HomeKleding en gearAlles wat je wil weten over de Reebok Nano X1

Alles wat je wil weten over de Reebok Nano X1

-

Ja, ze zijn er al een tijdje maar nog lang niet iedereen kent ze. Zelf train ik nu al een tijdje op de Nano x1 dus is het tijd om deze CrossFit schoen eens te bespreken.

Voordat je dit artikel leest is het belangrijk om te weten dat wij geen deal hebben met Reebok, we krijgen niet betaald van Reebok in welke vorm dan ook. Wij willen jou als lezer informeren over deze schoen en onze ervaringen ermee.

De Highlights en kenmerken

Laten we beginnen bij het begin, de highligts die Reebok zelf heeft opgegeven.

Zacht en stevig bovenwerk

Bron: reebok.nl

Gebreid Flexweave® is comfortabel en levert ventilatie zonder de stevigheid te verliezen die je intensieve trainingen nodig hebben.

Ontworpen voor snelheid

Bron: reebok.nl

Een lichtgewicht hielstuk biedt stabiliteit bij snelle bewegingen in alle richtingen.

Responsieve en flexibele voorvoet

Bron: reebok.nl

Floatride Energy Foam biedt lichtgewicht demping en responsiviteit.

Kenmerken
Als we verder kijken zien we dat Reebok de volgende kenmerken mee geeft aan deze Nano X1

  • Vetersluiting
  • Bovenwerk van textiel
  • Floatride Energy Foam biedt lichtgewicht demping en responsiviteit
  • EVA-middenzool
  • Rubberen loopzool

Wat zegt Reebok nog meer over deze schoen

De highlights en kenmerken zijn natuurlijk al heel veelbelovend, als we dan verder kijken kunnen we het volgende vinden.

VEELZIJDIGE WORKOUT SCHOENEN GEMAAKT VOOR FUNCTIONELE FITNESS
Klim, spring en train met de barbell in schoenen die zijn gemaakt voor jouw workouts. De Reebok Nano X1 schoenen zijn verbeterd door elite atleten en zijn gemaakt voor iedereen die intensief traint. Deze versie heeft een gebreid Flexweave® bovenwerk dat ademt en stevig is dankzij de geïntegreerde ondersteuning voor bewegingen in alle richtingen. Floatride Energy Foam demping in de voorvoet biedt een responsief gevoel. Het hielstuk biedt extra stabiliteit.”

De Reebok Nano x1 in het echt

Ik ben al jaren fan van de CrossFit schoenen van Reebok en ik maak daar ook geen geheim van. In alle eerlijkheid heb ik meerdere modellen van Reebok en trek zelfs af en toe nog mijn oude vertrouwde Reebok Nano 4’s aan, ze zitten gewoon heel fijn. Maar goed de Nano x1 dus.

De looks
Om te beginnen de looks. Hoewel over smaak niet valt te twisten vind ik dat Reebok weer een hele mooie schoen heeft gemaakt. Ze ogen slank, snel en hebben mooie details. De details zijn mooi aangebracht en zijn niet overdreven aanwezig. Ook de Flexweave ziet eer mooi en solide uit.

Pasvorm
Zoals ik ook bij de looks omschreef zijn het vrij slanke voeten, voor mij geen probleem want ik heb ook niet hele brede voeten. Ondanks de slanke vorm heb je wel een ruime toobox zodat je je tenen iets kun spreiden bij zware lifts.

Gevoel en comfort
Eerlijk is eerlijk, de eerste keer dat ik deze schoenen aan deed moest ik heel even wennen. Ze zijn heel licht maar toch heel stevig, bijna hard en dat geeft een beetje een gek gevoel. Na even lopen en een keer trainen was dat gekke gevoel volledig verdwenen en voelde het heel natuurlijk. Tijdens lifst merk ik dat deze schoen echt stevig is en dat ik echt goed sta en solide contact met de grond heb. Bij springen voelt de schoen ook fijn, geen enorme klap maar toch een soort van demping.

Hardlopen gaat na een paar keer trainen (meer daarover bij de minpunten) erg fijn. Je hebt goed contact met de grond en veel grip. Daarnaast is de schoen heel flexibel waardoor je je voeten goed kunt afrollen.

Minpunten?
Zijn er dan helemaal geen minpunten nou dat ligt er een beetje aan. De eerste keer hardlopen kwam ik erachter dat het achillesstuk van de schoen (het uitstekende deel aan de achterzijde) toch best hoog en stevig was. Wat resulteerde met rennen in geïrriteerde licht geschaafde huid op mijn achilles. Na een paar keer lopen met lange sokken was dit helemaal verdwenen en is het achillesstuk ook soepeler geworden.
De lip of tong van de Nano X1 is aan de dunne kant, als je de veters strak aantrekt voel je die door de lip heen. Ook dit merk ik na een paar keer trainen al helemaal niet meer.

Conclusie

Wij kunnen niet anders dan deze schoenen aanbevelen, los van de kleine minpuntjes die wij na een paar keer al niet eens meer merken vinden wij dit echt een goed schoen.

De prijs van de Nano X1 is ook goed, het zijn geen extreem dure schoenen, wel zitten er wat prijsverschillen in de schoenen afhankelijk van kleurstelling en specifieke types. Wil jij ze snel hebben bestel dan je Reebok Nano X1 bij Bol.com

DELEN IS SPORTIEF

Goede voeding voor herstel na een training - CrossFitWereld

Trainen op een lege maag of toch eerst eten, wat is...

0
Iedereen weet inmiddels wel dat goede voeding nog belangrijker is voor je figuur dan sporten. Niet alleen het zorgvuldig kiezen van wat je eet...
Whoop 4.0 - CrossFitWereld

De Whoop 4.0 is er!

RECENTE ARTIKELEN