt gepersonaliseerd.

Herstel gaat namelijk niet alleen over hoe je je voelt. Het gaat over wat er echt met je lichaam gebeurt als het zich aanpast aan training en andere stress factoren.
Misschien is het je wel eens opgevallen dat je jezelf op een dag wel heel goed voelt, maar dat je prestaties zwak zijn? WHOOP neem het gissen weg door gekwantificeerde herstelstatistieken te geven, zodat je elke dag weloverwogen trainingsbeslissingen kunt nemen.

Bron: Website WHOOP

Inzichten & Rapportages

Aan het begin van elke maand ontvang je een persoonlijk rapport waarin de voortgang van de afgelopen maand wordt geanalyseerd.

Slaap prestaties rapport:
In dit rapport zie je hoe je slaapprestaties zich in de loop van de maand hebben ontwikkeld en hoe deze zich verhouden tot de vorige periode. Bekijk op welke dagen je slaap hebt gemist of de slaap hebt gekregen die je nodig had en hoeveel van elke slaapfase je hebt gekregen.

Trainingsverdeling rapport:
Je krijgt een gedetailleerde samenvatting van je training gedurende de maand. Bekijk op welke dagen je gemiddeld het hardst hebt getraind en wat de gemiddelde belasting van je activiteiten is. Bekijk in welke hartslagzones je het vaakst was tijdens de training en hoe lang.

Prestatieoverzicht:
In dit rapport bekijk je het hele jaar in één oogopslag. Bekijk welke dagen inspannender zijn of meer rust, welke dagen je hersteld bent en wanneer je genoeg slaapt.

Trainingsgedrag rapport:
Bekijk je trainingsvoortgang om te zien of je te grote, optimale of herstellende blokkades hebt. Houd de fysiologische reactie op jouw trainingen bij met aanpassingen in hartslagvariabiliteit en rusthartslag.

WHOOP Live en WHOOP Journal

WHOOP Live

Met de WHOOP Live funtie leg je realtime gegevens over je video’s om de reactie van je lichaam op trainingsstimuli te analyseren.

WHOOP Journal

Met WHOOP Journal kun je zelf levensstijlgedrag bijhouden op het gebied van voeding, slaap, herstel, activiteiten en algehele gezondheid.
Vervolgens kun je zien hoe dit gedrag van invloed is op de prestaties van je lichaam.

Is het duur?

Dan natuurlijk nog een heel belangrijke vraag, wat zijn eigenlijk de kosten van WHOOP. Om de vraag van de kop vanuit ons perspectief te beantwoorden. Wij vinden het zeker niet duur. Je krijgt een super mooi bandje, een gelikte App met echt heel nuttige data, informatie en adviezen. Daarnaast kun je zelfs connecten met likeminded mensen in de WHOOP community en elkaar zo verder helpen.

Voor WHOOP betaal je een maandelijks abonnement afhankelijk van je wens. Je kunt kiezen uit de opties:

  • 6 maanden voor $30,-  p/m
  • 12 maanden voor $24,-  p/m
  • 18 maanden voor $18,- p/m

Het abonnement omvat uiteraard de App met bijbehorende analyses en firmware updates voor de strap en app updates. Je krijgt toegang tot de WHOOP Community en de Onyx versie Whoop Strap krijg je er gratis bij.
*Wil je een andere specifieke versie van de strap dan betaal je daar tussen de $25 en $39 voor.

Wil jij net als wij ook meer inzicht in je eigen lichaam en gedegen adviezen voor het verbeteren van je algehele fitheid? Bestel jouw eigen WHOOP op de website van WHOOP

DELEN IS SPORTIEF

Goede voeding voor herstel na een training - CrossFitWereld

Trainen op een lege maag of toch eerst eten, wat is...

0
Iedereen weet inmiddels wel dat goede voeding nog belangrijker is voor je figuur dan sporten. Niet alleen het zorgvuldig kiezen van wat je eet...
Whoop 4.0 - CrossFitWereld

De Whoop 4.0 is er!

RECENTE ARTIKELEN