HomeKleding en gearDe beste sporthorloges voor CrossFitters

De beste sporthorloges voor CrossFitters

-

Het is absoluut geen geheim dat wij fan zijn van WHOOP (lees ons artikel over WHOOP). Maar er zijn uiteraard ook liefhebbers van echte smartwatches omdat die nu eenmaal meer doen dan alleen maar meten en analyseren. En ondanks onze voorliefde voor WHOOP alleen al vanwege het ontbreken van een scherm dat zou kunnen barsten snappen wij heel goed dat je misschien wel meer wilt. Dus zijn wij er eens ingedoken welke smartwatches zijn er nu en welke zouden geschikt zijn voor CrossFit?

Als je begint met zoeken naar “de beste sporthorloges voor CrossFit” , dan zul je al snel ontdekken dat nog niet zo eenvoudig is. Natuurlijk is er een overvloed aan op algemene fitness gerichte draagbare technologie, en hoewel de meeste geweldig zijn voor dingen als hardlopen, fietsen en zelfs zwemen, lijken er maar weinig echt goed uitgerust te zijn om te passen bij het unieke karakter van CrossFit-training.

Het goede nieuws is dat er wel een paar smartwatches op de markt zijn die een perfecte aanvulling kunnen zijn op je CrossFit-uitrusting. In dit artikel vind je de beste die wij konden vinden.

Garmin Fenix 6 Pro

Specificaties:

Display: 1.3 inch
Gewicht: 83 gram
Batterijduur: tot 14 dagen
Touchscreen: Nee
Resolutie: 280×280
Waterdichtheid: Zwemmen / snorkelen

Koop op bol.com

Hoewel FitBit misschien de favoriete smartwatch is voor casual fitnessfans en degenen die gewoon hun gezondheid willen verbeteren, heeft Garmin bewezen het merk te zijn voor degenen die hun fitnesstraining echt serieus nemen. De Garmin Fenix ​​6 Pro is een perfect voorbeeld van waarom de draagbare technologie van het bedrijf zo’n hit is geworden, niet alleen bij CrossFit-atleten, maar ook bij hardlopers, roeiers, klimmers en andere atleten. Het hoogtepunt hiervan zijn de unieke Pulse Ox-sensoren die de zuurstofverzadigingsniveaus van het lichaam bewaken en een innovatieve lichaamsbatterij die een schatting geeft van jouw huidige energiereserves. Dit kan ongelooflijk handig zijn om te weten wanneer het tijd is om echt alles te geven en wanneer het tijd is om een ​​rustdag te nemen.

Ook maken de compatibiliteit met Garmin Strength en een aantal goede Garmin CrossFit-apps het mogelijk om toegang te krijgen tot een aantal vooraf ontworpen WOD’s en deze te volgen, met opgeslagen prestatiestatistieken zodat je ze via internet kunt openen om je training te analyseren. Combineer dit alles met een ingebouwde intervaltrainingsmodus die ideaal is voor CrossFit en andere HIIT-trainingsactiviteiten, en het is geen wonder dat de Garmin Fenix ​​6 Pro momenteel een van beste CrossFit-horloge op de markt is.

Voordelen:

 • Display is goed afleesbaar, zelfs in zonlicht.
 • Inclusief geavanceerde slaapmonitoring.
 • Biedt muziekopslag en compatibiliteit met streamingdiensten van derden, zoals Spotify en Apple Music.

  Nadelen:
 • Het hoge prijskaartje maakt het een van de duurste horloges die er zijn.
 • Sommige gebruikers melden dat het tijd kost om alle functies van de Fenix 6 Pro te leren gebruiken.
Meer info & kopen >Apple Watch Series 7

Specificaties:

Display: 1.61 inch
Gewicht: 36,5 gram
Batterijduur: +/- 36 uur
Touchscreen: Ja
Resolutie: Retina
Waterdichtheid: Zwemmen

Koop op bol.com

Garmin heeft misschien een paar goede apps voor CrossFit, maar lang niet zoveel als je in de Apple App Store zult vinden. Van de beste CrossFit-timer-apps tot apps met vooraf ingestelde WOD’s, hartslagmeting en meer, als je serieus de beste tools wilt gebruiken om je trainingen te optimaliseren, is de Apple Watch Series 7 misschien iets voor jou.

Afgezien van apps, is het grootste verkoopargument van Apple’s wearable dat het een always-on retina-display heeft. Als die modus is ingeschakeld, zijn alle prestatiegegevens de hele tijd zichtbaar, wat betekent dat je niet halverwege je volgende Grace WOD hoeft te stoppen om je activiteit te controleren.

Met behulp van de Functional Fitness-instelling kun je jouw hartslag volgen en vergelijken over verschillende trainingen heen om te zien waar je aan het verbeteren bent, terwijl het hoofddisplay niet alleen de gemiddelde hartslag toont, maar ook de duur van de trainingssessie, het geschatte aantal calorieën en meer.

Ten slotte bevat deze watch geavanceerde functies zoals bloedzuurstofmonitoring, ECG-tests en herstelmonitoring, die allemaal de Apple Watch Series 7 tot een ideale keuze maken voor technisch onderlegde CrossFitters.

Voordelen:

 • Groter dan gemiddeld schermformaat maakt het gemakkelijker om het scherm te bekijken.
 • Zeer duurzaam ontwerp met scheurbestendig scherm.
 • Voorzien van ingebouwde valdetectie voor solo-workouts.

  Nadelen:
 • Batterij gaat niet zo lang mee als bij andere horloges.
 • Laadt op met een USB-C-kabel die niet compatibel is met oudere oplaadblokken.
Meer info & kopen >Garmin Vivoactive 4

Specificaties:

Display: 1.1 inch
Gewicht: 50 gram
Batterijduur: 8 dagen
Touchscreen: Ja
Resolutie: 265×265
Waterdichtheid: tot 50 meter

Koop op bol.com

Met een lagere prijs maar met iets minder functies dan de Fenix ​​Pro, helpt de Garmin Vivoactive 4 nog steeds om je energieniveau bij te houden met behulp van de Pulse Ox. Bovendien berekent deze smartwatch ademhaling, stress, hydratatie, menstruatiecyclus en meer. Dankzij de meer dan 20 vooringestelde indoor- en GPS-sportfitness-app kun je al je statistieken tijdens je training opnemen.

Als je iets anders wilt dan CrossFit, kun je dat gemakkelijk volgen met geanimeerde trainingen op het scherm. Bijvoorbeeld Pilates, yoga en kracht- en cardio-oefeningen. Er zijn ook tracking- en veiligheidsfuncties zoals incidentdetectie tijdens bepaalde activiteiten. Zodra je de watch koppelt met een compatibel apparaat, Ook kun je hulp krijgen door een realtime locatie naar hulpdiensten te sturen.

De Garmin Vivoactive 4 heeft een langere batterijduur, waardoor je hem gemakkelijk in verschillende standen kunt gebruiken zonder batterijangst te krijgen. Je kunt hem tot 8 dagen gebruiken in smartwatch-modus: 6 uur in muziek- en GPS-modus.

Pluspunten

 • Groot LED-scherm
 • Je kunt het koppelen met zowel Android- als Apple-apparaten
 • Geanimeerde trainingen
 • Tracking- en veiligheidsfuncties
 • Geweldige batterijduur
 • Energiebewaking van de lichaamsbatterij
 • Kan muziek afspelen

Nadelen

 • Niet zo robuust als andere CrossFit-horloges op deze lijst
Meer info & kopen >Polar Vantage V2

Specificaties:

Display: 1.2 inch
Gewicht: 52 gram
Batterijduur: 40 uur in trainingsmodus
Touchscreen: Ja
Waterdichtheid: tot 100 meter

Koop op bol.com

Hoewel alle CrossFit-horloges in deze lijst hoge cijfers scooren voor nauwkeurigheid, scoorde geen enkele hoger in deze categorie dan de Polar Vantage V2.

Deze high-end smartwatch maakt gebruik van Precision Prime Sensor Fusion-technologie, wat resulteert in de hoogste hartslagnauwkeurigheidsniveaus van elk horloge dat er is. Het beste is dat de optische HR-sensor in het apparaat is geïntegreerd, wat betekent dat je kunt rekenen op nauwkeurige metingen zonder dat je een borstband nodig hebt.

Niet dat nauwkeurigheid het enige is dat deze heeft. De Vantage V2 wordt geleverd met twee uitstekende programma’s; Training Load Pro en Recovery Pro. Deze apps werken samen en geven je uitgebreide inzichten in de intensiteit van je trainingssessies en hoe die sessies je lichaam beïnvloeden, evenals hoe je vordert met herstel. Als je het type atleet bent dat zo enthousiast wordt van CrossFit dat je je soms schuldig maakt aan overdrijven, kan dit erg waardevol zijn om je eraan te herinneren een rustdag te nemen of het op zijn minst wat rustiger aan te doen.

Ten slotte is het moeilijk om niet onder de indruk te zijn van de levensduur van de batterij, die tot 40 uur trainingstijd biedt op een enkele lading.

Voordelen:

 • Lichtgewicht maar toch duurzaam ontwerp.
 • Wordt geleverd met Polar Flow App met HIIT-optie voor het volgen van CrossFit-training.
 • Biedt volledige trainingsgegevens om u te helpen uw prestaties te analyseren en te verbeteren.

Nadelen:

 • Biedt geen vooraf ingestelde CrossFit trainingen.
 • Touchscreen reageert minder snel dan andere smartwatches.
Meer info & kopen >Garmin Instinct

Specificaties:

Display: 1.27 inch
Gewicht: 52 gram
Batterijduur: 7 dagen
Resolutie 128×128
Touchscreen: Nee
Waterdichtheid: tot 100 meter

Koop op bol.com

Als je het idee van een Garmin op het hoogste niveau leuk vindt, maar vond dat de Fenix ​​6 Pro net iets buiten je prijsklasse was, is de Garmin Instinct misschien een betere optie.

Dit is wat ons betreft de beste keuze voor een meer budgetvriendelijk CrossFit-horloge dat er momenteel is, het lagere prijskaartje is op geen enkele manier indicatief voor de kwaliteit.

Houd je favoriete Hero-workout bij en je hebt toegang tot een schat aan nuttige, CrossFit-relevante gegevens zoals Vo2 max, hartslag, intensiteitsminuten, drempelvermogen en meer.

Daarnaast kan deze smartwatch alles aan dankzij de Amerikaanse constructiekwaliteit van militaire kwaliteit met ingebouwde thermische, schok- en waterbescherming. Hoewel de Instinct misschien niet het meest uitgebreide of veelzijdige Garmin CrossFit-horloge is dat er is, is er voor een betaalbaar instapmodel momenteel niets beters op de markt.

Voordelen:

 • Uitstekende batterijduur van maximaal 7 dagen in smartwatch-modus op een enkele lading.
 • Hij wordt geleverd met vooraf geladen activiteiten en trainingen.
 • Compatibel met Garmin Connect.

Nadelen:

 • Sommige gebruikers melden betrouwbaarheidsproblemen met de functie voor hartslagmeting.
 • Stappenteller en slaaptracker zijn niet zo betrouwbaar als op andere horloges.
Meer info & kopen >Polar Ignite 2

Specificaties:

Display: 1.2 inch
Gewicht: 35 gram
Batterijduur: 4 dagen
Touchscreen: Ja
Waterdichtheid: tot 30 meter

Koop op bol.com

Net als de Vantage V, is de beste eigenschap van de Polar Ignite 2 de Precision Prime-sensorfusietechnologie die toonaangevende nauwkeurigheidsniveaus mogelijk maakt als het gaat om hartslagbewaking. Wat we er echter echt interessant is, is het HIIT-profiel op de ingebouwde Polar Flow-app, waarmee je perfect en nauwkeurig de tijden kunt volgen terwijl je door je favoriete WOD gaat en prestatie gebaseerde trainingsbegeleiding biedt om je te helpen je training te optimaliseren.

Verder zijn de rust- en herstelbewakingsfuncties ongeëvenaard, zodat je ervoor kunt zorgen dat je je altijd fit en klaar bent om er weer tegen aan te gaan.

Voordelen:

 • Geïntegreerde optische sensoren elimineren de noodzaak om een aparte hartslagmeter te dragen.
 • Gemaakt van glasvezelpolymeer voor maximale duurzaamheid.
 • FitSpark-functie biedt op maat gemaakte trainingssuggesties.

Nadelen:

 • Niet erg goed in het volgen van krachttraining.
 • Sommige gebruikers melden problemen met het koppelen van de Ignite 2 met hun smartphone.
Meer info & kopen >Conclusie

Ons doel met dit artikel was om je te laten zien dat er ook echt smartwatches zijn die geschikt zijn voor CrossFitters. In deze lijst hebben we een aantal zeer geschikte smartwatches opgesomd met gegevens, uitleg en voor- en nadelen. Nu is het een kwestie van bepalen waar jouw prioriteiten liggen en op basis daarvan een keuze maken die bij jou past.

Als je op zoek bent naar een CrossFit-horloge van topkwaliteit, maar je wordt afgeschrikt door de hoge prijs die bij veel van de best verkochte modellen hoort, dan wil je misschien kijken naar de Garmin Instinct, onze keuze van de beste budgetvriendelijke horloge dat momenteel op de markt is.

Als je de meest nauwkeurige trackingfuncties wilt, dan is de Polar Vantage V2 of de Polar Ignite 2 met hun Precision Prime-sensorfusietechnologie misschien iets voor jou.

Als je echter een CrossFit-horloge van topkwaliteit wilt dat hoge cijfers scoort op het gebied van nauwkeurigheid, duurzaamheid en comfort en tegelijkertijd een uitgebreide reeks CrossFit-compatibele functies biedt, hoeft je niet verder te zoeken dan de Garmin Fenix ​​​​6 Pro, een horloge dat bewijst dat het een echte topper in zijn soort is.


Dit artikel bevat affiliate links. Als jij besluit een aankoop te doen via een van deze links ontvangen wij een kleine vergoeding zonder extra kosten voor jou. Hiermee kunnen wij onze website online houden en onderhouden.

DELEN IS SPORTIEF

Goede voeding voor herstel na een training - CrossFitWereld

Trainen op een lege maag of toch eerst eten, wat is...

0
Iedereen weet inmiddels wel dat goede voeding nog belangrijker is voor je figuur dan sporten. Niet alleen het zorgvuldig kiezen van wat je eet...
Whoop 4.0 - CrossFitWereld

De Whoop 4.0 is er!

Crossfitwereld - Crossfitkleding tips

Tips voor je kleding

RECENTE ARTIKELEN