HomeNieuwsAchtergrondHet is bijna zo ver, De CrossFit Games 2018

Het is bijna zo ver, De CrossFit Games 2018

-

Bijna is het zo ver! het is echt nog een kwestie van uren voordat de CrossFit Games van 2018 beginnen. En dus was het weer tijd voor het CrossFit Athlete Diner waar ook weer het een en ander duidelijk is geworden over de Games zelf.

Voor het tweede jaar op rij worden de CrossFit Games gehouden in het Alliant Energy Center in Madison, Wisconsin. De Games beginnen op woensdag 1 augustus en eindigen op zondag 5 augustus.
De complete CrossFit wereld is op 31 juli officieel neergedaald op Madison, Wisconsin. Honderden concurrerende atleten, CrossFit-medewerkers, vrijwilligers en fans zijn de stad binnengevallen waar de Fittest on Earth wordt gehouden.

Eerder die avond waren atleten aanwezig op het traditionele atletendiner, waar ze gewend zijn geraakt aan het horen van wat de week in petto heeft. Dave Castro heeft altijd hints, tips en informatie in petto, en veel ervan wordt onthuld tijdens dit jaarlijkse diner.

Het diner

Het diner van dit jaar vond plaats in Cento, het premiere Italiaanse restaurant in het centrum van Madison. Atleten genoten van de rustieke Italiaanse gerechten toen Castro opstond in een hokje en de menigte kalmeerde. De enthousiaste concurrenten keken hem vol verwachting en soms een beetje angstig aan voor wat er komen ging.

Athlete Dinner

Posted by The CrossFit Games on Monday, July 30, 2018

Bekendmakingen

Eerst onthulde Castro Individual Event 7 (IE7), dat op vrijdag 3 augustus zal plaatsvinden. Castro zei dat het er een kans zou zijn op “een revanche” voor die atleten die de WOD probeerden tijdens de Games van 2017. IE7 is dit een herhaling:

Fibonacci
For time:
5-8-13 herhalingen van:
Parallette handstand push-ups
Dubbele kettlebell deadlifts
en dan een Lunge van 27 meter met 2 kettlebells overhead.

RX mannen: 35 cm deficit, 2x 92 kg Kettlebell voor deadlifts, 2x 24 kg Kettlebell voor lunges
RX vrouwen: 20 cm deficit, 2x 56 kg Kettlebell voor deadlifts, 2x 16 kg Kettlebell voor lunges

Timecap: 6 minuten

Atleten voltooien eerst 5 handstand push-ups en 5 kettlebell deadlifts dan
8 handstand push-ups en 8 kettlebell deadlifts dan
13 handstand push-ups en 13 kettlebell deadlifts. Daarna pakken ze de 2 kettlebells op doen de walking lunge naar de finishlijn.

Logan Collins was de enige man die de Fibonacci Finale in 2017 finishte. Verschillende vrouwen finshte het evenement in dat jaar. Dit jaar heeft de damesversie meer herhalingen maar een kleinere deficit op de handstand-push-ups.

Vervolgens onthulde Castro Individual Event 4, dat woensdag 1 augustus zal plaatsvinden. Vlak voordat hij de onthulling deed, vertelde hij de atleten:

DIT IS EEN VAN DE MEEST UITDAGENDE EVENEMENTEN  – MENTAAL EN FYSIEK DIE JULLIE HEBBEN OOIT GEDAAN IN DE CROSSFIT GAMES

Event 4 is namelijk:
Marathon Row
For time:
Roei 42 kilometer
Elke atleet zal 42.000 meter lang roeien. Alle atleten zullen dit evenement in één keer uitvoeren. We zullen dus alle atleten in 1 keer op het veld zien.

Timecap: 4 uur
*Dit is een 100-punts Wod

Wij kunnn niet wachten tot de Games beginnen en kijken nu al uit naar de spannende momenten tijdens deze Games! Wil jij ook niets missen van de CrossFit Games 2018? Lees dan het artikel Wil jij de CrossFit games van 2018 volgen?

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN