HomeAtletenLaura Horváth

Laura Horváth

-

Laura Horváth is een rijzende CrossFit-ster die zich in 2016 en 2017 kwalificeerde voor de Regionals, waardoor ze de afgelopen jaren de sterkste vrouw in Hongarije was. Met haar passie voor sport en aangeboren competitieve geest, is het duidelijk dat haar reis met CrossFit er een zal zijn die we zeker moeten volgen.

Laura’s passie voor sport zit diep in haar bloed, want alle leden van de familie Horvath hebben een geschiedenis met sport. Met een atletische vader en een moeder die gymleraar is, herinnert Laura zich dat ze als kind alle mogelijke sporten probeerde. Van turnen tot hardlopen, alles leek Laura interessant. Ze vond klimmen echter het meest interessant en uitdagend voor haar. Zoals verwacht hielp het klimmen Laura om haar bovenlichaam sterker te maken, en het was slechts een kwestie van tijd voordat ze aan wedstrijden zou gaan deelnemen.

Tijdens haar tienerjaren nam Laura deel aan tal van klimwedstrijden en nam ze tientallen trofeeën en medailles mee naar huis van wedstrijden in heel Hongarije en daarbuiten.

Eind 2017 eindigde Laura als tweede op het podium in het Dubai Fitness Championship, net achter Annie Thorisdottir. Ze stond een stap hoger dan Kara Webb op het podium. In 2018 werd Laura 2e op de CrossFit Games, de 2 jaren erna ging het iets minder maar op de NOBULL CrossFit Games van 2021 haalde ze eindelijk weer het podium met een 2e plek.


Over Laura Horváth

Laura Horváth - CrossFitWereld

Geboren: 1997
Komt uit: Hongarije
Affiliate: CrossFit Glasshouse
Team:
CrossFit Games Profiel

 


Prestaties & stats

Regionals

2016: 7de (Meridian)
2017: 11de (Meridian)
2018: 2de (Europa)

CrossFit Games

2018: 2de
2019: 14de
2020: 24ste
2021: 2de


DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

Spencer Panchik - CrossFit Atleet - CrossFitWereld

Spencer Panchik

Saxon Panchik - CrossFit Atleet - CrossFitWereld

Saxon Panchik

Laura Horváth - CrossFit Atleet - CrossFitWereld

Laura Horváth

Justin Medeiros - CrossFit Atleet - CrossFitWereld

Justin Medeiros

Haley Adams - CrossFit Atleet - CrossFitWereld

Haley Adams

RECENTE ARTIKELEN