HomeCFitMamaCFitMama schrijft: Zelfverzekerd

CFitMama schrijft: Zelfverzekerd

-

Nu mijn lichaam weer begint te veranderen in het lijf wat ik kende voor mijn zwangerschap, merk ik dat mijn motivatie om te sporten toeneemt.

Ik had nooit verwacht dat ik na drie maanden Crossfit, zoveel progressie zou zien. Zelfs wanneer ik maar een paar uur geslapen heb, heb ik energie om de dag lekker te starten. Mijn conditie is veel beter, zelfs beter dan voor de zwangerschap, en mijn spieren in mijn buik worden zichtbaar. Dat is een fijne verandering, waar ik trots op ben, zeker na de zwangerschap.

De mentale verandering

Toch is er ook mentaal iets veranderd. Dat is voor de buitenwereld niet meteen zichtbaar, maar voor mij is het enorm belangrijk. Ik voel mezelf namelijk veel zekerder. Ik durf nieuwe dingen aan te pakken en veranderingen aan te brengen in mijn leven. En dat is iets waar ik normaal helemaal niet zo goed in ben. Oké, ik ben er misschien nog steeds geen ster in, maar ik doe het nu wel. Zoals bijvoorbeeld het schrijven (en plaatsen!!) van deze artikelen.


“OMDAT IK TE WEINIG ‘QUALITY TIME’ OVERHIELD VOOR MIJN ZOONTJE.”


Daarbij heb ik ontslag genomen op mijn werk. Waarom? Omdat ik te weinig ‘quality time’ overhield voor mijn zoontje. Ook wanneer ik vrij was, stond ik steeds paraat voor mijn werkgever of voor mijn cliënten. De dag dat ik ontslag wilde nemen dacht ik aan Crossfit en het positieve gevoel dat het mij geeft. Aan de nieuwe contacten die ik daar heb opgedaan en aan het zekere, trotse gevoel na een WOD. Ik was vastbesloten met dat gevoel het gesprek in te gaan. Het is namelijk een feestje, als je kunt kiezen voor meer vrije tijd en geen trieste gebeurtenis. Tijdens het gesprek, dacht mijn werkgever daar anders over. Nadat ik alle emoties met rust geïncasseerd had, ging ik na de rest van de werkdag opgelucht naar huis. Er is niets mooiers dan keuzes maken, waar de kwaliteit van je leven op vooruit gaat.

Cliché

Het is misschien een cliché, maar deze definitieve keuze opende gelijk een nieuwe deur. Ik ben dezelfde maand nog aangenomen op een plek, waarbij je thuis niet eens bij je email kan komen. Ik word gewaardeerd, ik heb een fantastisch en sociaal team en in mijn vrije tijd…ben ik vrij. Heel uitzonderlijk voelt dat. Als ik thuis kom heb ik tijd en energie om met mijn zoontje te spelen en te lachen.
Ik vind mezelf best stoer. Hop, gelijk weer solliciteren en onmiddellijk aangenomen worden, terwijl er nog veel meer sollicitanten in de rij stonden. Dat heeft veel te maken met persoonlijke groei, kiezen voor geluk, maar ook met zelfvertrouwen. En juist dat laatste is iets waar ik elke week aan werk bij de Crossfit box.

CFitMama

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

INTERESSANT VOOR JOU

ONTDEK MEER CROSSFIT PRODUCTEN