HomeTrainenBenchmark WOD'sHero WOD – Kalsu

Hero WOD – Kalsu

De “Kalsu” Hero WOD is een eerbetoon aan 1st Lt. James Robert Kalsu, 11th Artillery Regiment, 101st Airborne Division, U.S. Army. James stierf op 21 juli 1970 in de A Shau Valley, Vietnam.

Op lijsten met de moeilijkste CrossFit-trainingen is “Kalsu” een frequente kanshebber. Deze training is ontworpen door John Welbourn (CrossFit Football) en Andy Stumpf (voormalig Navy Seal).

De CrossFit Football-website is niet meer live, maar volgens een bericht op de blog van John Welbourn lijkt het erop dat “Kalsu” voor het eerst werd gedeeld op 23 juni 2009. De eerste vermelding op het CrossFit-forum was in oktober van dat jaar.

In dezelfde post onthult John hoe ‘Kalsu’ is ontstaan ​​als een samenwerking tussen hem en Andy (waarmee hij Andy het leeuwendeel van de eer geeft).

John merkt ook op dat 1st Lt. Kalsu een All-American Offensive Tackle was die één seizoen speelde bij de Buffalo Bills (US National Football League) voordat hij het professionele voetbal verliet om in Vietnam te dienen. 1st Lt. Kalsu kreeg een uitstel aangeboden als profvoetballer, maar koos ervoor om zijn belofte om in het leger te dienen, na te komen.

James Robert Kalsu - CrossFitWereld
James Robert Kalsu

De WOD

Wat is de workout

  • Begin met 5 burpees
    * Doe bij de start van elke nieuwe minuut 5 burpees
  • 100 Thrusters

Score & informatie

For time: Noteer de tijd die je nodig had om alle 100 reps te doen.

* Voor RX gebruiken heren 61 kg en dames 43 kg voor de thrusters

DELEN IS SPORTIEF

MEER WOD'S

RECENTE ARTIKELEN