HomeNieuwsCrossFit GamesDit moet je zien! Mat Fraser wint het 1 RM Snatch event

Dit moet je zien! Mat Fraser wint het 1 RM Snatch event

-

Ja, we hebben al een artikel geschreven over de winnaars van het Dubai CrossFit Championship. Maar dit vonden we zo gaaf dat we er toch los aandacht aan wilde besteden.

Het 4e event van de Dubai CrossFit Chapionship was het halen van een 1 rep max snatch in maximaal 5 minuten. Mat Fraser wist het spannend te maken en heel fijn om naar te kijken.

Actie op de vloer

In de voorgaande heats stonden de Zuid-Afrikaanse atleten Ruan Duvenage en Jason Smith beide aan de top met 136kg aan de barbell. Griffin Roelle van CrossFit Dwala haalde al 135kg in een eerdere heat.

Smith opende met grote gewichten op met zijn eerste lift. Hij begon meteen met 120kg waarna hij zich een weg naar 136kg werkte. Met nog maar een paar seconden op de klok laadde hij 140 op, maar miste deze lift. Niet gek want 136kg past bij zijn lifetime PR.

Fraser

Ook Fraser begon bij 120kg. Daarna miste hij de lift van 129 kg maar ging toch door tot 131 kg. Om vervolgens door te gaan met 136kg. Net voor de lift veranderde hij van gedachten en hing 1 kg extra aan de barbell om het totaal op 137kg te brengen. Hij mist deze lift eerst maar na een korte reset haalt hij deze lift alsnog!
Deze intelligente tactische beslissing stelde hem in staat om de voorgaande lifts op de meest effectieve manier te overstijgen. Te allen tijde was hij zich scherp bewust van alle andere atleten om hem heen en wist precies wat ze aan het doen waren.

Fraser oogde kalm tijdens de hele tilperiode, behalve toen een cameraman zijn zicht op de klok blokkeerde en Fraser hem uit de weg schreeuwde.

It felt good today so I decided to load up and go for the win”

Mat Fraser

*Klik door naar ~1:30:00 om de laatste heat met Fraser, Mayer, BK en meer te bekijken.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN