HomeNieuwsDe rol van Dave Castro nu hij terug is

De rol van Dave Castro nu hij terug is

-

Geen geruchten meer. Het is officieel. Dave Castro keert terug naar CrossFit en zal nauw samenwerken met CEO Don Faul om de toewijding van het bedrijf aan zijn filialen, coaches en de methodologie te versterken.

Stukje achtergrond

Tot het begin van het jaar was Castro de algemeen directeur van Sport voor CrossFit Inc. en verantwoordelijk voor het creëren en uitbreiden van wat we kennen als de CrossFit Games. Hij werd in de eerste week van januari ontslagen uit zijn functie, maar nu is hij officieel terug.

“Dave Castro zal terugkeren naar CrossFit als een belangrijke adviseur die zich richt op onze filialen en coaches, en nieuwe gebieden voor innovatie in het hele bedrijf zal verkennen”, zei de toen nog in dienst zijnde interim-CEO Alison Andreozzi. “Dave’s diepe passie en toewijding aan CrossFit en aan wat ons uniek maakt, zal de sleutel zijn tot onze toekomstige groei en momentum. We kijken uit naar zijn terugkeer en de samenwerking in de toekomst.”

Geen CrossFit Games meer

Tot begin dit jaar stond Dave Castro synoniem voor de CrossFit Open en de workouts die we geprogrammeerd hebben om de volgende Fittest on Earth te ontdekken. Hoewel hij terug is, zal hij niet meer deelnemen aan die afdeling.

“De filialen en het Seminar-team zijn belangrijke onderdelen van wie ik ben en wat voor mij belangrijk is”, zei Castro, eraan toevoegend dat hij “een meer wil kunnen geven” en “CrossFit naar een hoger niveau wil tillen.”

Als adviseur van interim-CEO Alison Andreozzi en nu Don Faul heeft Dave Castro boxen in de VS bezocht, eigenaren en coaches ontmoet en geluisterd naar hun gedachten over wat ze daarna willen.

Officiële aankondiging van de terugkeer van Dave Castro

Dave Castro keert terug naar het hoofdkantoor van CrossFit om een ​​adviserende rol te vervullen voor de CEO, terwijl deze werkt aan het versterken van CrossFit’s toewijding aan zijn gelieerde ondernemingen, coaches en de methodologie.

“Ik ben nederig en vereerd, waardeer de kans en ik ben opgewonden”, zei Castro tijdens een bedrijfsvergadering op donderdag 9 juni.

“Ik begon 20 jaar geleden met CrossFit te werken met Greg en Nicole, en we waren in het begin erg gefocust op training, reizen naar filialen, lesgeven in seminars,” zei Castro over de jaren voordat zijn focus verschoof naar de CrossFit Games.

Van 2008 tot 2020 — voordat hij de Games lanceerde en uitbreidde van een klein evenement op zijn familieboerderij tot het gouden standaardevenement en spektakel dat het is geworden — werkte Castro zij aan zij met CrossFit-oprichter Greg Glassman en Nicole Carroll om een ​​wereld op te bouwen -klasse kader van coaches wiens expertise hen weergaloos maakt op het gebied van fitness.

En hoewel hij de afgelopen 15 jaar met veel plezier de Games creëerde en liet groeien, gaf Castro toe dat hij voelde dat er iets voor hem ontbrak.

“De filialen en het Seminar-team zijn belangrijke onderdelen van wie ik ben en wat belangrijk voor me is”, zei Castro, eraan toevoegend dat hij “meer wil geven.”

Die passie en toewijding zijn de redenen voor de terugkeer van Castro.

“Dave belichaamt zoveel van wie we zijn bij CrossFit,” zei toenmalig Intermin CEO Andreozzi, en merkte op dat veel belangrijke gebieden van het bedrijf “kwamen van ideeën die Dave had.”

In zijn nieuwe rol zei Castro dat hij wil helpen “CrossFit naar een hoger niveau te tillen”. De sleutel hiertoe, zei Castro, is het versterken van de kern van CrossFit: de filialen.

Daartoe heeft hij de afgelopen maanden sportscholen in de VS bezocht, eigenaren en coaches ontmoet en geluisterd naar hun gedachten over “waar ze naartoe gaan en wat ze voelen”, legde Castro uit.

CrossFit GM van GYM Gary Gaines zei: “Ik zou niet blijer kunnen zijn om Dave terug te hebben in deze hoedanigheid. Zijn toewijding aan CrossFit en, belangrijker nog, onze filialen, valt niet te ontkennen. Door gebruik te maken van zijn ervaring en creativiteit, kunnen we onze aangesloten eigenaren ondersteunen en voortbouwen op wat nu al de sterkste community ter wereld is.”

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN