HomeNieuwsAchtergrondHandtekening na een WOD

Handtekening na een WOD

-

Na het doen van een WOD bij een “officiële” wedstrijd komt meestal de judge op je af met een papiertje in zijn/haar hand met de vraag om het te ondertekenen. Maar waar teken je nu eigenlijk voor na de heat? Is het nodig? En wat als ik niet wil tekenen.

Wat is dat papiertje

Het papiertje is niets meer dan een overzicht van de workout of heat die je hebt gedaan. Dit wil zeggen de naam van de WOD of de WOD uitgeschreven, jouw naam, de datum en tijd van het uitvoeren van de WOD, de naam van de judge én – niet geheel onbelangrijk – je score. Dit laatste is dus de tijd, het gewicht of aantal reps dat je hebt gehaald. Dit papiertje komt dus in jouw “dossier” en aan het eind van de gehele wedstrijd is er een overzicht van al jouw heats en scores.

Waar teken je voor

Je tekent voornamelijk voor bevestiging van je score, je moet dus – hoe moe je ook bent – wel proberen te checken of de gegevens en de score klopt. Check dus altijd is dit jouw score formulier (klopt de naam), klopt de WOD en klopt de score. Eigenlijk is het niets meer dan een bevestiging van het uitvoeren van de WOD en de score die je hebt gehaald. Het is dus met name een administratief element zodat altijd van iedereen terug is te vinden wat de score was.

Wat als je niet wilt tekenen

In principe als je niet tekent zal je score ook niet worden opgenomen. Klopt het formulier niet maar de score wel geef dit dan aan. De judge zal dan moeten zorgen voor het juiste formulier en de score daarop overnemen. Ben je het niet eens met de score ook dan kun je dit aangeven. In principe is de regel de judge heeft altijd gelijk maar – zeker bij officiële wedstrijden – kun je wel bezwaar maken. Dit zal tot gevolg hebben dat de meestal aanwezige 2e judge erbij komt om de score te bevestigen. Ben je het er nog steeds niet mee eens dan kun je eigenlijk enkel bezwaar maken als er beelden zijn gemaakt. De wedstrijd leiding zal dan de beelden moeten controleren om de score te bevestigen.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

RECENTE ARTIKELEN