HomeNieuwsCrossFit GamesHet CrossFit seizoenschema voor 2021. De open begint op 11 maart!

Het CrossFit seizoenschema voor 2021. De open begint op 11 maart!

-

Het grootste participatieve sportevenement ter wereld omvat nu zowel opties voor in de box of sportschool als voor thuis.

Het CrossFit seizoen van 2021 begint met een drie weken durende CrossFit Open die begint op 11 maart. De registratie begint op 7 januari. Dit jaar kun je ook cadeaubonnen kopen om te betalen voor de registratiekosten van een vriend of familielid. Deze bonnen kunnen nu vooraf worden gekocht op games.crossfit.com.

De CrossFit Open is het grootste participatieve sportevenement ter wereld, met een record van meer dan 415.000 deelnemers in 172 landen in 2018. De Open van dit jaar zal de meest toegankelijke ooit zijn in de geschiedenis van CrossFit. Zo zijn er flexibele opties voor deelnemers om mee te doen bij sportschool of thuis, als ze te maken hebben met lokale sluitingen of gezondheidsproblemen hebben.

“Het afgelopen jaar was moeilijk voor iedereen, dus we willen het seizoen 2021 beginnen met een boeiende en toegankelijke Open die aan de behoeften van elke atleet ter wereld kan voldoen”

– Aldus Dave Castro, GM van Sport bij CrossFit. –

“Of je nu omringd bent door mensen in je plaatselijke box, alleen thuis traint of naar vrienden luistert die je via Zoom toejuichen, de Open geeft je energie en herinnert je eraan waarom je deel uitmaakt van CrossFit.”

Nog meer veranderingen

Andere opmerkelijke veranderingen voor het Open en / of Games-seizoen 2021 zijn onder meer:

  • Nieuwe wereldwijde kwartfinales met ongeveer 10% van de Open-atleten die online strijden vanuit hun plaatselijke sportscholen.
  • De terugkeer van de Affiliate Cup met aangesloten teams die strijden over de hele wereld om door te gaan naar de kwartfinales, halve finales en Games.
  • Naast masters en tienerdivisies, een nieuwe adaptieve divisie om ervoor te zorgen dat alle leden van de CrossFit-gemeenschap de kans krijgen om te concurreren en te winnen.
  • Tien persoonlijke halve finale-evenementen georganiseerd door CrossFit-partners op zes continenten, zodat ten minste één atleet van elk continent zich kwalificeert voor de Games. Elk evenement zal plaatsvinden onder strikte veiligheidsprotocollen, inclusief noodplannen voor een online wedstrijd, afhankelijk van de lokale omstandigheden en beperkingen.
  • Een ‘laatste kans’-kwalificatiewedstrijd voor atleten die net mis grepen in de halve finales.
  • Een live en persoonlijke Games-finale in de week van 26 juli voor alle kwalificerende atleten en teams in Madison, Wisconsin, met online noodplannen, indien nodig.

” Elk deel van dit seizoen is zo ontworpen dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen maar ook de opwinding, uitgaging en vreugde kunnen ervaren van de Open.”

– Aldus Eric Roza, CEO van CrossFit. –

“Een kortere Open betekent een gemakkelijkere logistiek voor boxbezitters; een latere startdatum geeft meer tijd voor lokale heropeningen; thuisopties zorgen voor toegang voor iedereen; masters, teens én adaptive divisies verwelkomen een bredere groep deelnemers. Daarbij garanderen halve finales op het continent dat atleten uit alle delen van de wereld op de Games zullen worden vertegenwoordigd. Ik vind het geweldig om samen met honderdduizenden CrossFit-atleten over de hele wereld deel te nemen aan dit iconische evenement. “

DatumEventLocatie (format)
7 januariStart registratiegames.crossfit.com
Week van 8 maartOpen – Week 1Lokale boxen, thuis (online)
Week van 15 maartOpen – Week 2Lokale boxen, thuis (online)
Week van 22 maartOpen – Week 3Lokale boxen, thuis (online)
Week van 5 aprilKwart finales – IndividualLokale boxen (online)
Week van 19 aprilKwart finales – TeamsLokale boxen (online)
Week van 3 meiMasters/Teens QualifierLokale boxen (online)
Week van 24 meiHalve finale – Week 1Wereldwijd (in-person*)
Week van 31 meiHalve finale – Week 2Wereldwijd (in-person*)
Week van 7 juniHalve finale – Week 3Wereldwijd (in-person*)
Week van 14 juniHalve finale – Week 4Wereldwijd (in-person*)
Week van 28 juniLaatste kans kwalificatieLokale boxen (online)
Week van 26 juliCrossFit Games finaleMadison, Wisconsin (in-person*)

* Met online noodplan, indien nodig

Elke donderdag (11, 18 en 25 maart) zal er een nieuwe open workout bekend gemaakt worden. Deelnemers kunnen hun scores indienen op games.crossfit.com tot de volgende maandag om 17.00 uur. PT elke week (15, 22 en 29 maart).

Voor het eerst biedt CrossFit cadeaucodes aan voor Open registratie, Hiermee kunnen enthousiaste mensen het cadeau van de Open delen met vrienden en familieleden. Cadeaubonnen kunnen nu al worden gekocht op games.crossfit.com. Deelnemers kunnen de bonnen inwisselen tijdens het registratieproces voordat de wedstrijd begint. Om een cadeaucode te kopen, moet je inloggen op je atletenaccount of een nieuw account aanmaken op games.crossfit.com.

Om je aan te melden voor herinneringen voor de Open en alle evenementen van het CrossFit-seizoen, klik hier.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN