HomeNieuwsCrossFit GamesBrent Fikowski stopt met zijn baan en focust volledig op de CrossFit...

Brent Fikowski stopt met zijn baan en focust volledig op de CrossFit Games

-

Brent Fikowski, heeft nu al een wervelende CrossFit geschiedenis en dat terwijl hij nog gewoon een baan had! Nu is de tijd gekomen dat hij zich volledig gaat focussen op de Games van 2019.

Enige tijd geleden alweer maakte de Canadese CrossFit Games-atleet Brent Fikowski bekend dat hij zou gaan stoppen met zijn baan om fulltime te kunnen trainen voor het Reebok CrossFit Games-seizoen 2019. Na zijn afstuderen in 2013 heeft Fikowski de afgelopen vijf jaar als accountant gewerkt in Canada.

All in - Brent Fikowski - CrossFitWereld

Fikowski wordt vaak ‘de professor‘ genoemd, omdat hij een van de meest berekenende en analytische atleten is die CrossFit kent, en dat is logisch als je kijkt naar zijn studiekwaliteiten en carrière als boekhouder. Voor hem draait alles om getallen. In zijn documentaire ‘All In’ kun je zien hoe analytisch (en grappig) Brent echt is.

Groot nieuws
Dit is groot nieuws omdat Fikowski de laatste drie jaar steeds heel dicht bij de top van het podium is gekomen met een vierde, tweede en vierde plaats, respectievelijk sinds 2016. Daarnaast kunnen en mogen we niet vergeten dat die top 5 plaatsingen allemaal plaatsvonden terwijl Fikowski full-time werkte. Wellicht gaan we nu een grote verschuiving zien in zijn plaatsing, herstel en verbeteringen voor 2019 met zijn volledige focus op het trainen.

In de beschrijving van zijn Instagramfoto schrijft Fikowski:

Last day at work! Can’t believe I’ll be hanging up the ol’ calculator at my accounting job. Crazy where life takes you, graduated University in 2013 – fast forward 5 years and I’m quitting to be a full-time athlete. Very excited for new opportunities! Thanks @strawhouse for everything, best job I’ve ever had. See you at the Halloween party.

– Brent Fikowski –

Laten we echter de olifant in de kamer niet negeren. De grote veranderingen voor de CrossFit Games in 2019 roepen nog steeds veel vragen op, vooral voor de top atleten van de CrossFit Games. Het is moeilijk om het nu al te zeggen, maar het kan voor atleten nu lastiger zijn om zich te kwalificeren voor de 2019 CrossFit Games met de nieuwe opzet. De verschuiving in focus kan er wel een zijn die Fikowski echt een voorsprong geeft op zijn concurrenten.

In een interview met Barbend besprak Fikowski zijn gedachten over de levensduur van de beste CrossFit-atleten en zichzelf. Hij zei dat midden in de dertig de moeilijkste jaren zijn voor mannen om sterker en krachtiger te worden. Met een leeftijd van 27 en een heleboel CrossFit Games-veranderingen, lijkt Fikowski “All in” zijn.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

RECENTE ARTIKELEN