HomeCFitMamaCFitMama schrijft: Doorzettingsvermogen

CFitMama schrijft: Doorzettingsvermogen

-

Soms heb je van die dagen dat je geduld en doorzettingsvermogen flink getest worden. Dit was typisch zo’n dag. Laat me je meenemen in wat hectiek en hoe het toch nog een fijn einde kreeg.

Goed zoals dus wel duidelijk is uit de intro, vandaag werd mijn doorzettingsvermogen flink op de proef gesteld. Het is maandag, mijn vaste sportdag. Ons zoontje heeft afgelopen vrijdag een vaccinatie gekregen, waar hij behoorlijk beroerd van is geworden. Dit weekend zaten wij dus voornamelijk op schoot met een verdrietig mannetje en dat stopte natuurlijk niet wanneer papa en mama wilden slapen. In praktijk betekende dit dat papa of mama elk kwartier uit bed moest of de nacht in de schommelstoel moest doorbrengen.

Maandagavond, een uurtje voor het sporten, leek het er dan eindelijk allemaal uit te komen. Na een redelijke dag, leek ons mannetje dan eindelijk weer goed te eten. Hij was gezellig aan het kletsen aan tafel. Papa was nog op het werk, maar doordat ik alles goed voorbereid had, kwam ik goed uit met het eten, zodat ik daarna lekker kon sporten. Dat voelde uiteraard wel dubbel, na het pittige weekend.
Een half uur voordat papa thuis kwam, en mama dus gelijk weg moest, moest ons zoontje enorm overgeven. Alles wat hij had gegeten kwam er weer uit en ook gelijk de flesjes van de hele dag. Ons zoontje leek opgelucht en ging lekker verder met kletsen. Ik heb eerst zijn gezicht, armen en handjes schoongemaakt, toen zijn (en mijn sportkleding) kleertjes vervangen door een pyjama en daarna beneden alles geboend. Samen hebben wij zijn tandjes gepoetst en ik heb geprobeerd om er wat water in te krijgen. Dit alles heeft ongeveer 20 minuten in beslag genomen, dus ik had nog 10 minuten om mijn eigen tanden te poetsen en mijn haar op te steken, voordat ik ging sporten.
Ik pak mijn zoontje op en ik neem hem mee naar boven. Ik ruik geen prettige geuren en mijn arm is nat. Ongelooflijk genoeg heeft onze arme schat het er ook aan de andere kant uitgegooid. Voor alle mama’s die meelezen, een spuitluier is er niks bij. Ik heb mijn zoontje in bad gezet en daar ter plekke uitgekleed. Nadat hij weer helemaal keurig was gepoetst, kwam papa thuis. Papa heeft ons mannetje aangekleed, terwijl ik de poep van mijn armen spoelde en van shirt wisselde. Ik rook zuur van de spuug en af en toe kwam er nog een vlaag poepgeur voorbij. Ach, een beetje deodorant en hup naar de box voor een goede CrossFit workout. Ik voelde me onderweg vies en verdrietig. “Zo kan ik toch niet sporten en mezelf concentreren op de WOD” dacht ik nog. Met een brok in mijn keel opende ik de deur. Door het enthousiaste ontvangst van mijn medesporters vergat ik al snel de hectiek van de avond. Zodra de uitleg startte was ik weer helemaal in mijn element en mijn hoofd weer even leeg. Uitgeput en voldaan kwam ik thuis. Dit was het allemaal waard.

CFitMama

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

INTERESSANT VOOR JOU

ONTDEK MEER CROSSFIT PRODUCTEN