HomeNieuwsCrossFit GamesDe winnaars van de CrossFit Open 2022

De winnaars van de CrossFit Open 2022

-

Drie workouts in drie weken. Hier is een blik op wie er aan de top staan van elke divisie na de CrossFit Open 2022.

Nog een maand geleden deden honderdduizenden atleten mee aan de CrossFit Open – sommigen om te genieten van een gaaf evenement met de community en sommigen om echt te strijden voor een kans om door te gaan naar de volgende fase van het CrossFit Games-seizoen van 2022.

Na drie trainingen in drie weken, stegen een man en een vrouw naar de top van het klassement in elke divisie. Hier is een blik op de kampioenen.

Individual

Beide individuele Open winnaars pakten dit jaar hun spullen en verhuisden en hun hele leven om samen met andere topatleten in de sport te kunnen trainen. Nu kunnen we zien hoe een verandering in trainingsteams een grote invloed kan hebben in wedstrijdprestaties.

Mallory O’Brien

MalloryO'Brien - CrossFit Atleet - CrossFitWereld

Met haar 18 jaar is Mallory O’Brien de jongste winnaar in de geschiedenis van de Open. De in 2021 op de zevende plaats eindigende Games-finisher vestigde ook meteen het record voor de beste Open-prestaties op basis van de gemiddelde finishes over alle drie de trainingen.

O’Brien week nooit verder af van de top twee en behaalde een tweede plaats op 22.2 en overwinningen in 22.1 en 22.3.

Dit jaar verhuisde O’Brien naar Vermont om zich bij Mat Fraser’s HWPO-trainingsteam te voegen. Momenteel leidt ze de damesdivisie na deze eerste stap in het CrossFit seizoen. Wij denken dat ze goed op schema zit om aan het einde van 2022 op het podium te komen tijdens de finale.

Saxon Panchik

Saxon Panchik - CrossFit Atleet - CrossFitWereld

Sluit je ogen en wijs naar het mannenklassement in elk stadium van CrossFit-competitie en de kans is groot dat je een Panchik in de buurt van de top raakt – en inderdaad, Saxon Panchik claimde de eerste plaats slechts twee weken na zijn verschijning in de live aankondiging van Open workout 22.2. De topprestaties zijn in lijn met de trend die hij vorig jaar zette tijdens de NOBULL CrossFit Games 2021, waar hij als vijfde in zijn carrière als beste eindigde.

Panchik voegde zich dit seizoen bij het PRVN-team en verhuisde naar Nashville, waar hij samen met vijfvoudig CrossFit Games-kampioen Tia-Clair Toomey en zevenvoudig Games-atleet Brooke Wells trainde bij CrossFit East Nashville.

Teens

Bij de teens zagen we ook weer echte toppers. De winnaars waren:

Lucy McGonigle

Lucy nam de leiding op alle drie de Open-workouts. De prestatie volgt op de tweede plaats in de Open en de Games van vorig jaar in dezelfde divisie, wat bewijst dat de 15-jarige klaar is om in 2022 naar de top te pushen.

RJ Mestre

Vorig jaar was RJ de hoogst gerangschikte 14-jarige na de vijfde plaats in de 14-15-divisie op de NOBULL CrossFit Games van 2021. Hij eindigde als tweede op het Wodapalooza Fitness Festival in 2022, een evenement officieel aangesloten met een CrossFit-evenement, in de tieners 13-15-divisie.

Mestre is nu 15 en is het seizoen 2022 sterker dan ooit begonnen met twee Open-overwinningen en één tweede plaats samen goed voor de eerste plaats in het algemeen.

16 – 17 jaar

Emma Lawson

De sterkste 16-jarige van 2021 is ook dit jaar terug. Na een doorbraak vorig seizoen, richt de tiener zich op de individuele divisie. Zal ze zich aansluiten bij Mal O’Brien, Emma Cary, Haley Adams en de andere tieners die het tegen elkaar opnemen in de individuele afdeling?

Lawson was uitgenodigd voor de tweede live-aankondiging van de 2022 Open, waar ze samen met viervoudig Games-atleet Laura Horváth 22.2 optrad. De nu 17-jarige won 22.1 in haar klasse, derde in 22.2 en tweede in 22.3.

Elijah Subiono

De Hawaiiaanse tiener Elijah Subiono eindigde de NOBULL CrossFit Gamesvan 2021 als zesde in de Boys 16-17-divisie en is nu aan het begin van het seizoen 2022 naar de eerste plaats gesprongen.

Subiono eindigde met 22.1 op de tweede plaats, 22.2 op de eerste en 22.3 op de tweede plaats, waarmee hij de eindzege veiligstelde.

Masters 35-39

Laurie Clément

Laurie Clément maakte haar masters debuut met een Open overwinning. Nadat ze als tweede met 22.1 was geëindigd, won ze de laatste twee trainingen en won ze de 35-39-divisie voor dames.

Sam Dancer

Dit is het eerste jaar van Sam Dancer als master, en net als Clément opende hij met een overwinning. De drievoudig Games-atleet (één individu, twee teams) is op de goede weg om dit jaar terug te keren naar de CrossFit Games.

Masters 40-44

Giulia Roggio

De Italiaanse Giulia Roggio had vorig jaar een geweldig seizoen en werd 15e op de CrossFit Games in de divisie 40-44. Nu is ze klaar om het naar een hoger niveau te tillen. Roggio eindigde met 22.1 als eerste en 22.2 als tweede en sloot de Open met een knal af met wederom een eerste plaats in 22.3. Hiermee pakte ze de eerste plaats van het damesklassement 40-44.

Alexandre Jolivet

Europa heeft aanspraak gemaakt op de 40-44 divisie. Viervoudig Games-masteratleet Alexandre Jolivet uit Frankrijk bewees dat consistentie de sleutel is. Elk evenement op slechts twee plaatsen van elkaar eindigen (zevende in 22.1 en vijfde in 22.2 en 22.3) was voldoende om de eerste plaats op het mannenklassement veilig te stellen.

Masters 45-49

Michelle Suozzi

Tweevoudig Games-atleet (vrouwen 40-44) Michelle Suozzi begon de 2022 Open als 10e. Maar na een tweede plaats in 22.2 en overwinning in 22.3 sloot ze de Open af op de eerste plaats in het algemeen.

De overwinning markeerde Suozzi’s eerste carrière Open overwinning, met een op een na beste plaatsing van 13e in 2020.

Angel Cardenas

Angel Cardenas neemt sinds 2013 deel aan de Open, met zijn beste Open-finish op de 29e plaats in 2018 – tot dit jaar. Cardenas eindigde 22.1 als derde, 22.2 als 16e en eindigde met een overwinning voor 22.3 en hiermee de eerste plaats op het mannenklassement 45-49.

Masters 50-54

Cheryl Brost

Cheryl Brost heeft Games-ervaring in drie divisies: individueel, Dames 40-44 en Dames 45-49. In haar 50-54 divisiedebuut heeft de achtvoudig Games-atleet nu een vierde Open-overwinning aan haar cv toegevoegd.

Steve Hartle

Steve Hartle heeft ook drie divisies van CrossFit Games-competitie meegemaakt: team, heren 45-49 en heren 50-54. Dit is echter de eerste Open-overwinning van zijn carrière nadat hij in 2020 mis greep met een tweede plaats in de 50-54-divisie.

Masters 55-59

Josée Sarda

De Canadese Josée Sarda is teruggekeerd naar de competitie na een sanctie van vier jaar en eindigde haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen bovenaan het klassement. Nadat ze als derde eindigde in 22.1, won ze de laatste 2 Open workouts.

Liemerson Caporalli

Liemerson Carporalli neemt sinds 2015 deel aan de masters-divisie en eindigde de 2021 de Age-Group Online Qualifier als 51e in de divisie 50-54 heren. Nu Caporalli de 55-59-divisie betreedt, begint hij sterk met een Open-overwinning.

Masters 60-64

Donna Eramo

Fitness zit in de Eramo-familie. Moeder van Games-veteraan Kristi Eramo O’Connell, Donna nam van 2016-2018 deel aan de CrossFit Games, telkens in de 55-59-divisie voor dames. Tijdens de 2022 Open won ze 22.2 in haar divisie werd ze zevende in 22.1 en tweede in 22.3.

Fernando Haselof

Fernando Haselof, de viervoudig fitste man in Brazilië, voegde een vijfde jaar toe aan zijn record naast zijn eerste Open-overwinning. Hij zakte nooit onder de top vijf en eindigde sterk met een overwinning in 22.3.

Masters 65+

Patricia Failla

Zevenvoudig Games-atleet Patricia Failla heeft haar derde Open-overwinning aan haar cv toegevoegd. Ze won de 60+ divisie op de CrossFit Games 2017 en was de op één na sterkste in 2018.

John Mariotti

John Mariotti is een drievoudig Games-masteratleet. Dit jaar markeert Mariotti’s eerste Open-overwinning, met een op een na beste finish in 2017 toen hij tweede werd in de heren 60+ divisie.

Adaptive Upper Extremity

Anne-Laure Coutenceau

De op twee na fitste vrouw van 2021 in de Upper Extremity-divisie is terug en klaar voor meer. Anne-Laure Coutenceau heeft haar eerste Open gewonnen met twee Open workout-overwinningen en een vijfde plaats.

Casey Acree

Verdedigend kampioen van de bovenste extremiteiten Casey Acree pakte een volledige overwinning op de 2022 Open. Dit is zijn tweede opeenvolgende Open overwinning.

Adaptive Lower Extremity

Valerie Cohen

Een ander regerend kampioen staat bovenaan het klassement na het sluiten van de 2022 Open. Valerie Cohen is voormalig universiteitsturnster, maar na een scheur in haar achillespees kon ze door een postoperatieve infectie niet meer lopen. Cohen blijft vooruitgang boeken in de atletiek en ze is haar seizoen 2022 sterk begonnen.

Ole Kristian Antonsen

Ole Kristian Antonsen is de regerend kampioen van de onderste extremiteit heren divisie en is op de goede weg om twee opeenvolgende titels te behalen. Antonsen eindigde de 2021 Open als eerste en voegt nu een tweede overwinning toe na zijn spectaculaire optreden in de 2022 Open.

Adaptive Neuromuscular

Morgan Johnson

Morgan Johnson heeft al bijna 15 jaar van haar leven het syndroom van Tourrette, maar blijft uitblinken als CrossFit-atleet. Ze nam vorig jaar deel aan de individuele en teamkwartfinales en is voor het seizoen 2022 toegetreden tot de Neuromusculaire divisie. Johnson eindigde op 22.1 als derde en 22.2 en 22.3 als tweede, waarmee zij de overwinning voor de Women’s Neuromuscular-divisie veiligstelde.

Brett Horchar

Ik heb gaten in mijn hersenen, maar succes komt niet zonder een beetje pijn. (Multiple sclerose) heeft niets op mij.” — Brett Horchar

De sterkste man in de neuromusculaire divisie is klaar om nog een titel te pakken. Na het winnen van de 2021 Open en de Games in zijn divisie, voerde Horchar de divisie opnieuw aan in de 2022 Open, waarbij hij nooit lager dan de tweede plaats eindigde en de eerste plaats veiligstelde in 22.1 en 22.3.

Adaptive Vision

Kimberley Dekeyrel

Na het winnen van de Open vorig jaar heeft Kimberley Dekeyrel weer een Open overwinning aan haar cv toegevoegd. Ze kwam nooit onder de derde plaats en won zowel 22.1 als 22.3.

Marc Gil Manzanares

Marc Gil Manzanares uit Spanje heeft zijn tweede opeenvolgende Open gewonnen. Hij werd vijfde in 22.1 en won de Open Workouts 22.2 en 22.3.

Adaptive Seated With Hip Function

Amalia Ortuño

Amalia Ortuño uit Costa Rica is tweevoudig WheelWOD-wereldkampioen en tweevoudig Wodapalooza-overwinnaar. Ze behaalde de eerste plaats in de Open van vorig jaar en dit jaar voegt ze nog een eerste plaats toe aan haar collectie.

Tom Miazga

Tom Miazga heeft verschillende ongelooflijke prestaties op zijn naam staan: viervoudig WheelWOD-kampioen, 2008 Peking Paralympian, 2021 Open-winnaar en nu 2022 Open-winnaar in de Seated With Hip Function-divisie.

Adaptive Seated Without Hip Function

Andrea Wilson

Andrea Wilson is de sterkste vrouw van 2021 in de Seated Without Hip Function-divisie. Ze won zowel Open Workouts 22.1 als 22.3 en eindigde met 22.2 op de tweede plaats.

Simon Farre

De Fransman Simon Farre heeft zijn tweede CrossFit Open gewonnen. Hij was de tweede plaats op Wodapalooza in 2022 en de Marseille Throwdown-kampioen in de adaptieve zittende divisie.

Adaptive Short Stature

Setareh Emadzadeh

De Canadese Setarah Emadzadeh nam dit jaar deel aan haar eerste CrossFit Open en nam de overwinning mee naar huis na drie weken competitie. Ze traint vanuit CrossFit West Vancouver.

Timothy Murray

Timothy Murray schreef zich ook in voor zijn eerste CrossFit Open en won datzelfde jaar zijn eerste Open. Hij bereidt zich al voor op de halve finales en is klaar om de volgende competitiefase aan te gaan.

Adaptive Intellectual

Georgië Vasconcelos

Georgia Vasconcelos uit Bosnië en Herzegovina voltooide de CrossFit Open-workouts bij Terminal 1 CrossFit in Brazilië. Dit was haar eerste CrossFit Open.

Lance King

Lance King traint bij Adventure Awaits CrossFit in Schofield, Wisconsin. Dit was zijn eerste CrossFit Open en hij vertrekt meteen met een eerste plaats. King zakte op geen van de drie trainingen onder de tweede plaats.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN