HomeTrainenBenchmark WOD'sHero WOD – Larry

Hero WOD – Larry

De hero WOD “Larry” is opgedragen aan US Marine Corps Corporal Larry D. Harris, Jr. (25) die op 1 juli 2010 werd stierf tijdens een vuurgevecht toen hij diende als Fire Team Leader, 3d Squad, 81 Millimeter Mortar Platoon, Weapons Company , Derde Bataljon, Eerste Marines, Regimental Combat Team 7, FIRST Marine Division (Forward) en I MEF (Forward) in de provincie Helmand, Afghanistan.

Harris ontving de Silver Star voor zijn moed in actie. Zoals vermeld in zijn aanbevelingsbrief:
“Toen de ‘machine gunner’ van de ploeg in het been werd geschoten, bewoog korporaal Harris zich onmiddellijk uit zijn gedekte positie terwijl hij nog steeds zwaar onder vuur lag, met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid …. Korporaal Harris pakte zonder aarzelen de gewonde marinier op en droeg hem naar de medische evacuatieplaats, waarbij hij zichzelf opnieuw blootstelde aan effectief vijandelijk vuur vanuit meerdere richtingen. Terwijl hij door een wijngaard liep terwijl hij de gewonde marinier droeg, raakte korporaal Harris een geïmproviseerd explosief en absorbeerde het grootste deel van de explosie met zijn lichaam. Hoewel zijn verwondingen fataal zouden blijken te zijn, heeft korporaal Harris uiteindelijk het leven van de gewonde marinier gered. ”

Deze training werd voor het eerst gepost op de officiële CrossFit site als Workout Of the Day voor 11 november 2020 – Veteranen dag in de VS.

Larry D. Harris - Hero - CrossFitWereld
Larry D. Harris

De WOD

Wat is de workout

Doe 21-18-15-12-9-6-3 reps van:

  • Front Squats
  • Bar Facing Burpees
  • 200 meter Sandbag Carry

Score & informatie

For time: Noteer de tijd die je nodig had voor alle reps.

* Voor RX gebruiken heren;
Front squat- 52 kg
Sandbag – 36 kg

Dames gebruiken;
Front squat- 34 kg
Sandbag – 22,5 kg

DELEN IS SPORTIEF

MEER WOD'S

RECENTE ARTIKELEN