HomeNieuwsCrossFit GamesDe vernieuwingen in het CrossFit Games seizoen

De vernieuwingen in het CrossFit Games seizoen

-

Dat er veel gaat veranderen hoeven we natuurlijk niemand meer te vertellen. Er is al veel bekend gemaakt en er zijn al tientallen artikelen verschenen over alle veranderingen die komen gaan in het nieuwe CrossFit Games seizoen. Maar wat moet je nu echt weten?

Wat zijn de veranderingen

Laten we eens beginnen bij wat er blijft. Want er zijn ook dingen die gewoon blijven zoals ze zijn. We weten in ieder geval zeker dat de CrossFit Open blijft en we weten ook zeker dat de CrossFit Games blijven.

Wat verdwijnt er dan? Simpel, de Regionals en de invitational zullen komen te vervallen.

Wat is er nieuw

Zoals velen en ook wij nemen we nog een slag om de arm maar het ziet er naar uit dat er een aantal zaken zullen veranderen namelijk:

  • De CrossFit open zal vanaf nu in oktober worden gehouden
  • Elk land met een gelicentieerde partner bekroont de titel van ‘Fittest in country’ gedurende de vijf weken durende Open. De beste man, vrouw en team zullen een uitnodiging ontvangen voor de CrossFit Games.
  • CrossFit zal nu samenwerken met externe evenementen om 16 CrossFit-goedgekeurde wedstrijden van november tot en met juni te organiseren. De winnaars van elke wedstijd krijgen een uitnodiging voor de CrossFit Games.
  • CrossFit gaat het uitzenden uitbesteden aan een andere partner.

Wat weten we nog niet?

Op het moment van schrijven is het nog niet helemaal duidelijk welke leeftijdscategorieën en divisies er zullen komen.

Hoe ziet de kalender er nu uit

Oktober: De CrossFit Open.
November – Juni: 16 aangewezen CrossFit competities
Augustus: De CrossFit Games.

De nieuwe CrossFit Open

In elk land waar een CrossFit affiliate is, zullen atleten strijden om de titel van fitste in hun land. Elke mannelijke, vrouwelijke en teamwinnaar wordt gekroond tot de sterkste in hun land en ontvangt een uitnodiging voor de CrossFit Games.
Echter, gezien de timing van deze verandering, zullen er twee CrossFit Opens zijn voor het seizoen 2019: één eind februari en dan één in oktober, waar het zal blijven. Omdat niet alle 16 aangewezen evenementen klaar zullen zijn voor het seizoen 2019. Waarschijnlijk zal CrossFit de top 20 van de Open en alle winnaars in elk land halen.

Aangewezen CrossFit competities

Zoals eerder al geschreven verdwijnen de Regionals.
CrossFit is momenteel in gesprek met verschillende externe competities zoals Dubai Fitness Championship, Wodapalooza en Granite Games om mee samen te werken voor het komende seizoen. CrossFit biedt toezicht, veiligheid, medisch personeel en expertise op het gebied van evenementen. Elke atleet of team die een van deze evenementen wint, ontvangt een uitnodiging voor de CrossFit Games.

*Update: De lijst met aangewezen kwalificatie events kun je hier vinden

De CrossFit Games

Met één atleet uit elk van de 162 landen die de CrossFit Games bijwoonden, evenals een tiental extra door vanuit de aangewezen evenementen, is de selectie van atleten aanzienlijk uitgebreid. We zien waarschijnlijk bijna 350 mannelijke en vrouwelijke atleten.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN