HomeTrainenBenchmark WOD'sBenchmark WOD – Bear Complex

Benchmark WOD – Bear Complex

De vijf bewegingen die bekend staan als het ‘Bear Complex’ omvatten één herhaling.
Voltooi het complex 7 keer, unbroken (zonder de bar los te laten of op de grond te laten rusten) om een ronde te voltooien.
Voltooi vijf unbroken rondes, waarbij je het gewicht elke ronde verhoogt en rust tussen elke ronde om de training te voltooien. Rust zoveel als nodig tussen de rondes. Gewicht aanpassen tussen de rondes is niet toegestaan.

Achtergrond

De oudste bekende vermelding van deze populaire CrossFit-benchmark WOD is afkomstig van de commentaren op een ‘rustdag’-bericht (van dinsdag 7 september 2004) op de officiële CrossFit website, met meer details besproken op het CrossFit.com-forum op 12 december 2007. Hier verduidelijkte een lid: “Het complex is niet for time. Het is een training voor kracht en vasthoudendheid. “

Hoewel er geen tijdslimiet is, zoals bij andere bekende ‘For load’-trainingen (bijv:’ CrossFit Total ‘), is het de bedoeling dat de training wordt voltooid in een enkele liftsessie. Een typische “Bear Complex” -sessie kost een atleet gemiddeld 30-40 minuten met matige rust tussen de sets.


De WOD

Wat is de workout

Doe 5 rondes van 7x unbroken bear complexes.

1 Bearcomplex is:

  • 1 Power Clean
  • 1 Front Squat
  • 1 Push Press
  • 1 Back Squat
  • 1 Push Press

Score & informatie

For load: Noteer het max gewicht waarmee je de 5 ronde unbroken hebt kunnen doen.

DELEN IS SPORTIEF

MEER WOD'S

RECENTE ARTIKELEN