HomeNieuwsEric Roza gaat verplaatst van CrossFit CEO naar bestuursvoorzitter

Eric Roza gaat verplaatst van CrossFit CEO naar bestuursvoorzitter

-

Opnieuw opschudding in de CrossFit community. Waarom? Eric Roza stopt als Chief Executive Officer en wordt voorzitter van de Raad van Bestuur. Roza deelde het nieuws met CrossFit-medewerkers in een e-mail verzonden op 3 februari 2022. Volgens die e-mail was Roza van plan om “na ongeveer drie jaar” van CEO naar bestuursvoorzitter te gaan. Dat tijdsbestek werd echter met bijna anderhalf jaar versneld – Roza’s overname van CrossFit werd in juli 2020 afgerond.

“Als bestuursvoorzitter zal ik het leiderschapsteam ondersteunen en begeleiden en met hen blijven samenwerken aan de langetermijnvisie en -strategie, terwijl ik het merk extern blijf vertegenwoordigen, en we zijn begonnen met het zoeken naar een nieuwe CEO.”

Er werd geen enkele naam genoemd die momenteel in overweging wordt genomen voor Roza’s opvolger. Als bestuursvoorzitter zal Roza “diep betrokken blijven bij de toekomst van CrossFit en nauw samenwerken met het leiderschapsteam aan de doelstellingen en plannen van het bedrijf.”

In zijn e-mail vermeldde Roza geen aanvullende redenen waarom hij terugtreedt als CEO van CrossFit, behalve dat het “vanaf het begin” zijn plan was om dit te doen zodra zijn team zijn “ambitieuze visie” had bereikt, waaronder de verdere internationalisering van de sport. Volgens Roza:

β€œIn 2021 hebben we meer dan 1.000 filialen toegevoegd, meer dan 15.000 nieuwe coaches geaccrediteerd en honderdduizenden nieuwe leden verwelkomd, ook al blijft COVID een impact hebben op veel van onze belangrijkste markten. Dat is een enorme vooruitgang.”

Voorafgaand aan zijn overname van CrossFit en zijn rol als CEO van het bedrijf, leidde Roza het team dat het bedrijf Datalogix voor het verzamelen van consumentengegevens bouwde en verkocht aan Oracle voor een gerapporteerde ~ $ 1,2 miljard. Daarnaast is hij CrossFit Level 2 Trainer en mede-oprichter van CrossFit Sanitas in Boulder, CO.

CrossFit-leiderschap

Roza’s overstap naar bestuursvoorzitter markeert de tweede grote verandering in het leiderschap van CrossFit in 2022. Voormalig CrossFit General Manager van Sport Dave Castro werd ontslagen op 4 januari 2022 – zeven weken voor de start van de 2022 CrossFit Open op 24 februari 2022. Justin Bergh verving Castro in de rol en heeft sindsdien de toekomstplannen van CrossFit aangekondigd voor verbeterde communicatie, inclusiviteit van partners bij het nemen van beslissingen, wedstrijdprogrammering en de toekomstige verwachtingen van CrossFit HQ.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN