HomeNieuwsCrossFit GamesCrossFit Games 2018 stap 2: De Regionals

CrossFit Games 2018 stap 2: De Regionals

-

Ben jij er al klaar voor? De regionals zijn nu bijna! Ook als je niet mee doet is dit super gaaf om mee te maken. 

Het is weer bijna zo ver de Regionals waarin de top atleten een ticket naar de CrossFit Games 2018 kunnen verdienen. De regionals worden gehouden in 3 weekenden van 18 mei t/m 3 juni.

Dit jaar gaat het iets anders:

Het 2018 Reebok CrossFit Games Regional-format zal er iets anders uitzien dan de afgelopen jaren. Maanden geleden had Dave Castro, directeur van de Games, laten doorschemeren dat er veranderingen zouden zijn en hij breidde de veranderingen uit tijdens de Cool Down Show op het Reebok CrossFit Invitational 2017.

WE BREIDEN HET AANTAL REGIONALE COMPETITIES UIT VAN ACHT NAAR NEGEN. WE BRENGEN DE REGIO’S IN LATIJNS-AMERIKA EN EUROPA TERUG EN CONSOLIDEREN TOT VIJF AMERIKAANSE REGIO’S.

Californiërs zullen nu deelnemen aan de West Regional. Europese atleten zullen worden verdeeld tussen de Regionale Regio Europa (Centraal + Noord) en de Regionale regio Meridian (Zuid-Europa + Afrika Midden-Oosten).

Deze veranderingen resulteren in een meer evenwichtige verdeling van regionale spots op basis van de wereldwijde groei van de participatie. Het aantal spots voor de Games blijft 40 mannen, 40 vrouwen en 40 teams. De Noord-Amerikaanse, Europese en Australaziatische Regionals sturen elk hun top 5 van elke divisie. De Meridian Regional stuurt er vier en Latijns-Amerika stuurt er één vanuit elke divisie.

“In 2015 hebben we de beslissing genomen om van 17 kwalificerende evenementen naar acht te gaan”, zei General Manager van de Games Justin Bergh. “Het enthousiasme en de concurrentie namen toe en de verandering resulteerde ook in een meer competitief veld op de Games. Sindsdien heeft Europa consistent goed gepresteerd in alle fases van het seizoen en extra punten verdiend.” Latijns-Amerika is een groot deel geworden van de Open, en bewezen dat ze hun eigen evenement verdienen en een vertegenwoordiger naar Madison sturen. “

CrossFit Reginals wereldkaart - CrossFitWereld
Verdeling CrossFit Regionals. Foto: games.crossfit.com

Hoe verloopt dit dan?

Week 1: 18-20 mei 2018
East Regional: Albany, New York (Times Union Center)
Europe Regional: Berlin, Germany (Velodrom)
South Regional: Salt Lake City, Utah (Salt Palace Convention Center)

Week 2: 25-27 mei 2018
Central Regional: Nashville, Tennessee (Music City Center)
West Regional: Del Mar, California (Del Mar Arena)
Latin America Regional: Rio de Janeiro, Brazil (Arena Carioca 1)

Week 3: 1-3 juni 2018
Atlantic Regional: West Palm Beach, Florida (Palm Beach County Convention Center)
Meridian Regional: Madrid, Spain (Caja Mágica)
Pacific Regional: Sydney, Australia (Qudos Bank Arena)

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN