HomeTips & TricsCrossfit-boeken die je zullen inspireren

Crossfit-boeken die je zullen inspireren

-

Als je fan bent van CrossFit dan wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk over weten. Dat kan door online dingen op te zoeken (hopelijk kom je dan bij ons terecht 😉 ) of door video’s te kijken. Maar je kunt ook even lekker offline gaan en er een goed boek bij pakken.

Wij zijn wel fan van een goed boek op zijn tijd en er is natuurlijk geen beter boek dan een CrossFit gerelateerd boek. Soms om gewoon weer het vlammetje verder te doen oplaaien maar soms ook omdat je er echt heel handige tips en trics in kunt lezen. In dit artikel een aantal boeken die wij je zeker kunnen aanraden.

Chasing Excellence

Dit is absoluut het topboek. Door middel van waargebeurde verhalen worden de belangrijkste principes van de mindset van de elite athleten inzichtelijk gemaakt. In dit boek gaat de schrijver echt in op de sportpsychologie en de invloed van de manier van denken op prestaties. Daarnaast vind je ook handige lessen en tools, niet alleen voor Crossfit maar ook voor het leven. Van een van de beste sportmentoren, Ben Bergeron.

De fascinerende reis van Ben en Katrin Davidsdottir. Dat laat zien wat er echt nodig is om geweldig te worden in wat je doet.


Dottir

Katrin Davidsdottir’s weet Davidsdottir alles over het belang van mentale en fysieke kracht. Ze won de titel Fittest Woman on earth in 2015 en deed datzelfde nog eens in 2016. Nadat ze pas in 2011 met CrossFit was begonnen.
Als turnster wilde Davidsdottir nieuwe uitdagingen proberen en vond ze een voorliefde voor CrossFit. Maar het was geen soepele weg naar de top. In 2014, slechts een jaar voordat ze het goud mee naar huis nam, kwalificeerde ze zich niet voor de Games. Ze gebruikte dat verlies als motivatie om harder en slimmer te trainen voor de CrossFit Games van 2015. Haar harde werk en doorzettingsvermogen werden beloond met haar terugkeer naar de Games en de daaropvolgende overwinningen. In Dottir deelt Katrin haar reis met lezers. Ze beschrijft haar focus op training, het stellen van doelen, voeding en mentale weerbaarheid.


How i became the fittest woman on earth

Al sinds de basisschool ben ik dol op wedstrijden. Ik leefde voor sport met name voor hardlopen. Altijd pushte ik mijzelf tot de limiet om nog beter te worden dan gisteren. Het komt misschien als een verrassing maar eigenlijk eindigde ik altijd als 2e. Ik was altijd de underdog. Toch gaf ik nooit op, ik voelde het vuur in mij sterker en sterker worden – ik wilde meer doen, beter worden en meer bereiken.

Ik ben al sinds de basisschool dol op wedstrijden; waar ik woonde voor sport, met name hardlopen, en mezelf tot het uiterste zou pushen om beter te worden dan gisteren. Het zal je misschien verbazen, maar ik kwam altijd op de tweede plaats. Ik was altijd de underdog, die persoon die net tekortschoot. Ik gaf nooit op, ik voelde gewoon dat het vuur in mijn buik sterker en sterker werd – ik wilde meer doen, meer zijn, meer bereiken.

De dag dat ik eindelijk eerste werd, was iets waar ik altijd van had gedroomd. Op vierentwintigjarige leeftijd werd ik winnaar van de Crossfit Games 2017 en werd ik officieel de sterkste vrouw op aarde. Toen ik mijn naam hoorde roepen voor duizenden juichende fans, voelde ik me alsof ik onoverwinnelijk was. Ik was op de top van de wereld en plotseling was alles tot dat moment echt logisch.

Met de steun van mijn partner, mijn familie en mijn coaches, heb ik – Tia-Clair Toomey – mijn droom om nummer één te worden, kunnen verwezenlijken. Dit is het verhaal van hoe ik ben gekomen waar ik nu ben. Ik hoop dat je ervan geniet, maar wat nog belangrijker is, ik hoop dat het je inspireert om groots te dromen, hard te werken en nooit op te geven!


First – Rich Froning

Fysieke kracht brengt je maar tot een bepaalde hoogte. De wereldkampioen CrossFit Rich Froning is “de sterkste man op aarde. “Hij is snel. Hij is sterk. En hij is ongelooflijk gedisciplineerd. Maar er is meer voor nodig dan fysieke kracht om te concurreren en te winnen op elitair niveau. Er is ook ongelooflijke mentale en spirituele hardheid voor nodig. En het is de precieze balans van alle drie die Rich Froning tot een kampioen maakt. In First lees je mee hoe Rich traint voor en deelneemt aan opeenvolgende CrossFit Kampioenschappen. Gaandeweg deelt Rich waardevolle trainingstips, motiverende technieken en spirituele inzichten die, in overeenstemming met de CrossFit-filosofie, je zullen voorbereiden om te reageren op elke fysieke, mentale en spirituele uitdaging.


Start your engines – Sam Briggs

Je krijgt geen biceps zoals Briggs door op te geven als het moeilijk wordt. . . CrossFit-superster Sam Briggs, ook bekend als “The Engine”, is een echte held in de sport, met een uithoudingsvermogen dat ongeëvenaard is in het spel. Dit is het verhaal van hoe ze de top bereikte en vocht met alles wat ze had om daar te blijven. Sams memoires vertellen het hele verhaal, van als kind uit balletlessen worden gezet, maar geaccepteerd worden in de sportteams van de jongens, tot tien jaar werken als brandweer in West Yorkshire, waar ze dagelijks gevaarlijke en adrenaline-gedreven situaties aanpakt. Maar ook om CrossFit te beginnen op de relatief oude leeftijd van 27 jaar. Sam vertelt wat er nodig was om kampioen te worden slechts drie jaar later, en na een jaar zonder paella. Ondanks de vele tegenslagen en slopende verwondingen die haar in de daaropvolgende jaren hebben geteisterd, toen de meeste andere atleten de handdoek in de ring zouden hebben gegooid, heeft Sam gevochten en blijft ze vechten om de allerbeste te zijn die ze kan zijn.
Start Your Engines is het verhaal van hoe, met een combinatie van doorzettingsvermogen, training en hardnekkige motivatie, het nooit te laat is om je dromen waar te maken.


As Many Reps As Possible – Jason Khalipa

Jason Khalipa is misschien geen begrip, en eerlijk gezegd geeft hij er de voorkeur aan op die manier. Jason laat zijn acties en prestaties voor zich spreken: toegewijde vader, wereldkampioen en wereldwijde zakenman. Na jaren van rigoureuze training verdiende Jason de titel van Fittest Man on Earth en eindigde als eerste in de CrossFit Games van 2008. Hard werken en een onverzadigbare drive wierpen hun vruchten af, en zijn bedrijf, NCFIT, groeide uit tot succes.
Jason dacht dat hij tijdens zijn carrière onoverkomelijke obstakels had overwonnen, maar niets bereidde hem voor op het moment waarop bij zijn dochter, Ava, leukemie werd vastgesteld. Voor de eerste keer kreeg Jason de taak om het hoofd te bieden aan wat voelde als het onzichtbare. Hij had twee keuzes: bezwijken voor overweldigende woede, of met zijn hoofd in het gevecht springen. Hij koos voor het laatste. In zijn eerste boek onthult Jason de onschatbare principes die hem en zijn vrouw hielpen elke minuut van hun leven te wijden aan de strijd van Avas. De ruggengraat van Jasons succes is een eenvoudig en toegankelijk proces dat, met toewijding, zal helpen controle te krijgen over het leven, het ware potentieel te benutten en op alle mogelijke manieren te zegevieren. Ontleend aan het fitnessidee om zoveel mogelijk herhalingen van een oefening in een bepaalde tijdsperiode te voltooien, ontwikkelde Jason The AMRAP Mentality, een beproefd systeem dat je zal helpen ontdekken waarom, focussen op wat je kunt beheersen, hard werken – en uiteindelijk voorbij je doelen blazen. Met helder inzicht, persoonlijke anekdotes en gerichte lezersoefeningen helpt dit boek je te komen waar je heen gaat, waar dat ook mag zijn. Wees bereid om groots te dromen, je hakken in het zand te steken, de mouwen op te stropen en aan het werk te gaan. De AMRAP-mentaliteit is hier. Het leven wacht op je.


Inside the Box

In Inside the Box, journalist en marathonloper T.J. Murphy doet er alles aan om de gruizige, intensieve sport van CrossFit bloot te leggen. Murphy zag een toekomst tegemoet die permanent mank liep door een te veel aan marathons. Wanhopig om zijn conditie en kracht terug te winnen, schreef de 47-jarige zich in voor zijn eerste CrossFit training met niets te verliezen. Anaëroob gestraald door elke training van de dag, ontdekte Murphy een door zweet doordrenkte fitnessrevolutie die lichamen en levens transformeert. CrossFit is de sport van fitness, een radicaal nieuwe benadering van lichaamsbeweging die de traditionele sportschooltraining op zijn kop zet. Elke dag bij duizenden CrossFit-sportscholen in heel Amerika buigen fitnesszoekers in alle soorten en maten hun innerlijke atleet door te racen om snelle trainingen af ​​te maken. Elke training combineert gewichtheffen en gymnastiek tot een explosief effectieve en verslavende nieuwe manier om af te vallen en een nieuw lichaam te ontwikkelen. Inside the Box is Murphy’s reis door CrossFit. Van verbijsterende nieuwkomer tot evangelist, Murphy ontdekt hoe het voelt, waarom het zo populair is, of het zijn gebroken lichaam kan herstellen.


Training for the CrossFit Games

CrossFit kampioenen worden niet van de ene op de andere dag gemaakt. Het verschil tussen een plek op de Games en uitvallen voor de Regionals is niet de hoeveelheid training, maar de kwaliteit. Een goede vorm en een goede programmering zijn essentieel.

Dit boek is een stukje geschiedenis. Het is het eigenlijke regime dat wordt gebruikt om Julie Foucher (De 2e Fittest Woman on Earth, CrossFit Games 2012) en verschillende andere deelnemers te trainen voor de CrossFit Games van 2012. Dit is het volledige trainingsseizoen, dat onmiddellijk na de CrossFit Games 2011 begint, via de ontwikkelingsfasen en het competitieseizoen 2012 Games, tot aan de CrossFit Games 2012 van twee weken. De programmering was bedoeld om de algehele capaciteit te vergroten in alles wat mogelijk zou kunnen worden getest in de Games-competitie. De methodologie is gericht op het minimaliseren van zwakke punten door een consistente en frequente blootstelling aan gevarieerde vaardigheden. Het is een amalgaam van negen jaar programmeerervaring bij HyperFit USA (CrossFit Ann Arbor). Het is de som van de trainingservaring. Het is een momentopname van wat er is gedaan.

De doelen van dit boek zijn verschillende. In de eerste plaats is het de training die we hebben gebruikt om mensen voor te bereiden op de hoogste uiting van fitheid die er is, de CrossFit Games. Het is ook een verslag van hoe we onze sportschool exploiteerden. We scheiden onze aspirant Games-atleten niet van ons basisprogramma. Wij zijn van mening dat CrossFit in de kern een algemeen programma voor fysieke paraatheid is, dat het menselijk vermogen om op veel testbare gebieden te werken, verbreedt en verdiept. Onze beste mensen naast onze nieuwste mensen laten werken, ligt ten grondslag aan een van de belangrijkste principes van CrossFit: dat het oneindig schaalbaar is. De dagelijkse hoofdstukken bevatten verschillende secties. Het eerste deel behandelt de lessen die we in onze box hebben gegeven, en in andere aangesloten bedrijven. Deze klassen hebben een aantal gemeenschappelijke componenten. De training omvat meestal een warming-up; sommige zijn algemeen, andere zijn veelzijdig en dynamisch. Het volgende onderdeel is een WOD- of Max Effort-training. De volgorde van deze twee items verandert ook soms, trouw aan het ideaal dat CrossFit constant moet worden gevarieerd. De lessen bevatten vaak uitgebreide vaardigheden en bewegingsprogressies om mensen te helpen beter te bewegen. De programmering is opgebouwd rond een zeer georganiseerde, door een instructeur geleide trainingssessie. LET OP: DIT IS DE WERKELIJKE, ONGEWIJZIGDE PROGRAMMERING. Je zult het precies zien zoals het is gedaan. Sommige dagen zullen bijvoorbeeld “Holiday Special”, “Instructor Play” of TBA bevatten. Het trainingsseizoen tussen de CrossFit Games 2011 en 2012 duurde slechts 50 weken; daarom bevat dit “jaar” slechts 50 weken.


Uiteraard zijn er nog meer boeken over Athleten, CrossFit in het algemeen, Wod boeken en nog veel meer. Dit zijn voor ons slechts een paar die wij goed vonden en kunnen aanraden. Heb jij een boek dat je kunt aanraden, laat het ons weten via het contactformulier. Anders veel leesplezier!

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

RECENTE ARTIKELEN