HomeTrainenBenchmark WOD'sGirl WOD – Barbara

Girl WOD – Barbara

Barbara”, een van CrossFit’s eerste zes “Girls” WOD’s en werd voor het eerst gepost (zonder naam) op de officiële CrossFit site als Workout Of the Day voor zondag 13 juli 2003. De originele versie stond 5 minuten rust toe tussen de sets. Pas later dat jaar (27 september) verscheen de training met de naam “Barbara” en werden het slechts 3 minuten rust tussen de rondes.

In een CrossFit Journal-artikel uit september 2013 stond:
Angie”, “Barbara” en “Chelsea” zijn supereenvoudig (ze bestaan ​​volledig uit gewone gymnastiekoefeningen), erg zwaar, versterken de pull-up drastisch, en toch presenteert elk een andere metabolische uitdaging.

“Angie” en “Barbara” bevatten pull-ups, push-ups, sit-ups en squats. “Chelsea” bevat pull-ups, push-ups en squats, maar geen sit-ups. Voor elk van deze drie trainingen vormen de pull-ups duidelijk de grootste uitdaging. In de nasleep van deze trainingen voelen de meeste atleten deze trainingen dan ook aanzienlijke in hun lats, achterste delt en biceps.

Bij CrossFit is de pull-up heilig en heeft iedereen er altijd meer nodig. “Angie”, “Barbara” en “Chelsea” ondersteunen deze waarden en doelstellingen. “


De WOD

Wat is de workout

Doe 5 rondes van

  • 20 Pull-Ups
  • 30 Push-Ups
  • 40 Sit-Ups
  • 50 Air Squats
  • 3 minutes Rest

Score & informatie

For Time: Noteer de tijd die je nodig hebt om alle rondes af te maken.

* Voltooi 5 rondes van de herhalingen in de aangegeven volgorde. Na elke set van 50 Air Squats moet je 3 minuten rusten direct nadat je de laatste squat hebt gedaan.

DELEN IS SPORTIEF

MEER WOD'S

RECENTE ARTIKELEN