HomeNieuwsDon Faul de nieuwe CEO van CrossFit

Don Faul de nieuwe CEO van CrossFit

-

In het toeleven naar en al het spectaculaire geweld rondom de CrossFit Games van dit jaar zou je bijna vergeten dat er inmiddels ook een nieuwe CEO is aangesteld bij CrossFit inc. Don Faul is de nieuwe CEO en hij zit alweer even op zijn plek als CEO maar wat weten we van hem en wie is hij?

Wie is Don Faul

Don Faul is een voormalig pelotonscommandant van het Amerikaanse Korps Mariniers, ervaren executive en heeft meer dan acht jaar CrossFit-ervaring. Hij stapt nu in de rol van CEO van CrossFit inc. Voordat Faul deze functie aanvaardde, bekleedde hij belangrijke operationele functies bij op groei gerichte bedrijven op het gebied van consumententechnologie, waaronder Pinterest, Meta en Google.

Faul is ook de voormalige CEO van Athos, een bedrijf voor slimme kleding waarvan het product is ontworpen om atleten en leden van het leger bruikbare gegevens over hun spieractiviteit te bieden. Voor Athos was Faul Head of Operations voor Pinterest, waar hij verantwoordelijk was voor internationale groei en operaties, klantenondersteuning en andere inspanningen om inkomsten te genereren. Eerder in zijn carrière was hij VP van Global Online Operations voor Facebook en Manager of Online Sales and Operations bij Google.

In een tijd waarin de wereldwijde gezondheidstrends afnemen en mensen honger hebben naar persoonlijke verbinding en gemeenschap, is CrossFit belangrijker dan ooit
zei Faul. “Ik heb de impact van CrossFit uit de eerste hand ervaren en heb gezien hoe het mensen helpt hun conditie te verbeteren, chronische ziekten om te keren en zinvolle verbindingen op te bouwen met andere leden van de CrossFit-gemeenschap. Er zijn meer dan 14.000 CrossFit-partners over de hele wereld die het leven van miljoenen mensen hebben veranderd. Maar we zijn net begonnen. Het is onze taak om CrossFit te delen met de rest van de wereld, zodat onze partners en coaches de tientallen miljoenen mensen kunnen helpen en inspireren die we nog niet hebben bereikt.”

Faul ging naar de United States Naval Academy, waar hij een collegiale All-American in rugby was. Na zijn afstuderen diende hij als marinierspelotoncommandant bij het 1st Light Armored Reconnaissance Battalion en de 1st Force Reconnaissance Company.
Na zijn dienst behaalde Faul zijn MBA aan de Stanford Graduate School of Business. Hij woont momenteel in de San Francisco Bay Area met zijn vrouw en hun drie meisjes.

Momenteel is Don ook bestuurslid van Nuru International.

Dave Castro zal onder hem werken in een adviserende rol.

Interview

Faul heeft ook al een uitgebreid interview gedaan waarin we meer over hem te weten komen.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN