HomeTrainenBenchmark WOD'sBenchmark WOD – Fight Gone Bad

Benchmark WOD – Fight Gone Bad

Bij deze training “Fight gone bad” werk je zo hard mogelijk 1 minuut van elk van de vijf stations. De klok wordt niet gereset of gestopt tussen de oefeningen. Dit is een ronde van vijf minuten, daarna is een minuut pauze toegestaan alvorens te herhalen. Bij het oproepen van “roteren” moeten de atleten onmiddellijk naar het volgende station gaan voor de beste score. Er wordt één punt gegeven voor elke herhaling, behalve op de roeier, waar elke calorie één punt is.

Achtergrond

“Het oorspronkelijke verhaal van” Fight Gone Bad “is nu een van de CrossFit-legendes. De wereldberoemde UFC-jager BJ Penn ging naar CrossFit-oprichter Greg Glassman voor een training die de beproevingen van een gevecht in de Octagon zou nabootsen. Glassman bedacht een verwoestende test: drie rondes van vijf minuten met krachtige samengestelde oefeningen die bedoeld zijn om elke spier in het lichaam keihard te laten werken en de intensiteit van een echte mixed martial arts-strijd na te bootsen.

Toen Penn na de brute training op de grond lag om op adem te komen, vroeg Glassman of het nieuwe circuit aanvoelde als een gevecht. “It’s like a fight gone bad,” antwoordde Penn.

De WOD “Fight Gone Bad” werd voor het eerst op de officiële CrossFit site geplaatst als de WOD voor woensdag 1 december 2004.


De WOD

Wat is de workout

Doe 3 rondes van:

  • 1 min: Wall Ball Shots (9 Kg / 6 Kg)
  • 1 min: Sumo Deadlift High-Pulls (34 Kg / 25 Kg)
  • 1 min: Box Jumps (50 cm)
  • 1 min: Push Press (34 Kg / 25 Kg)
  • 1 min: Roeien (caloriën)
  • 1 min: Rust

Score & informatie

Max Reps: Noteer het aantal reps en calorieën bij elkaar opgeteld van de 3 rondes.

* Voer 1 minuut werk uit op elk van de 5 oefeningen. Ga na 1 minuut onmiddellijk naar het volgende station. De klok wordt niet gereset of stopt tussen de oefeningen.
Na een hele ronde is er 1 minuut rust voordat de ronde wordt herhaald. Er wordt één punt gegeven voor elke herhaling, behalve op de roeier, waar elke calorie één punt is.

DELEN IS SPORTIEF

MEER WOD'S

RECENTE ARTIKELEN