HomeCFitMamaCFitmama schrijft: Het goede voorbeeld

CFitmama schrijft: Het goede voorbeeld

-

Uiteraard heb ik er weleens over nagedacht welk beeld wij neerzetten met onze sportieve leefgewoonten. Hoe onze zoon naar ons kijkt en naar zichzelf leert kijken. Naar het voorbeeld wat wij neerzetten.

Persoonlijk had ik niet verwacht dat onze zoon al op tweejarige leeftijd mee zou proberen te doen met oefeningen vanuit onze training. Dat is ook nooit een doel geweest. Toch sluit onze, inmiddels 3 jarige peuter puber, vol enthousiasme aan bij onze home-wods. Hoewel het voor ons niet altijd handig sporten is, voelt zo’n familie work-out toch vele malen waardevoller dan de gemiddelde CrossFit training.

En oké, ik schaamde mezelf wel een beetje toen ik hoorde dat onze zoon op drie meiden was afgestapt in het park. Zij waren al kletsend en lachend bezig met een resistance band aan hun benen. Hij vroeg wat ze aan het doen waren. Toen hij erachter kwam dat zij dit sporten noemden, moest hij zich er toch even mee bemoeien. Dat is geen sporten, sporten moet zo. Hij liet de meiden een lunge, squat en burpee zien. De meiden hebben hem verzekerd, dat zij dat later gingen doen, waardoor ons zoontje weer tevreden verder kon.

Wat betekent zo’n voorbeeld? Ik kom zelf uit een groot gezin. Mijn vader is enorm sportief en mijn moeder helemaal niet. Ik heb veel broers en zussen, maar ik lijk de enige te zijn met het enthousiasme en de discipline om meerdere keren per week mijn lijf en hoofd uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. Een sportief voorbeeld lijkt dus geen garantie te zijn voor een actieve leefstijl. Toch hoop ik onze zoon mee te kunnen geven dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen.

Ons lichaam doet elke dag zoveel voor ons, dat het ook verdient om goed verzorgd te worden. Gelukkig kan dit op veel manieren en ik hoop dat ons voorbeeld eraan bijdraagt dat ons zoontje in de toekomst, grotendeels, gezonde levenskeuzes maakt.

CFitMama

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

INTERESSANT VOOR JOU

ONTDEK MEER CROSSFIT PRODUCTEN