HomeAtletenAlessandra Pichelli stopt met competities

Alessandra Pichelli stopt met competities

-

Ook voor top atleten zit het er soms op. Zo ook voor Allessandra Pichelli die onlangs aankondigde te stoppen met deelname aan CrossFit competities.

Alessandra Pichelli heeft officieel haar pensionering van competitieve CrossFit aangekondigd in een bericht op haar Instagram-pagina. Pichelli is het grootste deel van het afgelopen decennium een steunpilaar geweest bij de CrossFit Games. Sinds haar CrossFit Games-debuut in 2012 als onderdeel van het team Diablo CrossFit Anejo, nam ze sinds 2013 acht keer individueel deel aan de Games.

Pichelli’s beste CrossFit Games-finish kwam in 2013 toen ze net het podium miste met een algemene vierde plaats. In 2021 behaalde ze wereldwijd de zevende plaats in de CrossFit Open. Volgens het bijschrift van haar Instagram-bericht is haar redenering om het gordijn voor haar competitieve CrossFit-carrière te sluiten om

meer tijd met mijn man en familie door te brengen en ja te zeggen tegen enkele van de kansen waar je nee tegen moet zeggen bij het nastreven van onze doelen .”

CrossFit-carrière van Alessandra Pichelli

Pichelli’s competitieve CrossFit-carrière is versierd met een overvloed aan opmerkelijke finisches. Hoewel ze nooit op het CrossFit Games-podium stond, kwam ze er meerdere keren dichtbij. Naast haar vierde plaats in het algemeen klassement in 2013, heeft ze nog vier extra finishes binnen de top 14.

Finishes op de Games

2012: 3de TEAM
2013: 4de
2014: 23ste
2015: 32ste
2016: 9de
2017: 11de
2018: 14de
2019: 13de

Ondanks dat Pichelli het “grote”podium niet haalde, heeft Pichelli “geen spijt” en verlaat ze de sport “zowel fysiek als mentaal gezond.”

Nog een grootheid die CrossFit verlaat

Pichelli’s pensionering markeert weer een geweldige CrossFit die het een dag in hun competitieve carrière noemt. Scott Panchik ging met pensioen na de CrossFit Games van 2021. Net als Pichelli was Panchik elk jaar een elitekandidaat dat hij meedeed aan de Games, maar hij haalde nooit het podium. Hij eindigde echter drie keer als vierde overall (2012-13, 2019).

Op 4 augustus 2021 kondigde Kristin Holte aan dat ze stopt met de CrossFit Games. Haar cv omvat vijf Games-finishes in de top zeven, waaronder haar tweede plaats tot vijfvoudig regerend Fittest Woman on Earth® Tia-Clair Toomey in 2019.

Kari Pearce kondigde op 22 oktober 2021 haar afscheid van competitieve CrossFit aan om soortgelijke redenen als Pichelli – om ja te kunnen zeggen tegen kansen buiten het competitieve einde van de sport. Haar beste Games-finish kwam in 2020 – haar derde plaats maakte haar de eerste Amerikaanse vrouw die het Games-podium bereikte sinds de bronzen medaille van Julie Foucher in 2014.

Moving on

De toekomst van Pichelli zal waarschijnlijk CrossFit in zekere mate betrekken, maar hoe specifiek hangt nog in de lucht. “Ik weet nog niet zeker hoe mijn volgende decennium eruit zal zien, maar ik zal het zeker benaderen met dezelfde passie, drive en toewijding die ik aan CrossFit heb gegeven.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN