HomeTrainenBenchmark WOD'sHero WOD – Mark en Dennis

Hero WOD – Mark en Dennis

Deze Hero Wod is opgedragen aan Private First Class Mark Schouwink en 1ste Luitenant Dennis van Uhm, beiden van het 45th Armoured Infantry Battalion (Ermelo), Koninklijke Landmacht, die op 18 april 2008 om 07.36 uur (locale tijd) werden gedood door een geïmproviseerd explosief tijdens een vredesmissie in Uruzgan, Afghanistan.

Deze training is ontworpen door Marcel Noordegraaf van CrossFit Zeewolde @crossfitzeewolde (Zeewolde, Nederland), die een collega was van Mark & ​​Dennis ’en ten tijde van hun overlijden ook in Afghanistan werd ingezet.

Veel van de jongens van de eenheid van Mark & ​​Dennis kregen een tatoeage met de datum 18 april 2008 en de tijd 07:36 om hen te eren. Om die reden heeft het schema van de training deze datum en tijd gebruikt.

Deze Workout werd voor het eerst uitgevoerd op 18 april 2019 bij CrossFit Zeewolde. Dit was een bijzondere dag omdat het voormalige bedrijf van Mark en Dennis in de vroege ochtend een herdenking voor hen hield. Daarna kwamen ze allemaal naar CrossFit Zeewolde om voor het eerst deze speciale Hero Buddy WOD uit te voeren. Veel boxen in Nederland sloten zich aan en programmeerden deze Hero WOD op die specifieke dag. Nu wordt elk jaar deze WOD op 18 april opgevoerd in CrossFit Zeewolde, samen met vele andere boxen uit Nederland.

Hero's - hero wod - Mark Schouwink en Dennis van Uhm
Mark Schouwink en Dennis van Uhm

De WOD

Wat is de workout

Doe 8 rondes voor tijd met een buddy:

  • 4 Box jumps elk – switch elke rep (80cm / 70 cm box)
  • 18 Deadlifts / Hang hold (112kg / 77kg)
  • 7 Synchronized Bar Facing Burpees
  • 36 Wall Ball Shots – switch elke 6 reps (9kg / 6kg)

Score & informatie

For time: Noteer de tijd die je nodig had voor alle 8 rondes.
Timecap: 40 minuten

Voor elke ronde moeten beide atleten 4 Box Jumps voltooien, waarbij ze na elke rep wisselen. Vervolgens verzamelen de buddy’s 18 Deadlifts terwijl de niet-werkende partner aan de Pull-Up Bar hangt (wissel indien nodig). Daarna moeten atleten 7 Synchronized Bar Facing Burpees voltooien. Voer ten slotte 36 Wall Ball Shots uit (wissel elke 6 herhalingen).

DELEN IS SPORTIEF

MEER WOD'S

RECENTE ARTIKELEN