HomeCFitMamaCFitMama schrijft: Cross-a-versary – 1 jaar CrossFit

CFitMama schrijft: Cross-a-versary – 1 jaar CrossFit

-

Een jaar CrossFit!! Een heel jaar gewoon. Ik vind het moeilijk voor te stellen, dat er alweer een jaar voorbij is. En al helemaal dat ik drie keer per week, vol gas, keihard aan het sporten ben.

Terugkijkend op de beginperiode heb ik echt een reis doorgemaakt. Van korte gesprekjes op de sportschool, waarom ik echt niet tussen al die beulen durfde te sporten, tot aan geen dag meer willen missen. En ja, ik moet toegeven. CrossFit is echt effectiever dan alle sporten die ik hiervoor heb gedaan. Niet alleen is mijn lichaam, zelfs na een bevalling, mooier, gespierder en strakker dan hij ooit geweest is, maar is er ook echt wat veranderd in mijn hoofd.

Het succesgevoel wat je krijgt tijdens en na een WOD, geeft mij zoveel meer zelfvertrouwen dan ik ooit had gedacht.
Het lukt mij eindelijk mijn werk op het werk te laten. Bij het aangaan van moeilijke gesprekken, leun ik op het sterke gevoel dat de CrossFit mij geeft. En, ik weet dat dit niet goed klinkt, maar ik lijk eindelijk een sport te hebben gevonden waar ik echt goed in ben. Dat komt mede door de veelzijdigheid van CrossFit. Iedereen is ergens anders goed in. En niemand lijkt bang om dat te benoemen.

Ik moet wel zeggen dat het echt niet vanzelf ging. De eerste 8 maanden had ik constant het idee dat ik niet voldoende vooruitging. Ik gebruikte nog steeds lage gewichten en zelf mensen die net begonnen met CrossFit konden oefeningen beter of zwaarder uitvoeren dan ik. Gelukkig begon het uiteindelijk toch te komen. Mijn lijf begon na 8 maanden enorm te reageren op de oefeningen. Mijn spieren zijn nu veel meer zichtbaar en mijn buik is helemaal strak geworden. Dat is best bijzonder, aangezien ik helemaal gek ben van chocolade en andere zoetigheid.
Mijn gewichten konden opeens omhoog en de oefeningen lijken makkelijker. En terwijl ik dit tik besef ik hoeveel ik nog steeds kan leren. Dat is toch heerlijk in een sport.

Lieve sportmaatjes bedankt voor alle aanmoedigingen en motivatie gesprekjes. Goede coaches bedankt voor alle deskundigheid en voor jullie geduld. Ik blijf mezelf nog heel lang inzetten om het beste uit mezelf te halen en mij fit te voelen. Tot de volgende WOD!

– Een trotse CFitMama

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

INTERESSANT VOOR JOU

ONTDEK MEER CROSSFIT PRODUCTEN