HomeCFitMamaCFitMama schrijft: Niet alles is te plannen

CFitMama schrijft: Niet alles is te plannen

-

Een tweede kindje is onze droom. Helaas valt het niet te plannen en draait alles door, zoals je gewend bent. 

Zo ook het sporten. En dat is niet zonder uitdaging. Doordat ik graag alles uit mezelf haal in de CrossFit trainingen, ben ik na een training helemaal leeg. Heerlijk is dat normaal gesproken, want niet alleen fysiek ben ik helemaal leeg, maar ook mentaal. 

Na mijn miskraam voelde dat momentje toch even anders. Ik was niet alleen moe, maar ik voelde alle emoties loskomen, die ik zo handig had geparkeerd voor de training. Vechtend tegen de tranen zat ik op de grond, terwijl er bezorgde blikken mijn kant op keken. Snel zei ik dat ik een drukke en stressvolle week had gehad op het werk, dat herkent toch iedereen?!

En toen was daar het blije nieuws. Een nieuwe positieve zwangerschapstest. Wat waren wij blij (en een beetje bang ook wel). Tijdens het sporten gaf dit een totaal nieuwe dimensie. Mijn lijf was met van alles bezig en ik voelde me zo moe! Ik had een plastic zakje in mijn sporttas zitten en doekjes, mocht ik toch moeten spugen en het toilet niet halen. Tijdens de boxjumps voelde ik steken. Zal het wel goed gaan? Is dit teveel voor mijn lijf nu? Bloed ik? Zoals je wel kunt lezen, was ik met van alles bezig, behalve met de training. 

Het voelt als een fijn en groot geheim, die wij zeker tot na de eerste echo even niet wilden delen met de wereld. Toch had ik het idee dat mijn coaches het allang door hadden. Ik was best onzeker voor de WOD. De misselijkheid kon zomaar kunnen opzetten en dan weet gelijk de hele box wat er aan de hand is. Dat zorgt er toch voor dat ik voorzichtiger ging sporten. 

En toen kwam daar de Lockdown. Nooit eerder heb ik het lastig gevonden mezelf te motiveren om te sporten, maar deze misselijkheid maakt het overslaan van een training wel heel aantrekkelijk. Daarom houd ik mezelf ook tijdens de lockdown vast aan mijn originele sportdagen, zodat ik drie keer per week flink beweeg. En natuurlijk beweeg ik gedurende de dag ook voldoende met onze kleine peuter. 

Nu kan ik gewoon sporten met een spuugbak ernaast. Dat voelt stiekem een stuk veiliger en in dat opzicht komt het thuis sporten wel erg goed uit 😉  Samen met vrienden motiveren wij elkaar om ook nu het beste uit de training te halen. Ik ben zo dankbaar dat ik in mijn directe omgeving zoveel mensen heb die zichzelf ook kunnen motiveren en anderen hierin meenemen. Samen komen wij gewoon weer fit uit de lockdown, waardoor wij straks weer vol enthousiasme verder kunnen gaan in de box.

CFitMama

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

INTERESSANT VOOR JOU

ONTDEK MEER CROSSFIT PRODUCTEN